Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (ntfs.sys)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193



    Už jsem tu o tom psal, ale raději to dám do samostaného tématu. Tohle se mi objevuje kdykoli kopíruji mezi disky větší množství malých souborů. Myslel jsem, že je to chyba už staré instalace windows, ale právě jsem vše naformátoval a jedu na zcela čisté (nlitem ještě notně pročištěné) instalaci a problém je tu stále.. Někde na netu jsem našel radu ohledně vyzkoušení různých slotů pro RAMky, tak jdu na to, ale napadá vás jinak, čím by to mohlo být? Je to už DOST otravné..

    EDIT: A málem bych zapomněl dodat, že počítač se mi startuje nadvakrát - nabíhá, roztočí se disky - vypne se - a znova nabíhá. Pokaždé.

    Sestava:
    Gigabyte 965P DS-4 (BIOS F11)
    C2D E8500 3,16@4,05 (při 1,29V)
    RAM A-Data Vitesta 1066+
    Radeon HD4850 + Accelero Twin Turbo
    Disky 3x Samsung SATA II 500GB, 1x SAMSUNG 640 GB
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 16-09-2008 v 21:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Příčina je asi cokoliv.
    Zkus
    - memtest (memtest86+ přes noc nebo během práce/školy)
    - otestovat disk (smartmontools pro windows nebo aspoň něco co umí zobrazit smart, lépe co umí selftest)
    - projet PC antivirem nebo nějakým stejně dobrým antispywarem (spyware terminator)
    - odinstalovat antivir (něco podobného mi snad občas dělalo AVG)
    - zkusit nějaké tooly od sysinternals (autoruns, process explorer) a podívat se na něco podezřelého
    - ověření originality systémových souborů (nevzpomenu si, ale někdo ten příkaz určitě napíše)
    - vzpomenout si jestli to není nějakým nedávno nainstalovaným ovladačem
    - upgrade driverů, instalace servicepacku
    - nakonec oblíbená otázka ... co máš za zdroj a jak starý?

    Hm, ale při čisté instalaci se dají body 3,4 vynechat ... je to vždy ntfs.sys?

    Btw, co http://www.google.com/search?q=page_...rea%20ntfs.sys
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 16-09-2008 v 23:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Jaké napětí pouštíš do pamětí?
    Dal bych jim 1,95 V.

    Víš o tom, že i965 oficiálně neumí 1066 MHz pro paměti?
    Zkus je dát na 800 MHz. CL 5-5-5-18 CMD2

    Procesor je ROCKSTABLE?
    Testovat, testovat, testovat (Příspěvky Pavla Bočka ingorovat). Když to bude „padat“ zruš přetaktování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Nikdy dřív jsem tenhle problém neměl, začalo to po instalaci nových komponent na desku, která se mi vrátila z reklamace - softwarově jsem nic neměnil (drivery apod.) zato procesor, ramky (a později grafiku,ale to už byl problém na světě).. takže z toho tak nějak vycházejí ty ramky a softwarové příčiny možno (snad) vyloučit? .. Že by se pokazily disky jen tak najednou se mi taky nezdá.. ačkoli je fakt, že předtim jsem asi v takové míře nedělal to, co mi to teď způsobuje - kopírování velkého množství menších souborů z disku na disk

    Orthos jsem běhal už dřív, je krásně stabilní (pravda, nejel jsem ho 8 hodin, ale moje zkušenost praví, že významnější nestabilita se projeví tak do půl hodiny).. Těch 4,05 GHz rozhodně neni strop,ale dovoluje mi to mít napětí pod 1,3V (a asi by šlo jít i níž než 1,29).. RAMKy jedou na 852 MHZ (1066 jsem udal jen jako typ) a napětí.. teď nevim, ale everest ukazuje 1,9V.

    Jinak ano, dělá to ntfs.sys.. jen jednou se tam objevil nějaký nv-cosi driver (nvidia?) ještě na staré instalaci.

    Zdroj mám Seasonic 500W rok a půl starý

    Tak jsem ještě nechal orthos otestovat CPU (35 minut bez chyby) a pak podle rady tady i ramky (40 minut bez chyby)

    Maximální teplota CPU v zátěži se dostala na 55 stupňů (v klidu mezi 29 a 35).


    Tak a zase se to zhroutilo... při kopírování asi 15 GB malých souborů mezi disky.. přesně stejná chyba :-/ Takže co dál? Memtest?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Co tu vlastně hledáš? Radu? Pomoc? Prvně si to vrať na defaultní hodnoty. Takhle přetočenou mašinu nemůžeš mít stabilí, pokud se někde utneš v nastavení. Vážně nevím, co od tohodle fóra očekáváš, že ti bude pomáhat hledat chybu někde, kde ji sám vyrábíš přetaktem? Nech to běžet v defaultu a pak si to otestuj. Někdy mi to tu připadá skoro jako by sebevrah skáčící z mostu volal o pomoc - co mám dělat? Já nemám křídla!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Co tu vlastně hledáš? Radu? Pomoc? Prvně si to vrať na defaultní hodnoty. Takhle přetočenou mašinu nemůžeš mít stabilí, pokud se někde utneš v nastavení. Vážně nevím, co od tohodle fóra očekáváš, že ti bude pomáhat hledat chybu někde, kde ji sám vyrábíš přetaktem? Nech to běžet v defaultu a pak si to otestuj. Někdy mi to tu připadá skoro jako by sebevrah skáčící z mostu volal o pomoc - co mám dělat? Já nemám křídla!
    To jsem nezmínil, v defaultu jsem vše samozřejmě zkoušel a bylo to úplně stejný. Těžko posoudit, jestli byla frekvence pádů menší, ale každopádně byla.

    A dokonce i to startování "nadvakrát" bylo stejný ... i když nevim, jestli jsem vrátil veškeré nastavení an default, ale každopádně frekvence a napětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    To, že se ti to rozjíždí nadvakrát, je způsobeno nekompatibilitou některé z komponent nebo špatným nastavením inicializačních sekvencí v BIOSu. První start probíhá na základě tvého nastavení a pokud se nezdaří, BIOS jej sám nastaví a inicializuje tak, aby byly funkční, přičemž dojde k druhému startu PC, ale už s modifikovaným nastavením. Pokud se BIOSu nepodaří takto zjištěné hodnoty uložit v CMOS a zůstanou zde zapsány tvé nastavení, pak se při dalším zapnutí PC jev opakuje. Divné je, že si to nedokáže uložit, ledaže by nebyly v seznamech definovaných rozsahů.
    Co se týše chyby Stop, nic jiného MS neuvádí než (vyzkoušej to dohledat podle tohodle, nic jiného se nedá dělat, když to máš u sebe a nikdo z nás to nevidí přímo):

    http://support.microsoft.com/kb/897079/cs

    nebo

    http://support.microsoft.com/kb/329293/cs

    a také

    http://support.microsoft.com/kb/903251/cs

    doplněno:

    http://support.microsoft.com/kb/894278/cs

    Nicméně se obecně jedná o chyby software a ovládačů, ale není to pravidlem. Dosti často tuto chybu vyvolá nekompatibilita pamětí, když je BIOS není schopen detekovat a nastavit správně. Je to mrzuté, ale nezbyde ti nic jiného, než ověřit PC dle výše uvedených odkazů a vpřípadě neúspěchu, pokračovat postupnou výměnou (třeba zapůjčených) komponent - pamětí nebo VGA.
    Naposledy upraveno uživatelem Challenger_ii: 17-09-2008 v 14:00 Důvod: Doplnění odkazů
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Kterou revizi MB to máš? Jsou verze 1.0, 2.0 a 3.3 Je to na nich napsáno spolu s modelovou řadou.

    Paměti, které tvá MB podporuje:
    Rev. 1.0:
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...a-965p-ds4.pdf
    Rev. 2.0:
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...5p-ds4_2.0.pdf
    Rev. 3.3
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...5p-ds4_3.3.pdf

    Myslím, že je to na světě:
    Supports DDR2 800/667/533 memory - na víc, jak 800MHz je nerozběháš a pokud si s nimi neví rady BIOS, pak není co řešit. Dej tam jestli máš ty půvoudní a vyzkoušej to. Výrobce obvykle nezahrne podporu BIOSu pamětí s vyššími takty, pokud je nepodporuje MB. Pak se stává to, co se děje i u tebe.
    Naposledy upraveno uživatelem Challenger_ii: 17-09-2008 v 14:17 Důvod: Kompatibilita RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Mam 3.3 revizi... A tady jde o podporu pamětí jako takových, nebo jejich frekvence? Kdybych nastavil 800 Mhz pro tyhle paměti (FSB 400x9,5=3,8 GHz) mělo by to teoreticky jít?

    Bios mi ještě zpočátku dělal tohle:



    Paměti na vyzkoušení někde seženu, ty staré už nemám... Takže celý problém může spočívat v tom, že jsem si připlatil za lepší paměti? .. ach jo ....

    EDIT: Já teda nevim,ale co koukám na jejich list podpory RAM, tak tam nemaj kupříkladu ani jedinej 2 GB modul...

    EDIT2: Tak jsem ještě jednou resetnul bios na defaults a problém startování nadvakrát opravdu beze změn. Změna na default si dokonce vyžádala 6 restartů, zatímco následná opětovná změna na 4,05 GHz jen dva .. zkusím sehnat ty paměti...
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 17-09-2008 v 15:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Tak jsem vyzkoušel jiné RAMky (Geil 667 MHz) a problém s BSOD + ntfs.sys je tu stále... Co se vyřešilo je dvojité startování, ale hroutí se to pořád (stále při kopírování z disku na disk) ...

    Tak co tedy zbývá?? Před instalací nového procesoru+ram+jednoho nového disku vše fungovalo (myslím) dobře.. Procesor?

    A chyba se vyskytuje při pohybu mezi různými disky, takže jeden vadný to být dost dobře nemůže..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Podle CPUID používáš E8500 revize E0, které není deskou vůbec podporováno. Ověříš si to pomocí CPU-Z. Pokud je tomu opravdu tak, nesmíš se divit nepředvidatelnému chování software provazovaném na takovémto HW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    No doháje... já se tam koukal před koupí a viděl jsem "F11 non official support" .. jak jsem měl probůh z tohohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830981S0GB3 vyčíst, že je to nepodporovaná verze? ... Tak to je nemilé.. docela velmi nemilé.. takže novou desku.....

    No, každopádně díky za objasnění původu problému.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No a update biosu by to nevyresil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Update na co? F11 je zatím poslední verze, pokud vidím dobře.. http://www.gigabyte.cz/products/mb/b...5p-ds4_33.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No treba ctu blbe, ale tady na tehle strance http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2731, je E8500 podporovana, ne?
    PS: teda pokud mas stepping C0.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Flash disky: Nemožné naformátovat na NTFS
    Od mamrut v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2013, 10:15
  2. BSOD page_fault_in_nonpaged_area
    Od MartinZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-06-2012, 00:09
  3. Reboot and select proper boot device… + PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
    Od Czechtim v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-09-2010, 18:38
  4. FAT nebo NTFS
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 10:37
  5. FAT32 na NTFS
    Od MarPit v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-08-2007, 13:44