Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Router ignoruje síťový kabel - (**vyriešené**)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Prosím o pomoc - používám WiFi router Asus WL 550gE. Můj počítač je s ním spojen normálně kabelem, zatímco notebook a druhý počítač využívají bezdrátového přístupu. Včera nám opět naše žravá domácnost vyhodila pojistky a po nahození můj počítač hlásí "Síťový kabel odpojen". Router jsem tedy vypnul, nechal odpočinout, zapojil zase do zásuvky a resetovacím tlačítkem uvedl do defaultního stavu. Zatímco přes notebook se na něj dostanu a také se mi ho podařilo znovu nastavit, počítač stále hlásí odpojený kabel. Router běží, dostanu se na internet, ale jen přes WiFi. Zkoušel jsem do počítače připojit přímo hlavní kabel vedoucí do routeru a na ten reagoval, proto si myslím, že je chyba v routeru. Prolezl jsem nastavení routeru a nenašel jsem nic, co by to mohlo blokovat, zkoušel jsem kabel router-PC strčit do jiného přístupového slotu na routeru, zkoušel jsem v nastavení TCP/IP protokolu u připojení zadávat konkrétní hodnoty místo přidělených routerem...nic nepomáhá
    EDIT: Tak po připojení notebooku přes ten samý kabel to připojení funguje...takže chyba musí být nakonec u mě, ale netuším, kde :-(
    Naposledy upraveno uživatelem Calluin: 17-09-2008 v 13:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    PC by měl hlásit připojený kabel naprosto nezávisle na jakémkoliv nastavení. Detekuje to připojení kabelu, ne připojené sítě. Takže pokud to najednou nejde, napadá mě jen zkusit jiný kabel, i když tomu nedávám téměř žádnou šanci. Dle mně jsou ty koncové stupně odpálené a je to tak na reklamaci, Nastavením to nezprovozníš.

    edit: vzhledem k tvému editu: dost často se stává žě nějakým přepětím, třeba i bleskem nedaleko, odcházejí síťovky v PC, což by mohlo vzhledem k výpadku proudu ukazovat i na tvůj případ. Takže si myslím, že když tam dáš jinou PCI síťovku, investice cca 100kč, tak to pojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm, a funguje spojení síťovým kabelem PC s notebookem?
    Zkusil jsi použít jinej port na routeru? Moh odejít jen jeden port...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    jo, má tam psáno že to zkoušel. Teď jsem si teprve všimnul toho rozporu. Kabel s internetem v PC jede, kabel r z routeru v PC nejede, ale tentýž kabel z routeru jede s notebookem. Je to opravdu tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Tím to nebude, po připojení toho kabelu co vede přímo na střechu se kontrolka u síťovky normálně rozsvítí, ikona "odpojený kabel" zmizí a internet potom nejede jenom proto, že náš poskytovatel váže připojení na MAC. Takže síťovkou to nebude, kabelem taky ne (protože když ho strčím do notebooku, tak to jede), routerem taky ne (ten samý důvod)...asi zkusím přeinstalovat Wokna :-)

    EDIT: Ad další odpovědi - ano, máte pravdu. A ostatní sloty na routeru jsem zkoušel a shořet všechny nemohly :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, to sem přehlíd. Ale toho rozporu jsem si taky všimnul...
    Jinak PC nehlásí připojení kabelu, ale připojení kabelu, kterej má někam připojenou druhou stranu (tzn. připojení kabelu, kterej nikam nevede si nevšimne).

    Ještě mě napadlo, calluine, máš síťovku od marvellu (většina desek ji má). Pokud jo, tak si stáhni marvel virtual cable tester:
    (třeba odsud:
    http://www.skd.de/d_de/support/drive...reiber&system=
    )
    a vyzkoušej ten kabel - mělo by Ti to zahlásit, kam vedou jednotlivý piny. Zahlásí Ti to délky jednotlivejch párů drátů v kabelu. Pokud bude délka 0m, je problém v síťovce na PC, pokud bude délka některejch párů nenulová a některejch nulová, je vadnej kabel, pokud bude délka všech párů nenulová, bude asi problém v routeru.

    edit: Kabel by vadnej bejt moh - 100mbit ethernet nepoužívá všechny páry v kabelu, takže nelze vyloučit, že se různý síťovky dohodnou na různejch párech a podle toho to jede/nejede - sice hodně nepravděpodobná možnost, ale vyloučit úplně nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Logout: nepravděpodobné to není. Zažil jsem to, 3 dny jsem řešil nefunkčnost sítě, než jsem si půjčil zkoušečku kabelu. Stalo se mi to, že cca 15m kabel mi půl roku běžel v PC, naprosto bezpróblemově. Jakmile jsem připojil jakýkoliv switch, jakýkoliv router, prostě cokoliv, co nebylo koncové PC, tak to po delší době přiřadilo IP, ale nekomunikovalo. Nerozuměl jsem tomu, proč na PC to funguje a přes switch či router ne, až jsem zjistil špatné zapojení jednoho z pinů. Po překrimpování vše OK. Takže ta tvoje teorie klidně může být dost reálná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Hm, že by částečně shořel kabel? No každopádně síťovku mám Realtek RTL 8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC. Ten tester jsem zkusil i tak, samozřejmě nefunguje. A ještě jedna věc - 2x jsem zkoušel připojovat ten hlavní internetový kabel - po odpojení zamrzl počítač. Možná bude tedy problém v softwaru...ale zkoušel jsem přeinstalovávat ovladače, kouzlit s Wizardy a nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, softwarovej problém snadno vyloučíš nějakou live distribucí linuxu.
    Kabel snadno výměnou kabelu :-) (zkus tam ten co vede od modemu do routeru - teda předpokládám, že do routeru nějakej vede - sice nebudeš připojenej do internetu, ale připojení k routeru vyzkoušíš).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    I když jsou dnes i user-friendly distribuce Linuxu, pro neprogramátora, co používá aplikace, které pod Linuxem nejdou, jsou pořád lepší Wokna :-) Zrovna metr ode mě se teď můj stínový švagr neúspěšně snaží připojit do sítě pod Linuxem :-)
    K problému - zkusím asi opravit instalaci Woken a vyměnit kabel, jinak už nevím. A ten kabel od modemu k routeru už jsem připojoval, to je ten, co vede na střechu. Nevím, jestli se tomu dá ještě říkat modem, ale je to zkrátka už ten centrální kabel z naší domácnosti :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pokud pouzijes nejakou live distribuci, tak ta by mela jit pripojit snadno (sama) pokud mas dhcp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    calluin: Jo, vokna jsou nej - obzvlášť když potřebuješ vyzkoušet HW :-). Neříkám, že je linux pro všechny a pro všechno, ale to, že jde nabootovat z CD a tak ověřit tak funkčnost HW, to je vlastnost k nezaplacení.

    Jinými slovy, nenutím Tě k přechodu na jinej OS, ale když si stáhneš libovolnou live distribuci, vypálíš ji na CD a z něj nabootoješ, spustíš v ní firefox poklepáním na ikonku a zadáš tam např. http://microsoft.com :-), tak ověříš, zdali je HW v pořádku. To zvládne i neprogramátor :-)
    (btw. jestli má švára problém připojit linux do sítě, tak
    1) jestli si neví rady, ať se zeptá tady nebo na rootu
    2) zcela jistě tam máš po ruce bootovací CD s linuxem, kterym to můžeš vyzkoušet teď hned :-)
    )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Mno tak ubuntu to nijak nevyřešilo, zato pomohl formát Windows :-) Takže už zase jedu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Wifi karta vs USB adaptér vs síťový kabel
    Od dracihnev v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 21:43
  2. Router - (**vyriešené**)
    Od pacpo v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 10:37
  3. ADSL Modem a router - (**vyriešené**)
    Od dakty v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-08-2008, 11:54
  4. NAS: síťový HDD / síťový rámeček na HDD / co koupit pro rodinu? - poraďte
    Od zuzu v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 15:06
  5. jaký router - (**vyriešené**)
    Od raf.k v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 15:40