Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Zvuková karta.Ovladače nejdou nainstalovat

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím ,Koupil jsem si new pc se základní deskou P5Q-E

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...ypNainstaloval jsem všechny ovladače ale od zvukovky mi nejdou píše to

    " Vyžaduje se ovladač HDA audio sběrnice ,ale nebyl nalezen? Vubec nevím proč to nefacha?


    NA OBRÁZKU JSEM NAZNAČIL KDE JSEM TO ZAPOJIL MĚLO BY TO BÝT DOBŘE ALE JEN PRO KONTROLU.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.JPG 
Zobrazení: 321 
Velikost: 68.2 KB 
ID: 6910  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Cos do toho konektoru připojil? Ten konektor je imho pro připojení předního audia....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Cos do toho konektoru připojil? Ten konektor je imho pro připojení předního audia....
    No tyto jine jsem jako nenasel a a zvukovka je integrovane psali ale kde to nejak nevím?


    Fotka je nekvalitní ale je to Ac´97 a druhe HD audio skoušel jsem obě?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00024.JPG 
Zobrazení: 167 
Velikost: 213.1 KB 
ID: 6911  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1) Možná bys mohl zmínit jaký máš OS.

    2) Když dáš CD od desky do mechaniky, tak by ti to mělo nabídnout automatickou instalaci potřebných driverů, systém si už sám nainstaluje co je potřeba (doufám, takhle to snad funguje u všech nových desek). Zkoušel jsi to tak?

    3) Pokud nefunguje výše popsané, stáhni nejnovější ovladače ze stránek výrobce.

    4) Ten kabel vypoj a repráky připoj na zadní výstupy. Až to zprovozníš můžeš si hrát s předníma výstupama (potřebuješ je vůbec?)

    5) A zkus psát jako člověk, ta čeština je hrozná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    1) Možná bys mohl zmínit jaký máš OS.

    2) Když dáš CD od desky do mechaniky, tak by ti to mělo nabídnout automatickou instalaci potřebných driverů, systém si už sám nainstaluje co je potřeba (doufám, takhle to snad funguje u všech nových desek). Zkoušel jsi to tak?

    3) Pokud nefunguje výše popsané, stáhni nejnovější ovladače ze stránek výrobce.

    4) Ten kabel vypoj a repráky připoj na zadní výstupy. Až to zprovozníš můžeš si hrát s předníma výstupama (potřebuješ je vůbec?)

    5) A zkus psát jako člověk, ta čeština je hrozná.
    1)Windows Xp
    2) Dal jsem instalaci automaticky ale jak spustím Cd znova je tam ukázáno u všeho upload a u Audio je Not instaled.
    3)Když je integrovaná tak to nikde nepotřebuje připojit?Proč to teda píše tu chybu?
    4)Tak se stane
    5)Zkouším to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    HD audio vyzaduje jeden upgrade a jeden patch systemu. Nedavno jsem tohle resil kdyz kamos chtel na HP Compax Presario V6314EA nainstalovat Windows 2000 SP4. Byl to porod. Musis cirka 56MB updatem updatnout OS a pak jeste pridat jeden patch a pak se konecne to HD audio chytlo...

    Tyhle patche a updaty jsou na strankach vyrobce - ale je dobry nam PRESNE rici jaky OS tam strkas (treba XP SP 1.0a nebo Win2k SP3), jinak ti nemuzeme nez obecne doporucit co mas delat.

    Zprovoznit to pujde, neboj, ale dej vic informaci.



    PS. tak uz vidim ze pises XP, predesel jsi me, ale jeste jaky SP...? Zadny, 1, 1.0a, 2, 3...? HD audio neni jen tak Widle s tim delaj problemy, jako kdyby slo o...


    PS2. neni integrovana zvukovka vypla v biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    HD audio vyzaduje jeden upgrade a jeden patch systemu. Nedavno jsem tohle resil kdyz kamos chtel na HP Compax Presario V6314EA nainstalovat Windows 2000 SP4. Byl to porod. Musis cirka 56MB updatem updatnout OS a pak jeste pridat jeden patch a pak se konecne to HD audio chytlo...

    Tyhle patche a updaty jsou na strankach vyrobce - ale je dobry nam PRESNE rici jaky OS tam strkas (treba XP SP 1.0a nebo Win2k SP3), jinak ti nemuzeme nez obecne doporucit co mas delat.

    Zprovoznit to pujde, neboj, ale dej vic informaci.



    PS. tak uz vidim ze pises XP, predesel jsi me, ale jeste jaky SP...? Zadny, 1, 1.0a, 2, 3...? HD audio neni jen tak Widle s tim delaj problemy, jako kdyby slo o...


    PS2. neni integrovana zvukovka vypla v biosu?
    Windows profesional xp ale tu verzi tuším 1.0.Ale jako stim HD ja to nemusím mít jen ať mi jde zvuk jelikož i když spustím hru napiše to že nelze jelikož neni zvuk a když chci pustit muziku je to přesnější a napíše to" Nebyl nalezen žádný zvukovy hardware?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Datelwoody2 Zobrazit příspěvek
    Windows profesional xp ale tu verzi tuším 1.0.
    Tušit nestačí. Potřebujeme to přesně. Zjistíš to pomocí příkazu Start ? Spustit ? winver.

    Citace Původně odesláno od Datelwoody2 Zobrazit příspěvek
    Ale jako stim HD ja to nemusím mít jen ať mi jde zvuk jelikož i když spustím hru napiše to že nelze jelikož neni zvuk a když chci pustit muziku je to přesnější a napíše to" Nebyl nalezen žádný zvukovy hardware?
    Bez ovladače to holt nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Takže je to 5.1 verze windows xp profesional.Tak jsem zvědav co se na tom teda bude muset spáchat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Datelwoody2 Zobrazit příspěvek
    Takže je to 5.1 verze windows xp profesional.
    Je třeba to opsat celé. Vypadá to např. takto: Verze 5.1 (sestavení 2600.xpsp1.020828-1920 : Service Pack 1).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    [QUOTE=r34ktor;162131]Je třeba to opsat celé. Vypadá to např. takto: Verze 5.1 (sestavení 2600.xpsp1.020828-1920 : Service Pack 1).[/QU

    Komplet : Verze 5.1 (sestavení 2600.xpclient.010817-1148)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Ze všeho nejdříve bych aplikoval nejnovější Service Pack.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    To nemusi byt nezbytne nutne (ozyvaji se me saptne zkusenosti s SP2 ... a omezenim P2P a konexi atd), uplne staci zkontrolovat bios jestli je zvukovka zapnuta a jestli ma nainstalovane HD Audio patche do Win pro jeho verzi a je to
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    9

    Díval jsem se do těch biosu je to tam zaple (hight audio enable) tak nechapu proč při pokusu o instalaci ovladačů na Zvuk mi to napíše " Vyžaduje se ovladač HDA audio sběrnice ,ale nebyl nalezen" a když si chci pustit pisničky napíše to že nebyl nalezen zvukovy hardware.
    Naposledy upraveno uživatelem Datelwoody2: 18-09-2008 v 13:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Datelwoody2 Zobrazit příspěvek
    Fotka je nekvalitní ale je to Ac´97 a druhe HD audio skoušel jsem obě?
    Můžeš tam připojit kterej chceš (radím spíš HD Audio pokud máš oba) ale musíš to pak taky odpovídajícím způsobem nastavit v biosu (deska to sama nepozná, někde v biosu pod Integrated components nebo tak něco hledej Front panel a budou tam volby AC97 nebo HD audio, musí to bejt přepnutý podle toho kterej konektor použiješ).

    Pozn. při přepnutí v biosu z jedný položky na jinou je někdy nutný přeinstalovat ovladače integrovaný zvukovky (alespoň u obou mých desek to tak je).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejdou nainstalovat win7
    Od Nemesid v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-06-2011, 12:19
  2. Zvuková karta nejde nainstalovat
    Od Lukix22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-12-2010, 17:06
  3. Nejdou nainstalovat ovladace graficke karty
    Od Itachi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-04-2010, 19:55
  4. integrovaná zvuková karta ovladače
    Od standahalir v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 11-03-2010, 21:12
  5. Nejdou nainstalovat ovladače
    Od Candy v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-11-2006, 18:27