Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém se zvukem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    Dobrý den, mám tuto desku "Microstar P35 NEO2-FR - Intel P35" a po zapojení mikrofonu a sluchátek do předního panelu je slyšek zvuk i z reproduktorů. Slyšel jsem názor že je špatný kabel ve skříni který se zapojí do audio na desce. Prosil bych pomoc s řešením toho prblému. Děkuji Ruda

    Omlouvám se za duplicitní tema nechtěla se mi načíst stránka
    Naposledy upraveno uživatelem RuLich: 20-09-2008 v 16:57 Důvod: Blbnulo mi připojení k internetu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    A jsou slyšet všechny zvuky, nebo jen tvůj hlas?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    Všechno běží v pořádku, pouze v nastavení audio nejde nastavit automatická detekce po zasunutí jacku do zdířky, na zadním panelu detekuje. Na předním je mikrofon a sluchátka stále zvýrazněna i kdýž nejsou zapojena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Mrkni do BIOSu, jestli máš nastaveno Front Panel Support Type nebo tak něco na HD AUDIO. Změna této položky bude pravděpodobně vyžadovat reinstall ovladačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    Špatně jsem se vyjádřil PC je kamáráda musím počkat až bude doma jinak tady je manual ale nic takového jak píšeš v BIOSu nemá

    Manual:

    http://global.msi.com.tw/index.php?f...89&type=manual

    Tady nějaké foto:






    U toho poslédniho obrázku jsem červeně zaškrtl co se trvale zvýrazní po nakonfigurování a po zapojení sluchátek či mikrofonu to je stále stejné zvýrazněné ale nedetekuje to u hodin v liště žádný nový hardware

    U toho prvního obrázku je mezi 1-3 klema, přičemž do 3 už žádný kablik nevede a navic kromě 8 jsou ještě některé zdířky také bez kablíku teď nepovím které musel bych se podívat
    Naposledy upraveno uživatelem RuLich: 20-09-2008 v 17:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Máš pravdu, teď jsem na to koukal. Je tam pouze povolit / zakázat intg. zvukovku. Jadině ještě kouknout do ovl. panelu Realteku jestli tam není něco špatně nastaveno. Jinak mě nic nenapadá. Mě to funguje v poho, ale já mám čip ADI 1988B.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Vypada to, ze mas u Realteku v nastaveni vypnute "Automaticka detekce zarizeni"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    žádné jiné nastavení jsem tam nenašel, viz obrázky:




    A zvuk je slyšet jak ve sluchátkách tak i v reprákách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No jediný, co mě tak ještě napadá, je jestli konektor od case (tj. konektor kterej připojuješ do desky) je AC97 nebo HD audio - pokud je AC97, tak ten pokud vím nemá auto-sensing takže tam detekce nejspíš nebude fungovat.

    (z manuálu: Disable front panel jack detection (option)
    Find no function on front panel jacks? Please check if front jacks on your system are
    so-called AC’97 jacks. If so, please check this item to disable front panel jack detection.)

    Kdyžtak ho vyfoť jak vypadá, je na něm nějakej popisek? Nebo aspoň aby bylo vidět jak do něj vedou dráty, jestli má všechny který by potřeboval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    Jojo přešně toto byl můj původní odhad pokusím se to vyfotit, synuv PC nemá problémy tam na kabelu jsou nakonci 2 vývody: AC’97 a HD audio, tak jsmé u kořene věci, jak jsem již psal v některých zdířkách na tom kabelu nejsou zapojeny dráty jak by měly být podle manuálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm, tak to bude nejspíš tím. U novějších panelů už to bejvá, že je tam obojí. Když tam nejde sensing tak ovladač nemůže detekovat jestli je něco zapojený a i doporučujou ten sensing vypnout, pak je ovšem nutný vždycky ručně přepnout repro/sluchátka.

    Pokud jsem to dobře pochopil, mělo by to jít přepínat v ovladačích v aplikaci Realtek (která je popsaná v manuálu) pod záložkou Mixer a nahoře je combo box, kde by mělo jít přepínat Realtek HD Audio Rear (zadní) a Front (přední) Output. A myslím, že by mělo bejt pod Mixer Tool Box (taková ta kulatá ikonka s "klíčem" pod velkým kulatým knoflíkem) odškrtnutý "Enable playback multi streaming"... ale můžeš si s tim zkusit pohrát a naopak to zaškrtnout, možná to bude fungovat naopak než si myslím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    prostě to nejde nesu to do servisu prý tam předělají káblik, dám vědět jak to dopadlo. Zatím ahoj.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problém se zvukem u her
    Od Reigen v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-10-2012, 15:36
  2. problém se zvukem
    Od rofl260 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 15:15
  3. Problem se zvukem
    Od T0m4sek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 18:01
  4. Problém se zvukem
    Od Nevim_si_rady v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 16:02
  5. Problém se zvukem
    Od RuLich v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 19:52