Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: System Windows nelze do tohoto počítače nelze nainstalovat.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Zdravím, mám takový problem chci nahrat na HDD o velikosti 2Gb windows 98 jenže nejde vše bych měl mít správně napojeno.:HDD cable na 1st IDE mam jen jeden disk takže je na master a nic. prosím o rady díky všem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1030202.JPG 
Zobrazení: 262 
Velikost: 2.43 MB 
ID: 6970  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Je disk zaručeně funkční?
    Co po startu najde ti ho bios, máš ho povolenej v biose? Máš správně jumpery na disku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    A co v BIOSU, hlásí se ti tam ten HDD. Formát máš správný?

    EDIT: no nic Jiziii byl rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Jo, v biosu je povoleny a je funkčni. skoušel sem měnit už i kabely. a jumpery nevmi jak se dělaj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Disk ma zezadu vedle konektoru datoveho a napajeciho takovou sadu pinů na které se dá nasazovat spojka (jumper). Na kazdem disku je na stitku popis pozic jumperu. Master, Slave, Cable Select (nekdy jen CS) - deska priradi koncovemu zarizeni na kabelu master a prostrednimu slave, pripadne dalsi. Vyzkousej ruzne pozice, protoze na nastaveni jumperu a kabelu snad neexistuje univerzalni navod. Nektera deska vezme cokoli, jina musi mit presne jumpery i disky (napr, master na konci kabelu a odpovidajici jumper + slave uprostred)

    Jinak jedno zarizeni na kabelu je master a druhe slave. Takze pokud tam mas 2 zarizeni (HDD+CDrom napr) tak je nutne kazde spravne nastavit.

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Citace Původně odesláno od odanek Zobrazit příspěvek
    Jo, v biosu je povoleny a je funkčni. skoušel sem měnit už i kabely. a jumpery nevmi jak se dělaj.
    vedle 40pinovýho konektoru sou piny (6-8 většinou) a někde ne tom disku je napsaná tabulka kde má být jumper(plastová propojka) umistěnej když je disk master, slave atd, tak musíš nastavit jumper podle návodu a mělo by to šlapat

    EDIT: Speedsnail byl rychlejší
    Naposledy upraveno uživatelem Jiziii: 20-09-2008 v 22:01 Důvod: pozdě
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Jo tak jumpery sem zkoušel mněnit, ale nic mam na kablu jen HDD zapojeny a skoušel sem master i slave.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    "Mněnit" můžeš co chceš, pokud nebudeš mít předem vytvořený oddíl, nepůjde ti to nainstalovat - DOS - FAT16 nebo FAT32.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    44

    Tak tak, jak pise Challenger II. FAT32 only (nebo FAT16), ale hlavne bych jeste zkusil PartitionMagicem nebo necim podobnym zmenit velikost partisny na min. Rekneme 1GB nebo dokonce 512MB. Na Win98 to bude stacit bohate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    A muže mi někdo řict jak se mněni Fat ? nebo ten PartitionMagicem?.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    nabootuj z CD, tak aby jsi ses dostal do příkazového řádku
    spusť program fdisk
    vytvoř si diskový oddíl velikost si urči sám a nastav jako aktivní
    naformátuj si disk příkazem format c:
    restartuj PC a nabootuj z CD a instaluj
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Skusil sem se dostat do tho příkazového řádku a napsal sem tam teda fdisk. Napsalo mi to Nejsou k dispozici žádné pevné disky. jak sem zadal format c: napsalo to chybné určení jednotky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    pokud tento disk je vidět v biosu (má stejnou velikost jako na štítku?) je IDE, má správně Jumpry, tak je to divné... Co v jiné mašině? je tam vidět a je funkční? Takto to vypadá že máš po něm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Jo dal sem ho do svojeho kompu a tam normalně fungoval byly na něm nejake soubory tak sem ho naformatoval a dal sem ho spatky. A tedka sem najel v BISOU do IDE Devices a mam tam ukazanou jen cd-romku(CD-ROM) nic vic =-O
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    49

    Už to funguje v BISOU byly ty disky zakázane bylo tam none tak sem dal auto a už to funguje tak díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: ASUS EEE 1101HA - Po upgradu na SSD nelze nainstalovat Windows 7
    Od exnerjan v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-02-2017, 23:39
  2. Sony Vaio vgn-NW12J nelze nainstalovat jakýkoliv systém
    Od Matherdet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2012, 14:19
  3. Samsung F3 - 1TB nelze nainstalovat systém
    Od 22joke11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 10:00
  4. System Windows nelze spustit
    Od hahumikkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2010, 12:15
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-08-2006, 23:14