Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Opakovaný Restart PC

kefka (4)|20.9.2008 20:16
Zdravím. V minulých týdnech se PC neustále restartovalo. Hledal jsem v čem by mohla být chyba. Testoval HDD, přeinstaloval systém a přesto PC padalo pořád. Zkusil jsem tedy přes 3DMark otestovat grafiku a nedoběhl ani jeden test. Odnesl jsem tedy kartu do reklamace. Byla mi zapůjčena karta náhradní. Tato bez problémů dokončila všechny testy ve 3DMarku. Kartu mám v reklamaci a po týdenním používání PC s náhradní grafikou se dnes PC začlo samo restartovat. Ve sledování událostí se píše tato chyba: The Cardex service failed to start due to the following error: Cannot create a file when that file already exists .... čím by to mohlo být? Nemůže to být třeba řadičem grafiky na desce? Díky za názory.

sestava: XP profi SP2, Intel Core2 Duo 6750@2,66 GHz,Geforce 8800GT, 2GB RAM, Zdroj Corsair HX520W,deska ASUS P5k-E
pcmaker (354)|20.9.2008 20:36
Muj tip je vadna systemova RAM.
speedsnail (4876)|20.9.2008 20:37
Podle googlu to vypadá že cardex je služba nějaké utility (asi expertools) od Gainwardu - výrobce grafických karet. Zkuste tento soft odinstalovat.
kefka (4)|20.9.2008 20:42
Experttool zkusím odinstalovat. Díky za typ.
kefka (4)|20.9.2008 20:47
Omlouvám se. Systémová RAM ... to je klasická RAM paměť (v mém případě 2GB) nebo je to něco s Bios ???
pcmaker (354)|20.9.2008 20:49
[QUOTE=kefka;162822]Omlouvám se. Systémová RAM ... to je klasická RAM paměť (v mém případě 2GB) nebo je to něco s Bios ???[/QUOTE]

JJ, klasicka ramka na zakladni desce. Ale nejdriv zkus dat pryc ten soft.
kefka (4)|21.9.2008 10:13
[QUOTE=pcmaker;162823]JJ, klasicka ramka na zakladni desce. Ale nejdriv zkus dat pryc ten soft.[/QUOTE]

Soft jsem dal pryč. Přes noc otestoval paměti MEMTESTem 2.1+. Paměti bez chyby a PC zatím nepadá. Díky za typy, snad to vydrží
Tmac10 (128)|2.11.2008 00:00
muzu se pls zeptat jeslti by ste mi neporadili,kazdy den kdyz pustim rano pc tak se mi samo restartuje ,skoci mi tam modra obrazovka ale nestihnu precist,toto je kazdy den ale vzdy jen po prvnim spusteni pc,pak uz jde normal,neska sem si ale hral s programam ktere se spousti pri spusteni pc,a po nasledne restartu se mi modra obrazovka a nasledny restar opakovalo cca 10,pak zniceho nic se to chytlo a pustilo mi to dal,nevite nekdo co by stim mohlo byt,predem diky
Pavel Boček (4169)|2.11.2008 23:47
Pokud máš XP tak v nastavení systému (pravý klik na tento počítač>vlasnosti) na záložce Pokročilé či jak klikni na nastavení pod Start a Obnovení a tak odškrtni políčko Automaticky restartovat při chybě. Příští BSOD vyfoť a dej sem fotografii (hoď to sem jako přílohu příspěvku, necpi to na externí server).