Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Reklamace GB 965PDS4 u vyrobce-krach prodejce,zachrana RAID5

supec (9)|22.9.2008 20:05
Ahoj,
mám problém,potřebuju reklamovat GIGABYTE 965P-DS4 (klasika-cykluje při startu) u vyrobce, protože zkrachoval prodejce obchod.cz a nevím vůbec kde, na stránkách Gigabyte není vůbec nic, žádný kontakt jak reklamovat.
Vlastní desku bych možná jestě oželel, ale problém je, že mám RAID5 přes tři disky (a na něm nezálohovaná data), takže nevim, jestli bych musel shánět jinou funkční Gigabyte s ICH8R (už se neprodávají), nebo by stačila nějaká jiná Gygabyte s ICH9R nebo ICH10R které, jak jsem koukal, se sehnat dají v klidu...
Co jsem četl, tak mi je naprd, pokud seženu desku s ICH8R od jiného výrobce než GB.
Jde mi hlavně o levnou záchranu dat a náhradu vadné desky....

díky za rady
Ondra

našel jsem toto, což by svědčilo o tom, že migrace by měla být možná...
http://www.tomshardware.com/reviews/RAID-MIGRATION-ADVENTURE,1640-7.html
mech13 (5526)|23.9.2008 07:52
nikdo v okoli nema podobnou desku? mam pocit, ze se tu nekde resilo ze by mel stacit i novsi southbridge, ale nejsu si tim uplne jiste... napis treba odkud jsi, treba tu nekdo v okoli vhodnou desku ma a za par piv se na to s tebou vrhne (na zachranu dat samozdrejme:D)

EDIT: ja jsu zase od kromerize a mam 965P-DS3P - tu samou akorat bez heatpipe

jeste me napada, ze by nebylo spatny zazalohovat data co na discich jsou pokud by obnova z jakyhokoli duvodu zkolabovala... proste disky pripojit, nic na nich nevrtat jen udelat RAW zalohu (binarni kopii... snad nemotam ruzny pojmy dokupy)... problem je ze na to bude potreba hodne mista... o kolik dat se priblizne jedna? jake disky?
pas!k (3765)|23.9.2008 08:16
Tu desku tady mam na jedne stanici ovsem je pouzivana .. mozna pri nejake hura akci pres vikend by se to ale dalo nejak poresit .. Prepdokladam ze by stacilo to nakonopnout a odzalohovat data je to tak ?
supec (9)|23.9.2008 09:04
dik za nabidky, jak se píše na tomshw, měl by stačit novější chipset, tudíž jsem u alzy objednal GB EP45-DS4 s ICH10R a snad to půjde jenom pouhou výměnou desky, zítra by mi měla přijít, tak jsem zvědavej...

Ještě k tý reklamaci, GIGABYTE nemá servisní centrum v Čechách?? Kam bych to měl poslat?
cool.user (2822)|23.9.2008 09:08
[QUOTE=supec;163615]Ještě k tý reklamaci, GIGABYTE nemá servisní centrum v Čechách?? Kam bych to měl poslat?[/QUOTE]

Imho autorizovany servis dela dileris, ale nejsem si jistej jestli by tu desku prijali vylozene od tebe jako koncaka.

A po pravde si nejsem jistej jestli nedelaj jen notebooky...
mech13 (5526)|23.9.2008 09:19
kazdopadne bych ty data zazalhoval nez se do toho pustis, nikdy nevis co se kde zvrtne a jsi vtahu i s novou deskou... pokud to teda neni vic 1TB disku, to by se asi spatne shanelo kam to narvat....
supec (9)|23.9.2008 09:47
[QUOTE=cool.user;163616]Imho autorizovany servis dela dileris, ale nejsem si jistej jestli by tu desku prijali vylozene od tebe jako koncaka.
A po pravde si nejsem jistej jestli nedelaj jen notebooky...[/QUOTE]

no nevim, zkusim tam zavolat, ale na strankach nemají o GB ani zmínku...
supec (9)|23.9.2008 09:51
[QUOTE=mech13;163618]kazdopadne bych ty data zazalhoval nez se do toho pustis, nikdy nevis co se kde zvrtne a jsi vtahu i s novou deskou... pokud to teda neni vic 1TB disku, to by se asi spatne shanelo kam to narvat....[/QUOTE]

nevíš jakým softem udělat zálohu-obraz disku? Nikdy jsem to nedělal...
mech13 (5526)|23.9.2008 09:54
ghost, acronis true image... mel by to umet kazdy slusny zalohovaci soft. jen pokud si nebudes jisty napred postup otestuj na neskodnych datech - a hlavne na disk nic nezapisuj a nenastavuj. kdyz ho jen pripojis, zdetekujes biosem a nabootojes treba do acronisu, tak se s tim nic nestane. ale jak zacnes laborovat ve win, delat oddily a zkouset neco precist tak se s daty rozluc
supec (9)|23.9.2008 10:21
true image jsem kdysi zkoušel - udělal jsem si obraz disku s nainstalovanejma WIN a nějakejma programama v Program Files ale když jsem to pak zkoušel použít, tak mi to házelo nějaký errory. Takže s ním mám zkušenosti negativní.
mech13 (5526)|23.9.2008 10:28
tak se poohledni po nortonu ghost (ted symatec), s tim mam pouze dobre zkusenosti. acronis mam v praci a zatim mi to funguje... ikdyz me tak napada ze jsem zatim jenom zalohoval a jeste neobnovoval:D ale ostatni s tim obnovuji co tyden a neztezuji si

klicova vlastnost kterou potrebujes je Úplná záloha systému (bitová kopie disku) — Zálohování veškerých dat pevného disku nebo oddílu., urcite to umi vic softu, ikdyz je otazka jak kvalitne...
pas!k (3765)|23.9.2008 11:10
Pokud chces jistotu udelej tu zalohu offline pomoci norton ghost 2003 a az vytvoris image file pouzij utilitku ktera je pirmo v tom offline ghostu a chceckni tu zalohu .. je to zdlouhavejsi ale pokud ti to po tomto kroku napise ze zaloha je ok mas 99,9 jistotu ze zaloha je ok .. ta desetina procenta jsou veci mezi nebem a zemi .. online zalohovani je vynikajici vec ale tak nejak tomu porad verim tak na 50% :) Proste stara dobra rucni prace pod dosem je jistota.
Ritchie83 (369)|23.9.2008 11:53
[QUOTE=mech13;163644]urcite to umi vic softu, ikdyz je otazka jak kvalitne...[/QUOTE]
Ono lze provést binární zálohu i nekvalitně? V POSIX systémech na to stačí jednoduchý příkaz dd (dd if=/dev/sda of=/mnt/backup/disk1.img bs=50M), případně vlastní program na nějakých 50 řádek!

[QUOTE=pas!k;163654]Proste stara dobra rucni prace pod dosem je jistota.[/QUOTE]
Je to opravdu pod DOSem? Já jen, proč by někdo používal nepodporovaný OS, který by mu přinášel spíš problémy než užitek.

Omlouvám se za lehce kverulantský příspěvek, ale na binárním zálohování nepřipojeného (mount) zařízení opravdu není nic tajemného a také se na něm prakticky nedá nic pokazit.
supec (9)|23.9.2008 13:25
no asi na to půjdu PUDOVĚ, buďto to pude, nebo to nepude :)
s POSIXem a už snad ani s DOSem na mě nechoďte, jsem pouhá lamička.

jakej je rozdíl v Ghostu mezi offline a online zálohou?
že bootoju do WIN nebo že bootuju např. nějakým bootem do Ghostu? Sorry za hloupý otázky, ale neměl jsem ho...
Kouknu na net...
ksilt (12)|23.9.2008 15:59
uz nekolikrat jsem na bitovou kopii disku pouzil software Prosoft Media Tools 5.0 v1.1.2.64, ktery je k nalezeni na Hiren's BootCD 9.5, ke stazeni kdekoliv na netu

software jsem pouzil na radu kamarada co jeden cas pracoval ve firme zabyvajici se profesionalni obnovou dat z medii a zatim jsem nebyl zklaman