Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Nedetekuje DISK!!

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Zdravim, mam takový malý problém zapojil jsem si starší PC abychho mohl využívat jako takovýmalý domácí server a po zapojení všech komponent mi nemuže system detekovat disk! Skoušel jsme hodně věcí jako štelovaní biosu přehazovaní mezi sata porty, menit kabel atd.. A nic disk prostě not detected ! A když se v biosu podivam na Boot settings tak tam mi ho najde. Tak když budete někdo vědět buud rad ! Nepomohl ani load defaults bios!

    Jedná se o :
    Disk : WD CAVIAR BLUE WD5000AAKS 500GB SATA/300 7200 RPM, 16MB cache
    Deska : ASUS K8V-MX
    OS: Win XP
    Zdroj: Fortron 350W
    Ram: 1GB DDR 400
    CPU: AMD Athlon XP +3000, 2,0Ghz

    Díky za každý názor !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    hmm, zkousel jsi nastavit disk na SATA/150 ?
    nevim, zestli ma deska SATA2 radic
    //EDIT: takze nema ... nastav teda pomoci jumperu na HDD nastavit SATA/150 a vyzkousej to
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 23-09-2008 v 09:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Zkoušel jsi jinou desku ?
    Ten disk je předpokládám zapojen jako jediný...?
    Neni přepnutý do AHCI/RAID módu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Souhlas se salamandrem. Nastavit jako SATA150, pokud se nepletu tak se jedná o piny 3 a 4
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Aigor Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi jinou desku ?
    Ten disk je předpokládám zapojen jako jediný...?
    Neni přepnutý do AHCI/RAID módu ?
    to ne to jsem kontroloval!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    hmm, zkousel jsi nastavit disk na SATA/150 ?
    nevim, zestli ma deska SATA2 radic
    //EDIT: takze nema ... nastav teda pomoci jumperu na HDD nastavit SATA/150 a vyzkousej to
    to jsme nezkousel ale vyzkousim ! Na tom disku mam neco jako v tom smyslu ze to nemam prenastavovavat jumpeama. Ze se to na SATA nedela!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    ale tady nejde o master/slave jako u IDE, u vetsiny SATA disku se da nastavit rychlost SATA 300/150 pomoci prenastaveni jumperu, pokud to tvuj disk neumi, je to dost divne, btw: resilo se to tady na foru uz vickrat, zkus se podivat ...
    //Samozrejme, nerikam, ze to nemuze byt neco jineho
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    http://www.dgreentech.co.kr/board/up...-k8vmx_b17.jpg - Toto je foto biosu hlavni strany kde je videt ze nejsou detekovane zadny disky ani cdrom atd. TOTO NENI PRESNE MUJ OBRAZEK nasel jsme to na netu jen pro vasi predstavu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    A disk už jsi přepnul do SATA-150 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    A disk už jsi přepnul do SATA-150 ?
    ještě ne ... jsem na přednašce musiš chvilku vydržet pak se ozvu behem odpoledne jak to dopadlo!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Tak jsem zkusil tam dat jumper na SATA/150 a nic. Fur to pise tu samou chybu. Prihazuju nektere screeny z BIOSU uz primo z meho pc!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P9231323.JPG 
Zobrazení: 190 
Velikost: 779.4 KB 
ID: 7050   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P9231324.JPG 
Zobrazení: 152 
Velikost: 775.1 KB 
ID: 7051   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P9231325.JPG 
Zobrazení: 154 
Velikost: 777.1 KB 
ID: 7052   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P9231326.JPG 
Zobrazení: 130 
Velikost: 782.3 KB 
ID: 7053  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Dle toho označení disku je to 500 GB disk od WD. Zkusil bych jiný SATA disk, menší, nastavil ho na SATA I a popřípadě aktualizoval BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    hmm, co to onboard SATA/IDE, mas to nastaveny na IDE, zkousel jsi to zmenit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    hmm, co to onboard SATA/IDE, mas to nastaveny na IDE, zkousel jsi to zmenit ?
    mam tam dve hodnoty jen RAID a IDE nic vic na RAID to pochopitelne nejede a IDE to dela furt to co ted!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Dle toho označení disku je to 500 GB disk od WD. Zkusil bych jiný SATA disk, menší, nastavil ho na SATA I a popřípadě aktualizoval BIOS.
    no to ja ted k dispozici zadnej jinej disk nemam mozna jen nejakej 2GB IDEckovej! A nevim jestli pujde nastavit na SATA1 ... to me odle me nepusti! Kdyz bude pripojenej normalne na desku na IDE ksšandou!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: Win XP nedetekuje HDD SATA II
    Od soinicmaster v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 17:22
  2. PC nedetekuje WD 500GB
    Od agnus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2010, 07:02
  3. 3,5" HDD SATA: bios nedetekuje hdd
    Od Sc@rY v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-12-2009, 12:36
  4. Nedetekuje HDD
    Od Keomatepo v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2009, 19:32
  5. HP Compaq NX6125 nedetekuje disk
    Od Entony21 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-08-2008, 10:11