Problemy se zvukem
Zdravim,mam problem se zvukem. Dokud jsem mel integrovanou zvukovku realtek,tak mi sluchatka ve front panelu fungovala, sice soucasne s repro,ale fungovala. Mam zakladni desku Asus P5K SE, Sound Blaster Audigy Dokoupil jsem SB audigy a naraz nefunguje ani zvuk ani mikrofon z front panelu. Nevite nekdo cim to muze byt? Prosim help!!! :-)
top bude asi tim ze konektory z front panelu mas porad zapojene na zakladni desku, tudiz funguji jen s integrovanou zvukovkou. je potreba to prepojit na vystupy zvukovky (vevnitr v bedne to nastrkat primo na kartu pokud to umoznuje)
Bude to jak pise Mech.
Pripadne bys mohl vybrat co chces prehravat na ktere zvukovce, takze bys mohlo neco mit do beden (hudbu) a neco do sluchatek na druhe zvukovce (skype a podobne).
V nekterych pripadech, ale deska pri detekci diskretni zvukove karty tu integrovanou odpoji a donutit je fungovat obe zaraz je pak celkem problem (delal to treba muj stary Asus s VIA KT800 chipsetem)
Pripadne bys mohl vybrat co chces prehravat na ktere zvukovce, takze bys mohlo neco mit do beden (hudbu) a neco do sluchatek na druhe zvukovce (skype a podobne).
V nekterych pripadech, ale deska pri detekci diskretni zvukove karty tu integrovanou odpoji a donutit je fungovat obe zaraz je pak celkem problem (delal to treba muj stary Asus s VIA KT800 chipsetem)
aha, no to jsem si myslel,ze to budu muset pripojit na zvukovku, jenze tam jsou jen 4 piny( myslim) nejspis na prehravani cd cd-romky,a jeste nakych 10pinu v 1 rade ale to nevim co je. Problem je asi v tom, ze ten konektor z predniho panelu je v 1 kuse a ani to neni oznacene, ktery pin je ktery.
Nejsem si jistej, jestli vůbec nějaká karta od Creative má možnost připojení front panelu ve standardním rozložení pinů (podle intel specifikace AC97 nebo HD audio) a myslím si, že ne. Většina těch karet má na konektorech jenom digitální výstupy (pro připojení jejich proprietárního předního panelu, kterej je de-fakto další zvukovka obsahující vlastní převodníky digitálního signálu na analogovej), některý mají zvláštní konektor, kterej to umožňuje, ale musí si člověk sám vyrobit konektor (http://audigy2zshowto.blogspot.com/).
Taky jsem to hledal, když jsem si chtěl dát do PC svou starší kartu SB Live, přičemž jsem zjistil, že není jak na ní připojit front panel, takže jsem zůstal u integrovaný zvukovky, protože front panel používám pro sluchátka.
Jedna možnost je, jestli sluchátka používáš jenom v určitých programech (např. Skype), tak používat obě zvukovky, jako výchozí ve Windows nastavit tu Audigy a pod těma programama, kde potřebuješ front panel, nastavit integrovanou (hodně programů to umožňuje). (pak ale samozřejmě bez použití sluchátek nepůjde zvuk z Audigy)
Taky jsem to hledal, když jsem si chtěl dát do PC svou starší kartu SB Live, přičemž jsem zjistil, že není jak na ní připojit front panel, takže jsem zůstal u integrovaný zvukovky, protože front panel používám pro sluchátka.
Jedna možnost je, jestli sluchátka používáš jenom v určitých programech (např. Skype), tak používat obě zvukovky, jako výchozí ve Windows nastavit tu Audigy a pod těma programama, kde potřebuješ front panel, nastavit integrovanou (hodně programů to umožňuje). (pak ale samozřejmě bez použití sluchátek nepůjde zvuk z Audigy)
OK tak diky moc vsem, zkusim to nejak s obema zvukovkama, snad to pujde. Protoze vyrobit si neco...ehm moje schopnosti konci s oblepenim neceho lepici paskou :-D
prosim o radu!!!!mam zvukovku na doske Gigabite, alc888, a nefunguju mi vystupy na prednom panely vo Viste 64. problem je ale v tom, ze mam v pocitaci aj vistu a aj XP. a na XP mi vsetko ide... ja som s toho debil. ovladace mam aktualizovane...poradite???
[QUOTE=lukas.c;164509]OK tak diky moc vsem, zkusim to nejak s obema zvukovkama, snad to pujde. Protoze vyrobit si neco...ehm moje schopnosti konci s oblepenim neceho lepici paskou :-D[/QUOTE]
Jen takovy napad ... mam to tak doma takto vyresene, co si koupit prodluzku na jack (myslim ze cena se pohybuje v desetikorunach) a natahnout si to ze zadu a nechat to nekde couhat? Nevim jake jsou dispozice umisteni pocitace nebo pozadavky na estetiku ... takze jen navrh.
Jen takovy napad ... mam to tak doma takto vyresene, co si koupit prodluzku na jack (myslim ze cena se pohybuje v desetikorunach) a natahnout si to ze zadu a nechat to nekde couhat? Nevim jake jsou dispozice umisteni pocitace nebo pozadavky na estetiku ... takze jen navrh.