Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problemy se zvukem

lukas.c (23)|25.9.2008 11:26
Zdravim,mam problem se zvukem. Dokud jsem mel integrovanou zvukovku realtek,tak mi sluchatka ve front panelu fungovala, sice soucasne s repro,ale fungovala. Mam zakladni desku Asus P5K SE, Sound Blaster Audigy Dokoupil jsem SB audigy a naraz nefunguje ani zvuk ani mikrofon z front panelu. Nevite nekdo cim to muze byt? Prosim help!!! :-)
mech13 (5526)|25.9.2008 12:15
top bude asi tim ze konektory z front panelu mas porad zapojene na zakladni desku, tudiz funguji jen s integrovanou zvukovkou. je potreba to prepojit na vystupy zvukovky (vevnitr v bedne to nastrkat primo na kartu pokud to umoznuje)
JonnyC (124)|25.9.2008 15:36
Bude to jak pise Mech.

Pripadne bys mohl vybrat co chces prehravat na ktere zvukovce, takze bys mohlo neco mit do beden (hudbu) a neco do sluchatek na druhe zvukovce (skype a podobne).
V nekterych pripadech, ale deska pri detekci diskretni zvukove karty tu integrovanou odpoji a donutit je fungovat obe zaraz je pak celkem problem (delal to treba muj stary Asus s VIA KT800 chipsetem)
lukas.c (23)|25.9.2008 18:16
aha, no to jsem si myslel,ze to budu muset pripojit na zvukovku, jenze tam jsou jen 4 piny( myslim) nejspis na prehravani cd cd-romky,a jeste nakych 10pinu v 1 rade ale to nevim co je. Problem je asi v tom, ze ten konektor z predniho panelu je v 1 kuse a ani to neni oznacene, ktery pin je ktery.
Dojigiri (1629)|26.9.2008 09:10
Nejsem si jistej, jestli vůbec nějaká karta od Creative má možnost připojení front panelu ve standardním rozložení pinů (podle intel specifikace AC97 nebo HD audio) a myslím si, že ne. Většina těch karet má na konektorech jenom digitální výstupy (pro připojení jejich proprietárního předního panelu, kterej je de-fakto další zvukovka obsahující vlastní převodníky digitálního signálu na analogovej), některý mají zvláštní konektor, kterej to umožňuje, ale musí si člověk sám vyrobit konektor (http://audigy2zshowto.blogspot.com/).

Taky jsem to hledal, když jsem si chtěl dát do PC svou starší kartu SB Live, přičemž jsem zjistil, že není jak na ní připojit front panel, takže jsem zůstal u integrovaný zvukovky, protože front panel používám pro sluchátka.

Jedna možnost je, jestli sluchátka používáš jenom v určitých programech (např. Skype), tak používat obě zvukovky, jako výchozí ve Windows nastavit tu Audigy a pod těma programama, kde potřebuješ front panel, nastavit integrovanou (hodně programů to umožňuje). (pak ale samozřejmě bez použití sluchátek nepůjde zvuk z Audigy)
lukas.c (23)|26.9.2008 12:31
OK tak diky moc vsem, zkusim to nejak s obema zvukovkama, snad to pujde. Protoze vyrobit si neco...ehm moje schopnosti konci s oblepenim neceho lepici paskou :-D
kody33 (51)|30.9.2008 03:05
prosim o radu!!!!mam zvukovku na doske Gigabite, alc888, a nefunguju mi vystupy na prednom panely vo Viste 64. problem je ale v tom, ze mam v pocitaci aj vistu a aj XP. a na XP mi vsetko ide... ja som s toho debil. ovladace mam aktualizovane...poradite???
grafnev (69)|30.9.2008 16:13
[QUOTE=lukas.c;164509]OK tak diky moc vsem, zkusim to nejak s obema zvukovkama, snad to pujde. Protoze vyrobit si neco...ehm moje schopnosti konci s oblepenim neceho lepici paskou :-D[/QUOTE]

Jen takovy napad ... mam to tak doma takto vyresene, co si koupit prodluzku na jack (myslim ze cena se pohybuje v desetikorunach) a natahnout si to ze zadu a nechat to nekde couhat? Nevim jake jsou dispozice umisteni pocitace nebo pozadavky na estetiku ... takze jen navrh.