Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Ati 4870, 512mb/1gb ???

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Zdravim, chtěl jsem se zeptat jakou by jste mi doporučili ATInu 4870ku. Jak značku tak velikost paměti, popř. vyplati se koupit taktovanou edici? ... Za opdovědi děkuji ...
    PS.: Mam možnost prodat GeForce 6800GS, případný zájemci pište PM, děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    28

    Doporucil by som ti- ber hocijaku znacku(co najlacnejsiu napr. sapphire) ked nechces 1gb alebo OC
    OC ked nedoplacas vela sa naozaj oplati (schova 260)
    1Gb sa ani velmi neoplati tiez podla toho kolko doplacat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ja si zas myslim ze pokud tu grafiku planujes mit delsi dobu (minimalne rok) tak by si klidne 1GB zaslouzila, obzvlast takhle vykona grafika jako je 4870. Samozrejme zalezi na priplatku, ale kdybych srovnal situaci s cenama na CZC, kde se nejlevnejsi 1GB verze da sehnat cca o 300kc draz nez 512MB verze, tak se imho jasne vyplati.


    K OC edicim se stavim spis negativne, teda takhle, pokud je to jako "bonus" zadarmo, tak proc ne, ale osobne bych si za par % vykonu nepriplacel nejak extra moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Ja si zas myslim ze pokud tu grafiku planujes mit delsi dobu (minimalne rok) tak by si klidne 1GB zaslouzila, obzvlast takhle vykona grafika jako je 4870. Samozrejme zalezi na priplatku, ale kdybych srovnal situaci s cenama na CZC, kde se nejlevnejsi 1GB verze da sehnat cca o 300kc draz nez 512MB verze, tak se imho jasne vyplati.


    K OC edicim se stavim spis negativne, teda takhle, pokud je to jako "bonus" zadarmo, tak proc ne, ale osobne bych si za par % vykonu nepriplacel nejak extra moc...
    S 1GB verzí teto karty by se mělo dát dostat na takty 800/4000, že?
    Ja furt čekam až vyjdou 1GB karty od PowerColor a jaka bude cena, teď sou na alfacomp.cz za necele 5800,- a to se mi zda slušny ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    S 1GB verzí teto karty by se mělo dát dostat na takty 800/4000, že?
    Takhle taktovani nefunguje. To ze mas vic ram ti nezaruci ze se dostanes na vetsi takty (spis naopak, ale to je spis jen cista teorie). Vseobecne se neda rict na kolik se s jakym modelem dostanes, vzdycky to zalezi na tom jak povedenej kus dostanes.

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Ja furt čekam až vyjdou 1GB karty od PowerColor a jaka bude cena, teď sou na alfacomp.cz za necele 5800,- a to se mi zda slušny ...
    No prave tu sem mel na mysli. Kdybych si ted kupoval GK v teto cenove kategorii, rozhodne bych sel do ni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    koupil bych co nejlevnější 4870 + AC Accelero S1
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57943
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45817
    imho je zbytečnost připlácet za OC verze

    /edit: jak velký máš monitor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    koupil bych co nejlevnější 4870 + AC Accelero S1
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57943
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45817
    imho je zbytečnost připlácet za OC verze

    /edit: jak velký máš monitor?
    22", ty testy jsem viděl, ale muj nazor je to že vykon grafiky omezuje ty pěměti, 4870 je přece jen větší dělo ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Jak už bylo řečeno, příplatek 200,- za 1GB se ještě dá. ALe příplatek třeba 1000,- bych za to já nedal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    Jak už bylo řečeno, příplatek 200,- za 1GB se ještě dá. ALe příplatek třeba 1000,- bych za to já nedal.
    A co je lepši, 512 s OC nebo 1GB? test sem na netu žadnej nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    A co je lepši, 512 s OC nebo 1GB? test sem na netu žadnej nenašel
    To se neda vseobecne rict, ale takty se daj dohnat, ralsi ram tezko pripajis. Navic velikost ram ti vykon negeneruje, ale v nekterych situacich muze vykon omezovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Imho za ten zlomek procenta kdy vyuzijes tu velikost 1gb ram se nevylati priplacet nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Imho za ten zlomek procenta kdy vyuzijes tu velikost 1gb ram se nevylati priplacet nic
    No, nebyl bych si tím zas tak úplně jistý... koukni třeba na GTX280, co by dělal s 512MB? Zajímal by mě test HD4870 512 vs 1GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    No, nebyl bych si tím zas tak úplně jistý... koukni třeba na GTX280, co by dělal s 512MB?
    Ono spíš záleží, na jakým rozlišení....

    Na těch výše zmíněných 22" imho těch 512 MB stačí a když tady tak čtu, jak se Stoupa07 těší na obrovský takty vram, tak ty spíš dosáhne s 512 MB. Ta 1 GB verze bude mít na ramkách (IMHO) horší časování, aby to řadič stačil obsluhovat (proto má taky v základu nižší takty)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ono spíš záleží, na jakým rozlišení....

    Na těch výše zmíněných 22" imho těch 512 MB stačí a když tady tak čtu, jak se Stoupa07 těší na obrovský takty vram, tak ty spíš dosáhne s 512 MB. Ta 1 GB verze bude mít na ramkách (IMHO) horší časování, aby to řadič stačil obsluhovat (proto má taky v základu nižší takty)....
    Ale 4870 1GB nema v zakladu horsi takty nez 512MB verze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Ale 4870 1GB nema v zakladu horsi takty nez 512MB verze.
    Aha jasně moje chyba.... ale o tom horším časování sem stejně přesvědčenej
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: hd 4870 512mb vs hd5770 1gb
    Od ferry6 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 15:08
  2. Radeony: HD 4870 512mb nebo 1gb ?
    Od flejk v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 29-08-2009, 20:06