Samozapnutí
Mám problém s počítačem . Není to nic vážného , ale pokaždé přesně o půlnoci se mi sámo Pc zapne . Nepřišel jsem na to čím to je ? Setkal jste se s tím někdo ? děkuji za rady
[QUOTE=Chomutak;164632]Mám problém s počítačem . Není to nic vážného , ale pokaždé přesně o půlnoci se mi sámo Pc zapne . Nepřišel jsem na to čím to je ? Setkal jste se s tím někdo ? děkuji za rady[/QUOTE]
A máš nejakú predstavu čo tomu predchádzalo? Nastavoval si niečo v Biose? Vo WIN?
Skúsil by som Clear Cmos.
A máš nejakú predstavu čo tomu predchádzalo? Nastavoval si niečo v Biose? Vo WIN?
Skúsil by som Clear Cmos.
No melo by to byt v biosu nekde a power managementu. neco jako wakeup time. Presny nazev asi zalezi na biosu.
Bude to v nastaveni power managementu, a zapnuti tam bude omylem nastaveno na pulnoc kazdeho (?) dne :)
[QUOTE=trodas;164639]Bude to v nastaveni power managementu, a zapnuti tam bude omylem nastaveno na pulnoc kazdeho (?) dne :)[/QUOTE]
No mozne je vsechno. mozna se precvakl kdyz delal pokusy. Prijde mi to jako nejjednodussi vysvetleni
No mozne je vsechno. mozna se precvakl kdyz delal pokusy. Prijde mi to jako nejjednodussi vysvetleni
Tento problém mám od začátku (3,5roku), ale nikdy jsem ho neřešil . Jenže teď si sestavuji nový PC a tohle chci dát dětem a oni by na vypínání zásuvky určitě zapomínali tak to chci vyřešit .
Pokud to mám změnit v Biosu , tak bych potřeboval krok po kroku , protože nejsem zrovna expert:-)
Pokud to mám změnit v Biosu , tak bych potřeboval krok po kroku , protože nejsem zrovna expert:-)
Bol si už niekedy v BIOS-e? ;)
Pri štarte pc stláčaj DELete a vylezie na teba modrá obrazovka so žltými písmenkami. Šipkami a Enterom vlezieš do Power management setup, potom do Wake up event setup a položku Resume by RTC alarm zmeníš na Disable.Potom to musíš uložiť, najrýchlejšie stlačením F10.
Pri štarte pc stláčaj DELete a vylezie na teba modrá obrazovka so žltými písmenkami. Šipkami a Enterom vlezieš do Power management setup, potom do Wake up event setup a položku Resume by RTC alarm zmeníš na Disable.Potom to musíš uložiť, najrýchlejšie stlačením F10.
[QUOTE=robky;164662]Bol si už niekedy v BIOS-e? ;)
Pri štarte pc stláčaj DELete a vylezie na teba modrá obrazovka so žltými písmenkami. Šipkami a Enterom vlezieš do Power management setup, potom do Wake up event setup a položku Resume by RTC alarm zmeníš na Disable.Potom to musíš uložiť, najrýchlejšie stlačením F10.[/QUOTE]
Tak jsem to udělal jak jsi mi poradil a vypadá to že to bude úspěšné, protože to zatrhlo to nastavení.
Prozatím děkuji a o půlnoci budeme chytřejší.
Pri štarte pc stláčaj DELete a vylezie na teba modrá obrazovka so žltými písmenkami. Šipkami a Enterom vlezieš do Power management setup, potom do Wake up event setup a položku Resume by RTC alarm zmeníš na Disable.Potom to musíš uložiť, najrýchlejšie stlačením F10.[/QUOTE]
Tak jsem to udělal jak jsi mi poradil a vypadá to že to bude úspěšné, protože to zatrhlo to nastavení.
Prozatím děkuji a o půlnoci budeme chytřejší.
[QUOTE=robky;164662]Bol si už niekedy v BIOS-e? ;)
Tak ti děkuji ještě jednou. Vše se zdařilo a počítač se o půlnoci neprobudil:-)
Tak ti děkuji ještě jednou. Vše se zdařilo a počítač se o půlnoci neprobudil:-)