Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Rady ohledně komponentů do 10k Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    Dobrý den, rád bych, kdyby mi někdo poradil s výběrem komponentů do nového pc.
    Moje požadavky od počítače jsou, abych se mohl například dívat na filmy a zároveň vypalovat, komprimovat videa a stahovat a to vše bez nějakého sekání
    O hry mi zase až tak nejde(mám xbox360), ale taky bych na tom čas od času chtěl něco zahrát(např. Spore, the sims 3 - to co není na konzole)

    Procesor bych chtěl dvoujádro něco přes 2ghz

    základní desku sata2 (a aby šly zapojit alespoň 2 HDD) a abych mohl zapojit alespoň 3x2gb ram a aspoň 6 USB 2.0

    paměť ram si představuji 2x2gb stačí nějaké průměrné paměti

    grafickou kartu bych bral asi nějakou HD Radeon, stačí taky nějaká průměrná-hlavně aby šly HD filmy a sem tam nějaká hra

    taky bych chtěl aby byl počítač tichý(aby se s ním dalo spát v jedné místnosti), takže asi nějaký větráček k procesoru navíc?(podle toho co jsem četl)

    pevný disk bych bral asi tenhle WESTERN DIGITAL Caviar SE16 500GB WD5000AAKS

    Case může vypadat jakkoli hlavně aby to do něj vše padlo a aby měl aspoň 2x USB 2.0 na přední straně

    DVD mechaniku bych snad dokázal vybrat sám. Jestli se nemýlím, tak by tam šla zapojit jakákoli mechanika?

    zdroj vůbec netuším jaký - o tomhle nevím vůbec nic

    tohle vše bych chtěl pořídit z Alzy do 10000 Kč

    Moc prosím o radu co vybrat, skoro vůbec se v tomhle neorientuju a absoultně nevím co k sobě sedí
    Projížděl jsem hodně stránek o HW, ale moc mi to nepomhlo a nevím si rady jaké komponenty koupit, tohle je akorát moje hrubá představa
    Předem děkuji za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Koukni na tenhle thread, imho přesně pro tebe
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    mno na to jsem se díval, ale není tam třeba o tom větráčku navíc, abych ztišil hluk na minimum a taky jen jedna 2gb ram...tky ještě ten case bych nevěděl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Asus TS-6A3 - Minitower 250W
    Biostar TA780G M2+ - AMD 780G
    AMD Athlon 64 X2 4850+ EE (socket AM2) BOX ADH4850DOBOX
    Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II,-
    PowerColor HD 4670 PCS 512MB, PCI-E
    Sony-Nec AD-5200S černá bulk
    A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz AD2800002GOU2
    Akasa AK-876
    Celkem 9 723 (czc.cz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    MATYYY:no vedle píšou, že zdroj integrovaný v casu není nejlepší řešení....a a některé tyto komponenty jsem nenašel na alze(chci to koupit odtama, mám tam dobré slevy)

    Co říkáte na toto viz obrázek?
    akorát nevím jestli tam půjde ta grafická karta, jelikož na té základce už je nějaká grafika integrovaná
    a taky nevím jestli to vůbec spolu bude sedět a jaký k tomu zdroj a case.
    a ten větráček by tam šel? a co by vlastně chladil? vzal jsem ho od matyyyho
    Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava.JPG 
Zobrazení: 107 
Velikost: 164.0 KB 
ID: 7143  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    pokud vezmes desku s AMD 780G, nejakej slusnejsi chladic CPU a 640 GB pevny disk, tak by to nemel byt problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    Takže co takhle? Šlo by to do sebe všechno? šla by vůbec grafika do té základky, když grafárna je DDR3 a základka DDR2?

    a je ta základka vůbec SATA II?(aby tam šel ten HDD) protože sice v nadpisu je napsáno SATA II RAID, ale pak v podrobnějším popisu je jen 1 x Ultra ATA 133 (max. 2 zařízení), 6 x Serial ATA 300 (max. 6 zařízení), RAID 0, 1, 10

    no a vpřípadě že by to teda všechno sedělo, tak můžete mi k tomuhle napsat nějaký case, zdroj a větráček přídavný to vše tak do 2500?

    Díky moc za rady...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: konfig.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 167.8 KB 
ID: 7146  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    O grafiku se neboj, ty DDR3 jsou přímo na ní. Kompatibilita DDR2 je pro ty paměti, co budeš kupovat (A-data).
    O SATA bych se taky nebál.
    Zdroj: http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...450-d79840.htm (Corsair VX450) - 1486,-
    Skříň: http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-...331-d75531.htm (CM Elite 331) - 868,- (nebo jinou variantu)
    Fan: http://www.alza.cz/ventilator-airen-...ngs-d96124.htm (Airen RedWings) - 142,- (osobně bych dal spíš Nexus, ale na Alze jsem nenašel)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    Ok takže takhle jsem udělal finální sestavu po radách deeeana.
    Můžete mi teda ještě schválit jestli všechno do sebe opravdu padne a bude vše fungovat? a jestli jsem třeba ještě na něco nezapomněl.

    No a tahle sestava by snad měla zvládnout to co požaduju tzn. HD filmy, pálení, komprimování, stahování a sem tam nějaká hra jako třeba Spore nebo The sims 3. Co myslíte?

    Kdyby se tahle sestava někomu nezdála tak klidně ještě doporučte co změnit, ale víc peněz už do toho dát nemůžu.

    Tak teda díky za snad už poslední rady

    EDIT: Akorát těd si ještě kamarád všiml, že ta základka má napájení 1 x 24 pinů ATX 2.0, 1 x 4 piny ATX 12 V
    a zdroj má
    Konektory:
    1 x Napájecí ATX 20/24-pinů
    1 x Napájecí ATX 12 V 8-pinů
    1 x PCI Express 6-pinů
    6 x Serial ATA
    4 x Molex 4-piny
    2 x Floppy

    Takže to do sebe asi nebude pasovat?

    EDIT2: Tak co třeba místo něho tenhle zdroj? OEM zdroj SEASONIC SS-400ET, 400W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA, 120mm ventilátor
    Co na něho říkáte? a ten už by tam pasoval ne?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: finalkon.JPG 
Zobrazení: 113 
Velikost: 162.7 KB 
ID: 7148  
    Naposledy upraveno uživatelem Brake: 28-09-2008 v 14:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    58

    Zdroj nech corsair. V základní desce kde máš ten 4 pin konektor tak do něj ze zdroje zapojíš ten 8 pin ale necháš ho vlastně zapojenej jen 4 pinama a ty další 4piny budou volný.
    Tady máš fotky jak vypadá ten konektor http://www.corsair.com/products/vx.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    OK akorát se chci ještě zeptat, jestli nevíte o nějaké podobné základní desce, do které by šlo vše ostatní zapojit, jako do téhle a byla by za velmi podobnou cenu, akorát s tím rozdílem, že by měla externí SATA, abych mohl kdykoli lehce připojit externí HDD.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    58

    Jestli ti nebude vadit mATX deska a asi 400Kč navrh tak GIGABYTE MA78GM-S2H
    A pokud chceš tišší chlazení procesoru tak http://www.alza.cz/chladic-arctic-freezer-64-d56766.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    86

    no, díval jsem se ještě na ty základní desky a uvažuji o této http://www.alza.cz/zakladni-deska-asus-m3a-d84249.htm
    je tam vpodstatě akorát rozdíl, že to nemá S-ATA I, ale S-ATA II a ultra ATA
    a jestli to dobře chápu, tak rozdíl mezi S-ATA I a S-ATA II je, že II pracuje asi o poznání rychleji?
    a když mám základní desku s S-ATA I, tak do ní můžu připojit HDD, který má S-ATA II?
    a naopak to taky jde? jako je třeba tahle základka, že tam je jen S-ATA II a ultra ATA, tak šel y tam připojit i HDD s S-ATA I?
    A ještě jeden dotaz...myslíte, že to je ucházející zdroj? http://www.alza.cz/napajeci-zdroj-se...0et-d73730.htm
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ten zdroj se jinde prodává jako OEM. Seasonic je sice dobrá firma, ale proboha - na zdroji se nešetří!!!
    Když to tady projdeš, značná část problémů s počítači je způsobena právě nekvalitními zdroji. Buďto se někdo snažil ušetřit, nebo to už koupil v hotový sestavě. Ty máš možnost značně omezit tohle riziko...
    Jinak, co se těch SATA týká, myslím, že tu platí zpětná kompatibilita. Ale ať se k tomu radši vyjádří někdo, kdo to ví jistě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    spíš bych vzal jeden z těchto:
    http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...450-d79840.htm
    nebo
    http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...2-3-d89555.htm

    a ano, u SATA je zpětná kompatibilita.
    SATA 2 má dvojnásobnou maximální přenosovou rychlost (nevím, do jaké míry to disky dokáží využít), ale určitě se to dá nastavit.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 01-10-2008 v 00:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade komponentů
    Od espiritu v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-10-2011, 18:53
  2. GeForce: Geforce 8800GTS-Club 3d + rada ohledne novych komponentu
    Od Baauu v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-11-2010, 13:40
  3. Nevím si rady ohledně nové Grafické Karty
    Od Rikimaru v sekci Grafické karty
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 23:28
  4. zakoupení komponentů
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 30-04-2010, 20:25
  5. LCD: Prosím o rady ohledně Samsung T220
    Od roamn v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 15:35