Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Přetaktování CPU

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Zdravím, potreboval bych pomoct se stabizovanim systemu na na 4Ghz, Pokud by nekdo mel zajem pomoct necht se ozve, doplnim presne udaje nastaveni biosu. sestavu mam v podpisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Jako nechapu moc co to ma bejt.

    Bud mas zajem o to aby ti nekdo poradil a nebo nemas, takze sem napis aktualni nastaveni biosu a je to ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Než sem dopíšeš ty nastavení,

    Tak by mě zajímalo jestli máš vyzkoušeno cílové fsb (500) se sníženým násobičem (6x) aby se zjistilo jestli je to procesorem nebo deskou+chipsetem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    jj, sory, mam zajem o pomoct, Bios desky je 1307 nejnovejsi, nastaveni:
    Ratio CMOS Setting: 8.0x
    FSB Frequency: 475
    NB Clock Skew: Auto
    CPU Clock Skew: Auto
    FSB Strap to North Bridge: 333 Mhz
    DRAM Frequency: DDR2-951Mhz
    DRAM CLK Skew on Channel A1: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel A2: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel B1: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel B2: Auto
    CAS Latency: 5
    DRAM RAS to CAS Delay: 5
    DRAM RAS Precharge: 5
    DRAM RAS Activate to Precha: 18
    RAS to RAS Delay: Auto
    Row Refresh Cycle Time: Auto
    Write Recover Time: auto
    Read to Precharge Time: Auto
    Dram Static Read Control: Auto
    DRAM Read Training: Disabled
    MEM. OC Charger: enabled
    Ai Clock Twister: Light
    AI Transaction booster: Auto

    Voltage
    CPU- 1.35V
    CPU PLL - 1.6V
    FSB Termination- 1.31V
    DRam Voltage- 2.01V
    South Bridge 1.5: 1.6V
    South Bridge 1.1: 1.2V

    CPU GTL Reference 0-3: Auto
    NB GTL Reference: Auto
    DDR2 Ch A-B Reference voltage : Auto
    North Bridge DDR Reference: auto
    Load-Line Calibration: Enabled

    Dale sou vypnuty vsechny usporny funkce procesoru. Pri nastaveni FSB na 500Mhz (4.0Ghz) se zavede bios, zacne se nacitat system (vista 64 bit) a pak se vse sekne, obcas vyhodi systemovou chybu. potreboval bych poradit jak optimalizivat casovani pameti a GTL aby vsechno stabilne fungovalo.

    edit: FSB 500 s nasobicem 6x vyzkouseny nemam, ale ted jdu na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    tak je to jasny, FSB 500 mi deska nebere ani na snizenej nasobic, ale je to divny, protoze sem videl nekolik videi kde se dostali s touhle deskou az na FSB 540,

    stejne mi ale zustava mensi problem po 40 minutach zatozovyho testu occt mi hlasi v ram chybu code 1, pomuze mi nekdo s jejim resenim, vubec nevim jak se ji zbavit, (FSB nastaveno na 475Mhz a pameti na 950Mhz 5.5.5.18)
    Naposledy upraveno uživatelem zajdax3: 28-09-2008 v 17:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ono to taky bude chtít doladit ramky (časování, voltáž), ne jen sundat násobič CPU a nastavit 500FSB
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    to vim, enze se moc nevyznam v casovani takze nastavuju podle oka, a navic na taktovani 4 jader na vysokych taktech FSB se nastavuje GTL pro jadra a podobny veci. uz prez tyden se hrabu v literature o pretaktovani a porad mi jeste neni spoustu veci jasno, kdyz by mi nekdo pomohl, byl bych jen rad.

    stacilo by i doporuceni nejaky literatury ktera se zabiva casovanim, GTL nastavenim podrobne
    Naposledy upraveno uživatelem zajdax3: 28-09-2008 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od zajdax3 Zobrazit příspěvek
    to vim, enze se moc nevyznam v casovani takze nastavuju podle oka...
    No s ramkama to stejně budeš mít těžký, 2GB moduly nejdou tak dobře taktovat a 1GHz (při FSB500) ty 800MHz moduly daj při tvým nastavení 2,01 V jen těžko.... možná jim dej tak 2,2-2,3V, ale to zas nebude na dlouhodobej provoz.... na to taktování si prostě pořiď 1066MHz moduly

    Btw. chceš taktovat jen kvůli rekordům nebo to dlouhodobě provozovat? Máš vyřešený chlazení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Aspon vis cim to je a nemusis prat vysoky volty do CPU.

    Ted to bude chtit vyladit ten chipset ale to je nejhorsi prace
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Jak to myslis porid 1066Mhz ramky, tyhle sou 1066Mhz, teda aspon to tvrdi obal na nich

    skrin mam chlazenou dobre, pod chladicem mam kovovou teplovodivou pastu a pracuje vyborne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od zajdax3 Zobrazit příspěvek
    Jak to myslis porid 1066Mhz ramky, tyhle sou 1066Mhz, teda aspon to tvrdi obal na nich
    Aha promiň, to sem přehlíd.... každopádně ty volty asi budou chtít přidat, a nejen to. Projdi ten článek, co postoval speed
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Aha promiň, to sem přehlíd.... každopádně ty volty asi budou chtít přidat, a nejen to. Projdi ten článek, co postoval speed
    jj, budu muset seridit to GTL jader protoze v tom je nejspis problem a doupravit casovani a synchronizaci. vecer se na to jeste kouknu, dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 16:53
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 20:47
  3. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 21:18
  4. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 20:48
  5. MB DFI nF3 Ultra-D - přetaktování
    Od Pedroso79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 22:05