Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: 2x1GB vs. 1x2GB RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravím,
    zajímalo by mě, která kombinace je lepší. Budeme brát stejně paměti, od stejného výrobce se stejným časováním.
    Která varianta bude výkonější? Nebo je to vcelku jedno.
    Respektive plánuju 3GB RAM a rozhoduji se mezi 3x1GB nebo 1GB+2GB.
    Děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A proč zrovna 3 GB? Kvůli 32bit systému?

    3 moduly (jakýkoliv) je imho nesmysl.... je třeba sudej počet, aby mohly jet v duálu.

    A 1+2 GB taky moc nechápu, kup si rovnou 2x2 GB kit (i na 32bit XP) a máš vystaráno.... navíc při těch dnešních cenách
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    14

    Nj, jenže jsou s tim dost problémy, nestabilita systému a tak, tak se toho bojim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    3 moduly (jakýkoliv) je imho nesmysl.... je třeba sudej počet, aby mohly jet v duálu.
    Ne nezbytne, respektive rada systemu zvlada asynchronni dual channel.

    Citace Původně odesláno od CZSpeedyCZ Zobrazit příspěvek
    Nj, jenže jsou s tim dost problémy, nestabilita systému a tak, tak se toho bojim.
    Blbost. Zadna nestabilita systemu se nekona. maximalne ti 32b system neuvidi celych 4GB ram ale o neco malo min.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od CZSpeedyCZ Zobrazit příspěvek
    Nj, jenže jsou s tim dost problémy, nestabilita systému a tak, tak se toho bojim.

    ale prdlajs, prostě kup 2x2, dělaj to tak všichni
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    14

    Tak OK. Já jsem ještě přemýšlel o 64-bit Vistách, ale nevim, asi spíš ne. Tak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od CZSpeedyCZ Zobrazit příspěvek
    Tak OK. Já jsem ještě přemýšlel o 64-bit Vistách, ale nevim, asi spíš ne. Tak díky
    Ne z duvodu ze si slysel od jedny pani ze vista sux nebo k tomu mas nejakej racionalni duvod?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    14

    Tak obecně 64-bitové systémy. Problémy s ovladači, hrama (nižší výkon) a pak některé CAD programy nepodporují 64 bitové systémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od CZSpeedyCZ Zobrazit příspěvek
    a pak některé CAD programy nepodporují 64 bitové systémy.
    To uz je racionalnejsi duvod, ten zbytek moc ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    14

    spis vezmi 2x2 GB, neb windows umi vyuzit cele 4 GB, ale cast je zabrana systemem a tobe na adresaci zbyde tech tri a kousek (moc tou nerozumim, jen co jsem nasel :-) )

    neco o vyuziti pameti ve windowsech je zde

    a par zminek z wikipedie

    a posledni, jedno zdejsi vlakno, co jsem nasel - tam je to pekne cesky :-)
    Naposledy upraveno uživatelem fenring: 29-09-2008 v 16:01
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Znesu sa 2x512 kit a 2x1GB?
    Od *sergej* v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 22:17