Problem s frekvencí
Zdravim.
Ve svým "počítadle" jsem měl 512MB PC3200 400Mhz CL3 od A-Data....a splašil jsem další dvě 512MB ramky, každá jiné značky, jedna 333MHz a druhá 400MHz.Zkusil jsem si Zapojit Ty čtyřstovky...Najely klasicky do Windowsů (I do Linuxů) ale po pár minutách se PC seklo...takže jsem si je v BIOSu kopnul na 333Mhz.A beží normálně.
Zajímalo by mě:
A) proč mi nechtěj tikat na 400Mhz?
B)Je nějakej znatelnej rozdíl ve výkonu když mi pojedou na 333Mhz místo 400Mhz?
Děkuju za Vaše rady a tipy .)
Ve svým "počítadle" jsem měl 512MB PC3200 400Mhz CL3 od A-Data....a splašil jsem další dvě 512MB ramky, každá jiné značky, jedna 333MHz a druhá 400MHz.Zkusil jsem si Zapojit Ty čtyřstovky...Najely klasicky do Windowsů (I do Linuxů) ale po pár minutách se PC seklo...takže jsem si je v BIOSu kopnul na 333Mhz.A beží normálně.
Zajímalo by mě:
A) proč mi nechtěj tikat na 400Mhz?
B)Je nějakej znatelnej rozdíl ve výkonu když mi pojedou na 333Mhz místo 400Mhz?
Děkuju za Vaše rady a tipy .)
docela bezna vec, casto na starsich AMDckach byl problem provozovat vic pametovych modulu na plne frekvenci, casto se musely pameti podtaktovat aby to radic ustal. jestli to jinak funguje a nedela problemy, projde memtestem nechal bych byt...
taky mam treba doma SD-RAMku co ma jet na 133 a vic nez 112 nezvladne, takze i takovy muze byt problem
funguje? nesahej na to;)
taky mam treba doma SD-RAMku co ma jet na 133 a vic nez 112 nezvladne, takze i takovy muze byt problem
funguje? nesahej na to;)
[QUOTE=mech13;165772]docela bezna vec, casto na starsich AMDckach byl problem provozovat vic pametovych modulu na plne frekvenci, casto se musely pameti podtaktovat aby to radic ustal. jestli to jinak funguje a nedela problemy, projde memtestem nechal bych byt...
funguje? nesahej na to;)[/QUOTE]
No jasný, já je zkoušel různě prohazovat, hrát si s frekvencí ale zůstal jsem u 1024 MB na 333MHz je to sakra rozdíl oproti předchozí 512tce :)..stejně to je komp do šrotů, ale náležitě si ho hýčkám :-)
funguje? nesahej na to;)[/QUOTE]
No jasný, já je zkoušel různě prohazovat, hrát si s frekvencí ale zůstal jsem u 1024 MB na 333MHz je to sakra rozdíl oproti předchozí 512tce :)..stejně to je komp do šrotů, ale náležitě si ho hýčkám :-)
Řadič u star AMD tuším neuměl čtyři sloty na 400Mhz. Tři by snad měli jít. Ještě můžeš zkusit si pohrát s časováním - třeba když jim nastavíš nějaký míň agresivní, tak to ustojej. Ale vzhledem k tomu, že AMD
je víc citlivý na časování než na frekvenci - a rozdíl 333 a 400 neni moc velkej (odhadem tak 0-5% dle aplikace), tak mechova rada "nech to bejt" je asi nejlepší :-)
je víc citlivý na časování než na frekvenci - a rozdíl 333 a 400 neni moc velkej (odhadem tak 0-5% dle aplikace), tak mechova rada "nech to bejt" je asi nejlepší :-)
Co ho nataktovat? Já mam doma v podstatě stejou kombinaci (2200+ thorton a KT600).
Zkus mu přidat napětí (ne víc než 1.75V) a popohnat ho na 166fsb. Poletí na cca 2250Mhz a to teprve uvidíš kalup! (musíš to samozřejmě uchladit - do 65°C ideálně - nevim co máš za chladič). Paměti na 333fsb pak budou ještě rychlejší protože poběží synchronně s CPU.
Zkus mu přidat napětí (ne víc než 1.75V) a popohnat ho na 166fsb. Poletí na cca 2250Mhz a to teprve uvidíš kalup! (musíš to samozřejmě uchladit - do 65°C ideálně - nevim co máš za chladič). Paměti na 333fsb pak budou ještě rychlejší protože poběží synchronně s CPU.
[QUOTE=speedsnail;165902]Co ho nataktovat? Já mam doma v podstatě stejou kombinaci (2200+ thorton a KT600).
Zkus mu přidat napětí (ne víc než 1.75V) a popohnat ho na 166fsb. Poletí na cca 2250Mhz a to teprve uvidíš kalup! (musíš to samozřejmě uchladit - do 65°C ideálně - nevim co máš za chladič). Paměti na 333fsb pak budou ještě rychlejší protože poběží synchronně s CPU.[/QUOTE]
Jo nad tím jsem už přemýšlel (a ne krátkou dobu)...Plánuju si pořídit lepší chladič (mám boxák)...tenhle se mi zamlouvá http://pcshop.sitkom.cz/?Mode=Sti&StiId=15789
Dneska už je celkem problém shánět komponenty z roku 2000/2001 :)
Zkus mu přidat napětí (ne víc než 1.75V) a popohnat ho na 166fsb. Poletí na cca 2250Mhz a to teprve uvidíš kalup! (musíš to samozřejmě uchladit - do 65°C ideálně - nevim co máš za chladič). Paměti na 333fsb pak budou ještě rychlejší protože poběží synchronně s CPU.[/QUOTE]
Jo nad tím jsem už přemýšlel (a ne krátkou dobu)...Plánuju si pořídit lepší chladič (mám boxák)...tenhle se mi zamlouvá http://pcshop.sitkom.cz/?Mode=Sti&StiId=15789
Dneska už je celkem problém shánět komponenty z roku 2000/2001 :)