Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    budu mít pentium 4 místo celerona a potřebuji vědět jestli to jen vyměním a pojede to že si to bios nastaví sám nebo budu muset se hrabat v biosu a nastavovat jeden říká to druhej zas to tak nevim....děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud máš teď nastavené vše na automatiku (vše co se týká procesoru) tak procesory jen vyměníš a pojede to. Jediné co možná bude potřeba, správně nastavit FSB a paměti. Nevím co máš za desku, některé P4 desky mají dokonce ještě jumpery nebo DIP switche pro nastavení frekvence sběrnice a pamětí. Taky bys měl napsat jaké P4 to je, frekvence moc neřekne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Pokud máš teď nastavené vše na automatiku (vše co se týká procesoru) tak procesory jen vyměníš a pojede to. Jediné co možná bude potřeba, správně nastavit FSB a paměti. Nevím co máš za desku, některé P4 desky mají dokonce ještě jumpery nebo DIP switche pro nastavení frekvence sběrnice a pamětí. Taky bys měl napsat jaké P4 to je, frekvence moc neřekne.
    tak mám desku Shuttle AB60PN - socket 478, a budu mít procesor Intel Pentium 4 2,6GHz, L2 cache 512kB, FSB 800Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak nejlepší bude se podívat do manuálu k desce a tam je vše popsáno. Obecně - FSB máš teď na 100 MHz, nový CPU má 200, násobič netřeba nastavit, napětí si deska taky detekuje sama. Pokud paměti necháš na automatické nastavení podle SPD, tak ani o ně se starat nemusíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Tak nejlepší bude se podívat do manuálu k desce a tam je vše popsáno. Obecně - FSB máš teď na 100 MHz, nový CPU má 200, násobič netřeba nastavit, napětí si deska taky detekuje sama. Pokud paměti necháš na automatické nastavení podle SPD, tak ani o ně se starat nemusíš.
    na 100?a budu mít na 200? budu mít na 800 ne?takže jen vyměnim teda a mělo by to jet?a když to nepojede a dám zpátky muj celeron tak se to vrátí zpět a najede to nebo se to rozhrabe a nenajede...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele milinn
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    50

    nejsem v tom zadnej profik, ale to ze pred tim si mel 100MHz FSB tzn ze si mel 400FSB je tam jeste nasobic nebo nevim proste 4x a ted jak budes mit P4 tak ten ma FSB 200 takze x4 to mas tech 800FSB co si tam psal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od NEO87 Zobrazit příspěvek
    na 100?a budu mít na 200? budu mít na 800 ne?takže jen vyměnim teda a mělo by to jet?a když to nepojede a dám zpátky muj celeron tak se to vrátí zpět a najede to nebo se to rozhrabe a nenajede...
    100 a 200, fyzicky. P4 má tzv. quad pumped sběrnici, takže po vynásobení budeš na 800 efektivně. Jestli chceš mít úplnou jistotu, tak resetni BIOS, vypni PC, přehoď CPU, zapni PC a na 100 % ti najede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    100 a 200, fyzicky. P4 má tzv. quad pumped sběrnici, takže po vynásobení budeš na 800 efektivně. Jestli chceš mít úplnou jistotu, tak resetni BIOS, vypni PC, přehoď CPU, zapni PC a na 100 % ti najede.
    takže popořadě....restartuju pc resetuju bios a to jak?jak se resetuje bios..přendám procesory a mělo by to fungovat jo vše samo najede a nastaví se automaticky myslíte jo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele milinn
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    50

    reset biosu by se mel delat vypnutim PC ze zakladni desky vyjmutim baterie tej placatej a na desce na par sekund cca 5-10 prehodit jumper z normal na clear cmos a pak to prehodit z5 narves tam zas baterku a mel by bejt resetnutej. radsi pockej az sem nekdo neco napise esi je to dobre ja to totiz jeste nepotreboval :-) a dyztak na co mas google ?:O
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od NEO87 Zobrazit příspěvek
    takže popořadě....restartuju pc resetuju bios a to jak?jak se resetuje bios..přendám procesory a mělo by to fungovat jo vše samo najede a nastaví se automaticky myslíte jo....
    To seš fakt tak línej si stáhnout ten manuál co sem ti dal link a přečíst si ho? Chápu že někdo se v PC nevyzná, ale všechno má svoje meze. Jinak je to tak jak píše nademnou, vypneš PC, odpojíš napájení (ze zásuvky), vyndáš baterku, počkáš, dáš zpět. S jumperem netřeba něco dělat, pokud vyndáváš baterii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    To seš fakt tak línej si stáhnout ten manuál co sem ti dal link a přečíst si ho? Chápu že někdo se v PC nevyzná, ale všechno má svoje meze. Jinak je to tak jak píše nademnou, vypneš PC, odpojíš napájení (ze zásuvky), vyndáš baterku, počkáš, dáš zpět. S jumperem netřeba něco dělat, pokud vyndáváš baterii.
    díky za radu lidi..mno já jsem pasiv na angličtinu

    takže by to mělo takhle jít jo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Doporučil bych nejdřív to zkusit bez mazání biosu - při startu se objeví jakou má procesor frekvenci. Pokud bude 2.6Ghz, tak nemusíš dělat nic, v opačnym případě vymazat bios - ale pak do něj musíš vlýzt (klávesou del při startu) a dát load optimized defaults. Jinak tam budou některý věci nastavený divně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Doporučil bych nejdřív to zkusit bez mazání biosu - při startu se objeví jakou má procesor frekvenci. Pokud bude 2.6Ghz, tak nemusíš dělat nic, v opačnym případě vymazat bios - ale pak do něj musíš vlýzt (klávesou del při startu) a dát load optimized defaults. Jinak tam budou některý věci nastavený divně.
    jak mazání....reset ne snad....proč bych to mazal?zresetuju to a nechám to tak jak ste poradili
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Mazáním biosu jsem myslel mazání CMOSKy. Resetování cmosky totiž je ve skutečnosti vymazání, bios pak do ní nahraje nějaký defaultní hodnoty, většinou však ne moc optimální (např. co se týče módu integrovaných periferií, u starších procesorů nastavení L2 a L3 cache, časování pamětí apod.). Takže pokud BIOSu moc nerozumíš, tak je lepší to nejdřív zkusit rozběhnout s těma hodnotama, co máš v CMOSCe teď, protože budou s velkou jistotou lepší, než co Ti tam po restartu (smazání) cmosky nastaví bios.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Mazáním biosu jsem myslel mazání CMOSKy. Resetování cmosky totiž je ve skutečnosti vymazání, bios pak do ní nahraje nějaký defaultní hodnoty, většinou však ne moc optimální (např. co se týče módu integrovaných periferií, u starších procesorů nastavení L2 a L3 cache, časování pamětí apod.). Takže pokud BIOSu moc nerozumíš, tak je lepší to nejdřív zkusit rozběhnout s těma hodnotama, co máš v CMOSCe teď, protože budou s velkou jistotou lepší, než co Ti tam po restartu (smazání) cmosky nastaví bios.
    jj někdo ale říkal že se mi to nemusí rozběhnout....že se tam musí stejně něco nastavit....fakt nevim no...zejtra mi přijde procesor....zatim mám ten zdroj LC 350W a na reklamaci Eurocase 450W ten m izas zasekával grafiku...já tomu nerozumněl tak jsem si ho koupil no...teď si koupim Fortron 400W 60GLN
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Procesor Intel Celeron 2,6GHz
    Od honzee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 22:56
  2. Socket 423/478: Výměna 1,7 Celeron za 1,6 Intel Pentium?
    Od SPL v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 23:35