Nové PC
Zdravim, sestavil sem si PC -
MB- Asus P5K Premium
Procesor - INTEL Core 2 Duo E7200 - 2,53GHz
RAM - 2GB A-data DDR2
Grafická karta - Radeon Sapphire HD 3650
Zdroj - CHIEFTEC Green Angel CFP-500-12G, 500W ATX 2.3
Case - Coolermaster Elite 330
Mechanika - ASUS DRW-2014L1T
HDD - Seagate Barracuda 7200.10 / 500GB /
vše sem sestavil a vše běží, naběhne mi logo, detekuje mi to ramku,mechaniku,hdd,myš,klávesnici a pak mi to napíše vždycky tohle:"USB Over Current Status Detected, Computer will shut down in 15 seconds" Nevíte pls co s tím? Díky
MB- Asus P5K Premium
Procesor - INTEL Core 2 Duo E7200 - 2,53GHz
RAM - 2GB A-data DDR2
Grafická karta - Radeon Sapphire HD 3650
Zdroj - CHIEFTEC Green Angel CFP-500-12G, 500W ATX 2.3
Case - Coolermaster Elite 330
Mechanika - ASUS DRW-2014L1T
HDD - Seagate Barracuda 7200.10 / 500GB /
vše sem sestavil a vše běží, naběhne mi logo, detekuje mi to ramku,mechaniku,hdd,myš,klávesnici a pak mi to napíše vždycky tohle:"USB Over Current Status Detected, Computer will shut down in 15 seconds" Nevíte pls co s tím? Díky
No tak konektory mainboardu odpoj. USB jsou prece i vzadu na desce. A tam jsi je obrazene pripojit nemohl. No tak dozadu pichni klavesnici a zkus jestli se dostanes do biosu. Ale tam ji asi zapojenou mas. Zkus druhou, pak bych se bal o desku.
Zkoušel sem to i vypojit z desky a stejnak to píše a do BIOSU se vůbec nedostanu.
Nemohlo by to být tím, že ze zdroje mám 12V 4pin a na desce mám 8pin, takže mám napíchlou jen 1/2?
Nemohlo by to být tím, že ze zdroje mám 12V 4pin a na desce mám 8pin, takže mám napíchlou jen 1/2?
Z fora, kde se resil stejny problem -
My problem was that a USBPWR jumper was MISSING. YES, that's correct. There were only three of the four jumpers needed for USBPWR on the motherboard. The problem was solved as soon as I correctly jumpered it.
My problem was that a USBPWR jumper was MISSING. YES, that's correct. There were only three of the four jumpers needed for USBPWR on the motherboard. The problem was solved as soon as I correctly jumpered it.
[QUOTE=Salamander;166245]Z fora, kde se resil stejny problem -
My problem was that a USBPWR jumper was MISSING. YES, that's correct. There were only three of the four jumpers needed for USBPWR on the motherboard. The problem was solved as soon as I correctly jumpered it.[/QUOTE]
sorry, ale nějak nechápu co mám udělat
My problem was that a USBPWR jumper was MISSING. YES, that's correct. There were only three of the four jumpers needed for USBPWR on the motherboard. The problem was solved as soon as I correctly jumpered it.[/QUOTE]
sorry, ale nějak nechápu co mám udělat
Just seen & fixed one of these
The Asus board that came to me had 4 jumper settings to allow wake on USB.
Pins 1-2 = +5V (normal set-up)
Pins 2-3 = +5VSB (wake on LAN) - check PSU rating for 5VSB
2 of the four jumpers were missing so no 5V supply. Hence in this case not "Over current" at all.
Anyway check your manual/motherboard for these jumper settings. You will need to have a jumper on each one be it pin 1-2 or 2-3.
----
koukni do manuálu, jestli tam nemáš takovýdle čtyři jumpery. Jestli jo, tak
je na desce zkontroluj, jestli na nich nechybí jumper.
The Asus board that came to me had 4 jumper settings to allow wake on USB.
Pins 1-2 = +5V (normal set-up)
Pins 2-3 = +5VSB (wake on LAN) - check PSU rating for 5VSB
2 of the four jumpers were missing so no 5V supply. Hence in this case not "Over current" at all.
Anyway check your manual/motherboard for these jumper settings. You will need to have a jumper on each one be it pin 1-2 or 2-3.
----
koukni do manuálu, jestli tam nemáš takovýdle čtyři jumpery. Jestli jo, tak
je na desce zkontroluj, jestli na nich nechybí jumper.
[quote=spejbl;166246]sorry, ale nějak nechápu co mám udělat[/quote]
Aniž bych tě chtěl jakkoli podceňovat, ale ne každý musí nutně vědět, co je to jumper: https://www.svethardware.cz/slovnik/j#jumper , zkrátka takový malý věcičky na propojení pinů.
Pokud jsi tohle věděl, tak se omlouvám.:shut
Aniž bych tě chtěl jakkoli podceňovat, ale ne každý musí nutně vědět, co je to jumper: https://www.svethardware.cz/slovnik/j#jumper , zkrátka takový malý věcičky na propojení pinů.
Pokud jsi tohle věděl, tak se omlouvám.:shut
A je to ten správnej jumper? Většinou je jich na desce víc... Kterej je správnej najdeš v manuálu k základní desce.
[QUOTE=spejbl;166262]Mám tam 3piny a jumper mám přes 1-2 zkusil sem to dát na 2-3 ale to se nenastartuje komp[/QUOTE]
To je jumper na reset BIOSu, řekl bych. RTFM!
To je jumper na reset BIOSu, řekl bych. RTFM!
Tak už jsem našel ty 4 jumpery a jeden tam chybí, má to hozený na těch +5VSB. Jinak manuál nemám, protože jsem koupil holou desku, tak to luštím v anglických manuálech v pdf. Jinak sorry, ale na tohle jsem fakt blbej
Takže jsou tam čtyři jumpery (s třema pinama, kde dva jsou spojený jumprem - trochu mišmaš v termínech - jumper jsou jak ty piny, tak ta věcička, kteoru se spojujou), ale jen tři z nich mají alespoň dva piny propojený? Hmmmm - předpokládám, že volnej jumper doma nemáš (např. z nějakýho starýho počítače)....
Bejt Tebou bych zašel do nejbližšího PC obchodu a požádal, jestli tam nemaj volnej jumper, daj ti ho pravděpodobně zadarmo, a zkusil ho na ten volnej jumper do stejný pozice jako jsou na těch ostatních třech. Pokud bys to chtěl zkust hned, tak místo toho můžeš zkusit ty dva piny nějak vodivě spojit (např. kusem drátu, nebo i šroubovákem, jestli máš pevnou ruku, nebo peanem, nebo nevímčím). Pokud budeš takhle experimentovat, tak ale pozor, abys tam nevyzkratoval něco dalšího - vodivě spojený by měly bejt právě jen ty dva piny, nic dalšího (ona by to asi deska přežila, ale radši bych to nezkoušel...
Bejt Tebou bych zašel do nejbližšího PC obchodu a požádal, jestli tam nemaj volnej jumper, daj ti ho pravděpodobně zadarmo, a zkusil ho na ten volnej jumper do stejný pozice jako jsou na těch ostatních třech. Pokud bys to chtěl zkust hned, tak místo toho můžeš zkusit ty dva piny nějak vodivě spojit (např. kusem drátu, nebo i šroubovákem, jestli máš pevnou ruku, nebo peanem, nebo nevímčím). Pokud budeš takhle experimentovat, tak ale pozor, abys tam nevyzkratoval něco dalšího - vodivě spojený by měly bejt právě jen ty dva piny, nic dalšího (ona by to asi deska přežila, ale radši bych to nezkoušel...
Takže když mám jumpery XOXX a to O je bez pinu a mám spojený XX, takže teď mám spojit ty všechny X nebo jak ?
[QUOTE=spejbl;166456]Takže když mám jumpery XOXX a to O je bez pinu a mám spojený XX, takže teď mám spojit ty všechny X nebo jak ?[/QUOTE]
No, urcite to aspon vyzkousej
No, urcite to aspon vyzkousej
Tak to nepomohlo :(. Ono vzadu u základky ani nesvítí světýlko, že je tam to USB zastrčený když tam dám něco přes USB. Nemohlo by to být tím, že na základce je napájení 12V 8pin a ze zdroje mám jen 12V 4pin?
Hele, nemoh bys vyfotit ty jumpery, jak to bylo zapojeny i jaks to zkusil a dát tö sem? Nejlíp ještě s fotkou celý desky (ať víme, kterej detail pak fotíš).
Jedna se o zkrat na USB (prekroceni max. povoleneho proudu). Je to ochrana PC pres znicenim chipsetu. Proste tam mas nekde zkrat. Klidne jsi mohl zapomenout treba kovovy sloupek navic pod zakladni deskou a pod. Na nove, nepouzite desce vetsinou neni treba nic swicovat.
No právě že na fórech píšou, že je jsou někdy desky asusu z výroby blbě naswitchovaný
(spadne jumper při distribuci?). Skrat je ale taky dost pravděpodobnej, o tom neni pochyb,
rozhodně zkontrolovat.
Pro jistotu můžeš zkusit desku vymontovat a dát ji na stůl (nezapomenout pod ní žádnej šroubek)
a zkusit ji pustit tam.
(spadne jumper při distribuci?). Skrat je ale taky dost pravděpodobnej, o tom neni pochyb,
rozhodně zkontrolovat.
Pro jistotu můžeš zkusit desku vymontovat a dát ji na stůl (nezapomenout pod ní žádnej šroubek)
a zkusit ji pustit tam.