Problem při instalaci jineho OS nez dodavaneho od vyrobce
potreboval bych poradit.. mam notebook FS Amilo Pi 1556, nejnovejsi dostupnou verzi biosu... a pri instalaci jakehokoliv jineho systemu nez je WIN XP Home ktery sem dostal od vyrobce.. tak mi pri instalaci nenajde instalator disk.... takze instalace konci... ale pri instalaci xp home to vse funguje..
Většina nových NB s Intel čipsetem má standartně nastavený SATA řadič HDD v AHCI módu. Windows XP nemají pro tento mód řadiče integrovaný ovladač a proto při instalaci hlásí, že nebyl detekován HDD. Řešení je jednoduché - stačí v BIOSu přepnout režim řadiče z AHCI do IDE módu.
Nastavení v BIOSu pro NB:
Hewlett Packard: System Configuration - Device Configurations - SATA Native Mode - nastavit na Disabled (nezapomeňte nastavení uložit klávesou F10).
Fujitsu Siemens: Advanced - AHCI Configuration - nastavit na Disabled
ASUS: Advanced - IDE Configuration - SATA Operation Mode - nastavit na Compatible
Acer: Main - SATA Mode - nastavit z AHCI Mode na IDE Mode
Nastavení v BIOSu pro NB:
Hewlett Packard: System Configuration - Device Configurations - SATA Native Mode - nastavit na Disabled (nezapomeňte nastavení uložit klávesou F10).
Fujitsu Siemens: Advanced - AHCI Configuration - nastavit na Disabled
ASUS: Advanced - IDE Configuration - SATA Operation Mode - nastavit na Compatible
Acer: Main - SATA Mode - nastavit z AHCI Mode na IDE Mode
toto nastaveni vubec v biosu nemam :( Fujitsu Siemens: Advanced - AHCI Configuration - nastavit na Disabled
Tak si musíš pomocí NLite připravit instalačku s naintegrovanejma driverama pro ten notebook. Neboj se toho, je to dost jednoduchý.
Aký je ten iný OS, ktorý tam chceš dostať?
@Logout: IMHO nLite nič nerieši, veď XP mu nainštalovať ide(aj keď len verzia od výrobcu, tá asi tie drivre má integrované), prečítaj si dotaz
@Logout: IMHO nLite nič nerieši, veď XP mu nainštalovať ide(aj keď len verzia od výrobcu, tá asi tie drivre má integrované), prečítaj si dotaz
No právě jsem si ho přečet: instalačka od výrobce s integrovanejma driverama tam jde. On má odněkud (smocku, že se nepletu :-)) instalačku profesional - a ta mu nejde. Když do ní zaintegruje drivery, tak mu pojede.
jj presne tak... origo XP home funguji ale nic jineho nejde... chci tam nahrat XP Prof. 64bit. nebo klasiku..ale to je jedno... uvidim co pobezi lepe;) ale je mi divne ze dokud jsem nemel na reklamaci pc s grafickou kartou.. tak ty instalacni cd co mi ted nejdou sli:)
Nevadi, jeste neni nic ztraceno. Stahni si od vyrobce Laptopu nejnovejsi BIOS zde:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vypal si jej v Alkoholu na CD, nabootuj a postupuj podle instrukci na obrazovce.
Je pravdepodobne, ze vyrobce do tohoto posledniho BIOSu pridal moznost vypnuti AHCI.
Pokud ne, zbyva uz jenom nLite.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vypal si jej v Alkoholu na CD, nabootuj a postupuj podle instrukci na obrazovce.
Je pravdepodobne, ze vyrobce do tohoto posledniho BIOSu pridal moznost vypnuti AHCI.
Pokud ne, zbyva uz jenom nLite.