Pokoušel jsem se konfigurovat domácí router D-Link DL524, ke kterému mám počítač (Vista64) připojen kabelem a občas notebook (XP) bezdrátově. Konfigurace se provádí přes prohlížeč zadáním http://192.168.0.1 Nedostal jsem se nikam. Zkoušel jsem i jinou adresu zjištěnou pomocí ipconfig, stejný výsledek. Tak jsem router restartoval (několikrát), opět nové pokusy, opět žádný výsledek. Pokud se ho pokouším konfigurovat pomocí dodaného CD a programu, celá akce skončí na zjišťování připojení k internetu. Pokud zadám možnost dynamic IP (takto mám nastavenou síť teď když jsem na přímo i před tím když jsem byl přes router), zasekne se to po chvíli, všechny ostatní možnosti vyžadují zadání konkrétních čísel IP, masky a brány, tyto údaje ovšem nemám k dispozici. Měl bych vůbec mít? K netu jsem připojen bezdrátově, AP je umístěn na střeše a je to pro mě černá skříňka, konfiguroval ho technik s tím, že já to ani omylem poškodit nemůžu, protože se do toho nedostanu. Net mi funguje, jen jsem teď připojen kabelem přímo na AP.
Před tím, než jsem se v tom začal vrtat, router fungoval bez problémů drát i bezdrát. Pokud si dobře vpomínám, když jsem ho instaloval, bylo vše jednoduché, stačilo to pospojovat kabelama a následně jsem už jen zadal heslo, název sítě a šifrování. Pak přišly moje pokusy a takhle jsem dopadl.
Je možné, že je router poškozený a nebo dělám něco špatně?
Díky za rady
Před tím, než jsem se v tom začal vrtat, router fungoval bez problémů drát i bezdrát. Pokud si dobře vpomínám, když jsem ho instaloval, bylo vše jednoduché, stačilo to pospojovat kabelama a následně jsem už jen zadal heslo, název sítě a šifrování. Pak přišly moje pokusy a takhle jsem dopadl.
Díky za rady
Mas poprve nastavenou statickpu ip adresu u pocitace ze ktereho se zkousis pripojit k tomu routeru? mela by byt ve stejne siti jako je te router tj: router ma192.168.0.1, ty nastavo 192.168.0.2 a masku site 255.255.255.0. Pak uz by se ti melo podarit tam pripojit. Ale myslim ze to bylo psano i v navodu.
Ze musis mit pro konfiguraci ip adresu ve stejne siti jako ma router. Pak uz muzes povolit dynamickou konfiguraci.
Ze musis mit pro konfiguraci ip adresu ve stejne siti jako ma router. Pak uz muzes povolit dynamickou konfiguraci.
Ne, mám dynamickou. Ale problém vidím v tom, že se do konfigurace routeru vůbec nedostanu abych tam nastavil IP. Pokud je už počítač připojen k němu, vlastnosti připojení místní sítě se už týkají jen počítače a ne routeru?
Ano, jde o to aby router a tvuj pocitac byl na stejne podsiti. Protoze router ma 192.168.0.1 ty ma pc nastav 192.168.0.2
Ne, pořád nic. Když jsem připojen na přímo, název je Síť2, pokud přes router, názej je místní síť. Když pak zadám v nastavení protokol TCP/IPv4 pevnou IP 192.168.0.2 a masku 255.255.255.0, stejně se n epřipojím k netu, zobrazí se mi "Přístup. Pouze Místí síť"
No a k tomu routeru se pripojis?
otevri IE a do adresni radky napis http://192.168.0.1
jmeno bude asi admin a heslo bud prazdne nebo ho najdes s manualu.
otevri IE a do adresni radky napis http://192.168.0.1
jmeno bude asi admin a heslo bud prazdne nebo ho najdes s manualu.
No to je právě ten problém, tohle nefunguje, vůbec se nedostanu na stránku routeru zadání jména a hesla. Píše to chyba připojení, nebo nic, podle typu prohlížeče ve kterým to zkouším. Právě proto si nejsem jistej jestli router není poškozený.
Resetuj router pomocí stisku příslušného tlačítka na zadní straně po dobu 10s. Poté vem notebook, ve vlastnostech odpovídajícího připojení (LAN) nastav vše na automatiku a připoj ho kabelem k routeru.
Následně sem posti výpis příkazu ipconfig /all.
Následně sem posti výpis příkazu ipconfig /all.
Tak jsem to udělal dle pokynů. Hned jsem použil i IP z výpisu, jestli bych se do konfigurace nedostal přes ni, ale stránku pořád nelze zobrazit. Výpis přikládám. Jo a aby toho nebylo málo, když jsem připojoval router na adaptér, tak tak skočila jiskra. Jinak stavové diody potom svítily normálně.
Tak to se někdo neúspěšně pokoušel o upgrade firmwaru.
Musíš ho flashnout znova. Jakou máš revizi routeru (najdeš ji na výrobním štítku)?
Musíš ho flashnout znova. Jakou máš revizi routeru (najdeš ji na výrobním štítku)?
Na krabici jsem našel H/W Ver.:B4 a F/W Ver.:2.04
Stáhnul jsem z podpory verzi firmavare 2.04 i 2.06, propojil kabelem a zkusil upgrade, zase jsem se dostal na "stránku nelze zobrazit"
Stáhnul jsem z podpory verzi firmavare 2.04 i 2.06, propojil kabelem a zkusil upgrade, zase jsem se dostal na "stránku nelze zobrazit"
Jiný firmware může mít jiné nastavení IP adres, takže je třeba po updatu použít příkaz ipconfig /renew, popř. restartovat PC.
Následně použít ipconfig /all, a pomocí zjištěné IP se připojit k webovému rozhraní routeru.
Následně použít ipconfig /all, a pomocí zjištěné IP se připojit k webovému rozhraní routeru.
Děkuji mnohokrát za pomoc. Už jsem to rozchodil. Ale vypadalo to nahnutě, už jsem se bál, že je router poškozený.
Jo, upgradoval jsem to, restartoval počítač a šlo to. Ale povedlo se mi to asi až na třetí pokus, upgrade párkrát selhal
[QUOTE=HonzaSi;166626]Pokoušel jsem se konfigurovat domácí router D-Link DL524, ke kterému mám počítač (Vista64) připojen kabelem a občas notebook (XP) bezdrátově. Konfigurace se provádí přes prohlížeč zadáním http://192.168.0.1 Nedostal jsem se nikam. Zkoušel jsem i jinou adresu zjištěnou pomocí ipconfig, stejný výsledek. Tak jsem router restartoval (několikrát), opět nové pokusy, opět žádný výsledek. Pokud se ho pokouším konfigurovat pomocí dodaného CD a programu, celá akce skončí na zjišťování připojení k internetu. Pokud zadám možnost dynamic IP (takto mám nastavenou síť teď když jsem na přímo i před tím když jsem byl přes router), zasekne se to po chvíli, všechny ostatní možnosti vyžadují zadání konkrétních čísel IP, masky a brány, tyto údaje ovšem nemám k dispozici. Měl bych vůbec mít? K netu jsem připojen bezdrátově, AP je umístěn na střeše a je to pro mě černá skříňka, konfiguroval ho technik s tím, že já to ani omylem poškodit nemůžu, protože se do toho nedostanu. Net mi funguje, jen jsem teď připojen kabelem přímo na AP.
Díky za rady[/QUOTE]
Řešením je nahrát nový firmware od výrobce. Níže přikládám návod, snad vám to pomůže. Mám stejný router a stalo se mi na něm něco podobného.
http://kubasan.wordpress.com/2013/10/16/nefungujc-router-di-524-po-stisku-reset-tlactka/
Díky za rady[/QUOTE]
Řešením je nahrát nový firmware od výrobce. Níže přikládám návod, snad vám to pomůže. Mám stejný router a stalo se mi na něm něco podobného.
http://kubasan.wordpress.com/2013/10/16/nefungujc-router-di-524-po-stisku-reset-tlactka/