Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: RAM - zobrazování špatné velikosti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravím. Nedávno jsem si kupoval novou paměť RAM. Dříve jsem tam měl 2x 512MB, nyní jsem si koupil 1x 2GB na fekvenci 800MHz. Když jsem poté spustil počítač, tak se mi sekl a nenajel ani do windows. Tak jsem ji usadil znova a dělalo to znova. Tak jsme (teď už přesně nevím co, byl se mnou jeden známý) nastavili v BIOSU hodnoty RAM (myslím) na default. Potom se počítač rozjel. Když jsem ale kliknul na Tento počítač, tam mi ukazoval 1 GB. Tak jsem najel do BIOSU a ten mi ukazoval 2 GB, tak jako třeba everest. Ale když jsem si nedávno stáhl program Advanced windowsCare, tak mi ukázal velikost 1 GB. Říkal jsem si, že je to nějaké divné, ale myslel jsem si, že ty 2 GB fungují. Ale když jsem včera stáhl bratrovi PES 09, tak mi v záložce specifications ukázal, že mám jen 1 GB... Neví někdo prosím, čím by to mohlo být? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    nejake podrobnejsi info o pocitaci by nebylo ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Jo, omluvám se, tady je:
    Název základní desky: Asus P5VDC-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Procesor: Typ CPU Intel Celeron D 352, 3200 MHz
    Grafika: Ati Radeon X1950 Pro
    Paměti: 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Před nákupem paměti(í) je vždy dobré si přečíst specifikace desky, do které přijdou.

    Ve tvém případě (manuál, strana 27):

    Memory Configurations
    You may install 256MB, 512MB, and 1 GB unbuffered non-ECC DDR/DDR2 DIMMs into the DIMM sockets.


    Deska tedy sice podpruje max. 2GB RAM, ale jen ve dvou 1GB modulech. Proto to problematické chování s jedním 2GB modulem.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 04-10-2008 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Dobrý den, děkuji za informaci, to jsem nevěděl.

    Ale naskytl se mi nový problém a netuším, čím by to mohlo být. Koupil jsem si tedy paměti 2x 1 GB (1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ) ale když jsem tam tyto dva moduly vložil, několikrát mi blikla obrazovka ale počítač jel dál. Když jsem dal jednu paměť pryč, již to nedělalo, ale počítač ukazoval, že místo 1 GB využívá pouze 512 MB. Tak jsem ještě zkusil vložit i druhou paměť do slotu, obrazovka asi třikrát blikla, ale od té doby už jede v pořádku. Počítač mi ale místo 2 GB ukazuje pouze že využívá 1GB. Když ale například spustím CPU ID, zobrazí mi, že ve slotech jsou 2 GB. Vůbec netuším, čím by to mohlo být, deska by to již měla zvládnout a test pamětí dopadl bez chyb... Děkuji moc. Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak to je zvlastni... takovy chovani bylo bezne na 440bx, ktere bralo max 256MB oboustrany modul. pokud se tam dala oboustrana 512ka, tak to pokouaslo jen 256MB, pokud jednostrana 512 tak dokonce jen 128MB... jednostranou 256ku jako 128MB atd
    nechce se mi tomu verit, ze by se to same delo i v dnesni dobe

    kazdopadne bych nahral nejnovsi BIOS, bios resetoval, pripadne vyzkousel u tebe jine moduly/tvoje moduly u nekoho jineho
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ...kazdopadne bych nahral nejnovsi BIOS, bios resetoval, pripadne vyzkousel u tebe jine moduly/tvoje moduly u nekoho jineho
    Přesně tak. Zkusit nový BIOS (pozor na verzi desky), nastavit na default a otestovat.
    Teď se dívám - to je paměťový hybrid a ještě k tomu na VIA. Jám osobně bych ten bord vyhodil z okna a za pár kaček koupil nový. Bohužel ale bude problém sehnat ho s AGP.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Aha,děkuju, s tím BIOSem to zkusím, skoro mě až zamrazilo, když sem si uvědomil, jak dlouho tam ten stávající BIOS mám... Ono to bude asi tak 3-4 roky minimálně, neli už i pět, šest... Tak to zkusím, snad se mi to povede, jinak na nový počítač už si šetřím, snad po Vánocích by mohl být...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Dobrý den. Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych přeinstaloval BIOS. Instalace proběhla dobře, ale potom jsem byl docela překvapen... Opět jenom 1024 MB paměti. Včera jsem přeinstalovával windows, tak jsem i tak nějak tajně doufal, že by to konečně mohlo být v pořádku. Bohužel zase není..:/ Tak teď už teda vůbec netuším, čím by to ještě mohlo být...:/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jak již bylo zodpovězeno ve 4# příspěvku od r34ktora deska hardwarově (není to otázkou biosu ani windows) nepodporuje 2Gb moduly. Doporučuji zkusit vrátit prodejci a domluvit se na výměně za 2x1Gb (nebo to samé třeba zde v bazaru.) Pak bude kapacita RAM požadovaných 2Gb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jak již bylo zodpovězeno ve 4# příspěvku od r34ktora deska hardwarově (není to otázkou biosu ani windows) nepodporuje 2Gb moduly. Doporučuji zkusit vrátit prodejci a domluvit se na výměně za 2x1Gb (nebo to samé třeba zde v bazaru.) Pak bude kapacita RAM požadovaných 2Gb.
    Ano, však já jsem si také po tomto příspěvku koupil 2x 1 GB. A jak jsem psal výše, ani potom mi to nefungovalo, ba naopak, počítač mi ještě namísto toho, aby ukazoval, že jeden modul má 1 GB ukazoval pouze 512 MB. Což je zvláštní, protože 1 GB v jednom slotu již podporovát má. Proto jsem zkoušel ten BIOS, ale ani to nepomohlo, ted teď již tedy vůbec nevím, čím by to mohlo být... :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Napiš podrobnější informace. Jakou máš aktuálně verzi BIOSu na desce a hlavně co je to za paměti (ideální by byly údaje z SPD, které zjistíš pomocí CPU-Z).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Tak Bios jsem si stáhl nejnovější přímo ze stránek asus a to ten s názvem P5VDC-MX BIOS 0809 a CPU-Z mi ukazuje toto:
    DDR2
    Module Size: 1024MBytes
    Max bandwidth: PC2-6400 (400MHz)
    Manufacturer: A-Data Technology
    Part Number: DQVE1A08

    a to samé i ve druhém slotu...
    Snažím se sem ještě vložit i obrázek celý obrázek té stránky, ale nějak se mi to nedaří, snad podaří
    Naposledy upraveno uživatelem Pedro226: 15-11-2008 v 14:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    14

    Dobrý den, tak posílám obrázky, co mi ukazuje CPUZ. Típnul jsem i obraz základní desky. Za rady moc děkuji!
    Petr
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Azoopard
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Pedro226 Zobrazit příspěvek
    Tak Bios jsem si stáhl nejnovější přímo ze stránek asus a to ten s názvem P5VDC-MX BIOS 0809 a CPU-Z mi ukazuje toto:
    DDR2
    Module Size: 1024MBytes
    Max bandwidth: PC2-6400 (400MHz)
    Manufacturer: A-Data Technology
    Part Number: DQVE1A08

    a to samé i ve druhém slotu...
    Snažím se sem ještě vložit i obrázek celý obrázek té stránky, ale nějak se mi to nedaří, snad podaří
    mně by zase zajímalo že pokud máš paměti PC2-6400 (400MHz) proč ti ukazují jen 400MHz a ne 800MHz když to jsou 800MHz paměti?
    mám KINGSTON DIMM 2048MB DDR II 800MHz (PC 6400) a v biosu se mi hlásí jako 800MHz a v systému jako 400MHz a nikde se nemůžu dopídit proč tomu tak je.
    ale vidím že to není jen u mně
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 14-05-2014, 14:08
  2. monitor na zobrazování černobílých RTG
    Od jakub.krieger v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-01-2013, 12:54
  3. Zpomalení systému XP, ne vše ale zobrazování
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2011, 16:11
  4. 3D zobrazování
    Od Hořines v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 09:39
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-01-2008, 14:51