Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problem s AMD Sempronem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Koupil jsem si AMD septrona 2800+ kdyz jsem to vymenil za meho streho durona kterej mel frekvenci 1200MHz tak tu frekvenci porad mam!!! vubec nevim jak je to mozny kdyz ma mit 2000MHz bios jsem take restartoval a take nic a navim mi ta deska nenasla septrona ale athlona bych se s toho***
    tak nevite nejakou radu jak to spravit tu frekvenici?? (nebo pretaktovani ten cpu by to mel unyst podleme pac ted bezi uplne na nizsi vikon skoro nepotrebuju ani chladic k tomu:-DDDDD) ALE OBAVAM SE JEDNOHO ZE MAM STAROU DESKU A NEROZPOZNA VISI FREKVENCI 1200MHz NO TAK NEVIM zatim dekuji za rady:-) jo desku mam biostar typ:M7VIP
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 20:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    No, tak krom toho, že máš stejný thread na PCT tak už bys alespoň mohl vědět, že nemáš Semptrona ale Semprona. Zkusil jsi flashnout bios?

    BTW. s chipsetem KT333 bys měl rozjet CPU na FSB 166 max.

    BTW. koukni do Advanced Chipset Features na DRAM Clock..., jestli je tam nastaveno 166 (pokud ti to ramky zvládají), podle návodu jsem ale nikde nenašel děličku CPU/RAM Clock
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Jihni
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Sempron 2800+ má násobič 12 a fsb 166(333 DDR). Z toho co píšete to vypadá že pracuje pouze na fsb 100, přitom deska by měla podporovat 133. To znamená že bych na ni zkusil podle manualu najít jumper, který přepíná fsb na 100 nebo 133. (Většinou bývá umístěn někde poblíž patice CPU) Při 133 dosáhlete výdledné frekvence 12*133=1596 MHz. Více ale zřejmě od vaší desky s chipsetem KT333 čekat nemůžete. Oněch 333 zmanená pouze podporu pamětí na 333MHz, nikoli však fsb. A o změně násobiče u této desky nemůže být řeč, obávám se - jedině pomocí spojování můstků na CPU, ale pokud o tom slyšíte prvně, raději na to rychle zapomeňte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    2Jihni-hloupost co se týče FSB (FSB je externí frekvence CPU, která společně s děličkou, dává dohromady výslednou frekvenci CPU.Takt RAM se pak odvozuje od FSB, a to tak, že např. synchroně s CPU (2xFSB) nebo asynchroně podle daného poměru). Změna násobiče je taky možná, v BIOSu, položka Frequency Control/CPU Ratio)

    BTW., otázkou je jakou máš revizi desky, pokud 1.1 a vyšší, ta podporuje FSB 166, tzn. 333MHz pro RAM.
    Omlouvám se, poprvé jsem to přehlédl, pod paměťovými bankami je hledaný jumper. Podle návodu (PDF, str. 12) jej nastav do pozice pro 166MHz. Děličku nech na def, tzn. že z toho dostaneš 12*166=2000MHz

    Link na návod: http://www.biostar.com.tw/products/m...ip/m_m7vip.exe
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 05-06-2006 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    lidi dekuji na schematu jsem nasel jumper na prepnuti FSB ale muzete mi objasnit jednu vec kdyz je ten pocitac no je to uz 3 roky skladanej v abacus coputer proc by tam byla nastavena jenom na 100??? kdyz v manualu je napsano ze 133 ma bejt normal??? nevim podivam se este do bedny doufam ze to bude na tech 100 jestli by to bylo na tech 133 uz budu skakat z okna
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Nastav jej na 166 (pokud máš tu výšší revizi), jinak 100 tam bylo asi kvůli tomu Duronu... pokud nezvládal vyšší
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    jak zjistim tu revizi jakou mam???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    http://www.biostar.com.tw/support/bi...p3?model=M7VIP



    jo tady jsem nael update na to??? jestli to je ono ta revize?? nebo jak se to vlastne updatuje??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Revize bude vyražená na desce (revision, nebo rev. 1.x, x.x), pokud máš vyšší revizi tak použij první update (někde v manuálu by měl být návod, většinou si bios nahraješ na disketu a při bootování stiskneš nějakou klávesovou kombinaci, kterou se update spustí).

    Edit: tady máš návod:
    1.Download the latest BIOS file from the BIOSTAR website to a floppy disk.
    2.Insert the disk that contains the newest BIOS file into the floppy drive.
    3.Power ON the computer.
    4.Press [DEL] to enter CMOS setup.
    5.Select " Upgrade BIOS " item then press Enter, refer to Figure 1.

    http://www.biostar.com.tw/support/bios/index.php3
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 05-06-2006 v 21:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    aha tak jestli to chapu dobre tak to co jsem stahnul ten update tak dam na disketu a s ty to updatuju?? ale treba delam planej poplach nevim jakou mam zatim revizi:-) no vsechno zjistim a z se podivam do bedny:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    a jeden nejdulezitejsi dotaz co kdybch nemel tu verzi revize 1.1??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Pokud bys neměl revizi 1.1 a vyšší, nerozjedeš CPu na 2000MHz (lze nastavit pouze 133 nebo 100) a musíš použít ten druhý bios
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    No tak tu revizi asi nemam protoze v manualu je napsano jenom 100 a 133
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    hmmm tak nemam pravdepodobne mam jenom 33/66/100/133 a toho updatovani BIOSu to se nezvisi na tech 166 no proste pin 1-2 da 100
    a pin 2-3 da 133 nic vic s toho nevyzdimu tak to vypliva ze tu revizi nemam no co se da delat :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Ještě můžeš zkusit koupit nějakou bazarovou desku pro sc. A a nebo jet na 12*133=cca1600MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket A a starší: náhrada Duronu Sempronem
    Od chalupník v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-03-2011, 20:52