Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: Poradte se sestavou cca 10k

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    Ahoj, prosim o zhodnoceni vybrane sestavy, pozadovana cena cca 10-12 tisic:

    Case Cooler Master Elite 330 černo-stříbrná
    Zdroj Fortron FSP400-GLN 400W Blue Storm II
    MB Gigabyte GA-MA790X-DS4
    RAM A-Data 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
    CPU AMD Athlon 64 X2 4850e EE BOX
    HDD Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ
    DVD LG GH22LS30 černá
    GK Sapphire ATI Radeon HD 3850 11121-33-10R

    Potrebuju stabilni PC spis na beznou praci, audio, video, stahovani z netu, nez hry - i kdyz chci mit moznost si nejakou i novejsi zahrat. Ocenim nizky hluk a spotrebu, takze budu rad za komentare ohledne lepsiho chlazeni vseho. Prosim neuvazujte taktovani atd, nemam cas se v tom stourat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    desku bych zamenil za
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58203
    (ma novejsi chipset)
    zdroj patri k celkem hlucnym
    lepsi volby
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40556
    nebo
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54309
    http://www.svethardware.cz/recenze-c...chandela/23884
    grafiku bych pouzil hd4670 vykon stejny spotreba mensi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Sestava celkem ujde. ALE:
    1. Zdroj vem něco tižšího buď seasonic co píše matyy a nebo ber zdroje od Enermaxu nebo Corsair.
    2. Sestavu bych volil spíše na platformě intel. Takže deska Gigabyte P35-DS3 a ktomu Intel Pentium Dual Core e2220 nebo e5200 nebo C2D7200.
    3. Možná bych chvilku ještě počkal až bude větší výběr s ATI HD4670 (hlavně s tižším chlazením) . Výkonoě srovnatelné ovšem spotřeba o pár watt menší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    prubezne dik obema, zkusim pockat, momentalne ale teda je podle vas lepsi

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BVKHD
    nez
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BVJSN

    ok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Jelikož je na 3850 lepší chladič tak asi ta 3850 bude lepší. Ovšem by té 3850 slušelo přidělat na ní accelero a pak ji přetaktovat skoro na úroveň 3870 . Pak bude výkon oproti 4670 už vyšší ovšem také bude větší spotřeba. Na jaké rozlišení vůbec máš v plánu hrát?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    vykonovy rozdil je cca 2% (s vyhlazovanim zanedbatelne vede hd4670)
    rozdil ve spotrebe v 2d zanebatelny v 3d uz nejaky je
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Tak já to navrhuji takhle,je to komplet se slušným chlazením a nízkou hlučností,výkon je oproti AMD vyšší a naprosto dostatečný..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ?ást 1.jpg 
Zobrazení: 148 
Velikost: 333.5 KB 
ID: 7257   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ?ást 2.jpg 
Zobrazení: 142 
Velikost: 324.9 KB 
ID: 7258   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ?ást 3.jpg 
Zobrazení: 149 
Velikost: 240.7 KB 
ID: 7259  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Tak já to navrhuji takhle,je to komplet se slušným chlazením a nízkou hlučností,výkon je oproti AMD vyšší a naprosto dostatečný..

    znamena to sundat z te 4670 vetrak a nahradit pasivnim chlazenim (accelero) + pridavnym vetrackem(Nexus) dozadu do skrine?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Nexuse bych dal do předu na nasávání a do zadu na výfuk.To accalero by to mohlo uchladit i pasivně pokud bude ve skříni průvan od těch nexusů.Původní chladič musíš samozřejmě sundat.Nebo vzít ty nexuse rovnou 3 a jeden dát na accalero..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    v cem vidite vyhody intelu, tzn. za stejnou cenu

    Gigabyte GA-P35-S3G
    Intel Pentium Dual-Core E5200 BOX

    misto

    Gigabyte GA-MA790X-DS4
    AMD Athlon 64 X2 4850 EE BOX

    ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No intel ma vetsi vykon (nijak zasadne, ale za stejnou cenu bych to bral). Chipset P35 je zcela vyladeny a bezproblemovy. Pokud se navic rozhodnes taktovat, dostanes vykon E5200 nad moznosti jakehokoliv AMD ktere se prodava (dual core).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No intel ma vetsi vykon (nijak zasadne, ale za stejnou cenu bych to bral). Chipset P35 je zcela vyladeny a bezproblemovy. Pokud se navic rozhodnes taktovat, dostanes vykon E5200 nad moznosti jakehokoliv AMD ktere se prodava (dual core).
    No s tim výkonem,můžu říct,že AMD X2 procesor musí mít minimálně o 300Mhz vyšší frekvenci než Intel Core2duo procesor,aby se podobal jeho výkonu..To mi přijde docela slušný..Ještě bych dodal,že budoucí upgraed je také výhodnější u Intelu,protože Phenomy u AMD nic moc výkon..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Samec: Spíš bych to říkal v procentech - AMD bejvá cca o 15-20% pomalejší na stejný frekvenci. Umultimédií (enkóding videa apod), kde se používaj SSE isntrukce je to bohužel ještě horší. Ještě že je šanghai za dveřma, snad to bude aspoň trochu konkurence...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    ok, takze intel, posledni vec p35 vs p43, tyhle dve stoji stejne

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...s&SearchType=1
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...l&SearchType=1

    je ta 43 lepsi treba do budoucna pokud jde o dokupovani komponent?
    vubec u techto desek je hrozne moc typu tak mi pls poradte ideal do 2k
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ta Asuska má o eSata a FireWire víc,ale jak psal speed P35 je zcela vyladěný a bezproblémový chipset.Bral bych tu Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) a nebo až Gigabyte GA-EP45-DS3L (rev.1.0),ale ta P35 stačí v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Poraďte se sestavou
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 17-05-2009, 08:16
  2. Problém s novou sestavou ,prosim poraďte
    Od R4YNE8 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 19:30
  3. Prosím poradte s PC Sestavou
    Od john68 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 18:37
  4. Sestavy, notebooky a PDA: poraďte se sestavou pc
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-06-2008, 16:17
  5. Poradte mi pls se sestavou!
    Od Stoupa07 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-11-2006, 13:44