Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Bootovaní

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    V sobotu mi odešel zdroj. Dneska se mi podařilo sehnat nový, silnější. Když jsem ho vyměnil, počítač se při startování zabrzdí a hrozně dlouho hledá disk. Asi tak půl minuty se nic neděje. Pak to pípne a naběhne systém. Předtím to byla jen chvilka. Čím to je?? nepřipojil jsem komponenty blbě??? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Resetni BIOS a apk v něm povypínej vše co nepoužíváš, od třeba COM portu až po řadiče disků. Pokud máš někde možnost volby RAID, tak ji taky vypni (předpokládám že RAID pole nemáš). Taky je možné že ten špatný zdroj načnul i disk, takže zálohuj co můžeš a pak disk otestuj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    no v biosu jsem dal bios default...a řadiče disků??? tomu nerozumím... když se ale podívám, tak v biosu je všechno najité... tu půlminutu nebo jak dlouho to trvá tak na monituru je psáno, auto detect primary mastr...pár teček a pres Esc to default...když to ale udělám, tak PC nenaběhne...ještě se na to podívám
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    na první straně biosu je vypsáno disk, DVD-rom,... ale když se podívám na volbu bootování, tak tam je jen disabled a žádná jiná možníst tam nevyskočí..disk ani DVD...prostě tam nic není...to je situace..:-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Co je to za desku? Treba vyfot tu stranku biosu z disky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A po naběhnutí systému je všechno v pohodě? Zkus odpojit disk, jestli se to nezlepší - občas disk před smrtí dělá takovýdle brikule a jak dí johny_g, zdroj s sebou vezme dost často právě disk... To nejlíp zjistíš jeho odpojením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    je to MSI 865PE Neo 2... je to stará hajtra, ale zatím to šlo...:-))) je tam taky původní bios... fotky teď nepošlu...dělá se mi test disku :-) ale večer to sem určitě dám...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    ale když ten disk odpojím, tak z čeho proběhne bootování??? Po naběhnutí systému je to ok...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, z ničeho - ale jestli se to nesekne do tý doby, než zahlásí že nemá z čeho bootovat, tak je s největší pravděpodobností na vině disk. Druhá (myslím míň pravděpodobná) varianta by byla diskovej řadič a teda komplet deska - pak bych doporučoval vzít disk a odnýst ke kamarádovi a vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    jjj, díky.. já to vyzkouším.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Ptal jsem se proto, ze v biosu se da vypnout ta autodetekce pri kazdem startu, a nadetekovat disky pouze primo v biosu. Treba tak ze vyberes primary master, primary slave, secondary master ,secondary slave atd.
    Ale u kazdeho biosu je to jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě doplním, že ještě před nošením disku někam na test určitě taky zkusit vymazat tu CMOSku - je možný, že se v ní něco poškodilo (nemusí to bejt ani v biose editovatelnej údaj) a proto to stávkuje...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    jj, já se na to podívám..:-) teď musím jít. díky moc.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Bootovaní z CD
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 12:13
  2. 3,5" HDD SATA: Bootování ze Sata
    Od Benobi v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 12:05
  3. Windows XP: bootování do XP
    Od Carterkrieg v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 00:03
  4. Bootování z CD
    Od SgtMarty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 17:42
  5. Bootování
    Od echo1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-08-2006, 10:38