Tak nějak se začít musí a jelikož v naší škole zrušili C (idioti), tak se učí jenom Java (při oboru si pak každej orientuje na C/Assembler, webovky atd.), ale tím nebudu zatěžovat. Po několika názorech zkušenějších mám v plánu začít v Javě (je snažší na pochopení)...udělat si takové ty základy, naučit se "programatorsky přemýšlet" a pak přejít na C a další použitelné jazyky. No a jelikož učení se programovat je velmi velmi strastipná cesta, tak tu mám teda první problémy, které jsem prostě nevyřešil.
Javu dělám ve vývojových nástrojích a když potřebuju něco rychlého, tak použiju nastavenej PSpad. Naštěstí vše funguje, ale moc rád bych si zkusil, jaké je to udělat "postaru" přes příkazový řádek
Podle tutoriálů, učebnice od Herouta prostě přes cmd:
1. Přeložím (javac.exe) -vytvoří se bytovej "jmeno.class"
javac jmeno.java
2. Spustím (java.exe)
java jmeno
jenomže já jako vůl musím nejdříve nadefinovat cestu k těm kompilatorům atd. a potom teprve nastavit cestu k souborům...tedy
c:\blba\blba bla\javac.exe c:\pokusy\jmeno.java
Jak se tedy "zaregistrují" tyhle programy do OS, abych hned napsal javac/java a cestu k souborům? Třeba ve 98SE mi to po instalaci JDK funguje ihned, ale v XP to musím dělat takhle složitě. Poradíte někdo prosím? Vím, že je to totální trapárna (a hned tak na začátku), ale já jsem na to opravdu nepřišel![]()