Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Názory na sestavu

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Zdarec,

    mám nachystanou v košíku následující sestavu:
    Deska: GB P35-S3G, Intel P35, 4xDDR2, 775, 4xSATA2, 5xPCI
    CPU: INTEL Core 2 Duo E7200, 2.53GHz, 1066FSB, 3MB Cache, LGA775, 45nm, BOX
    GK: ATI Radeon HD 3870 Ultimate 512MB DDR4 dual DVI-I, PCI-Express
    RAM: A-DATA 2x1024MB DDRII 800+ Extreme Edition

    Disk mam startsi Seagate 350 GB sata I

    Krmit tim planuju: LG 22"LCD W2242T-SF TFT/5ms/8000:1/1680x1050/170°H-170°V/DVI/stříbrná

    Procesor by mel s deskou v pohode jet, ale nevim jak pameti, v seznamu od vyrobce desky sice nejaky A-data jsou, ale ne zrovna tenhle typ. Proto bych ocenil prispevek nekoho, kdo ma s touhle deskou a pametmi skusenosti, jak jdou k sobe. Taky by me zajimaly moznosti taktovani danych komponent a celkova vyvazenost.

    Predem diky za rady a pripominky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jo, pameti by mely jet bez problemu.
    Jeste bych se zeptal co tam mas za zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Máš v plánu přetaktování?Chtělo by to nějaký slušný cpu chladič,minimum Arctic-Cooling Freezer 7 Pro,ideální by byl pokud by jsi taktoval třeba Noctua NH-U12P.Nestačil by přibližně o 5% pomalejší,ale o přibližně o 1000Kč levnější E5200.RAmky pojedou v pohodě..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Zdroj mám starší 350W (asi eurocase), zatím jsem o jeho výměně neuvažoval, myslím si, že by to měl nakrmit v pohode. Pokud by to nezvládal, plánuju sahnout po necem od Fortronu.

    Taktovat zatím neplánuju, možná v budoucnu, až zase pošetřím pár kč. Až na to dojde, Noctua je jasna volba ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Být tebou tak o výměně zdroje uvažuju,a to hodně rychle.Na eurocase bych nechtěl jet ani s nějakou starou sestavou natož s novou...Být tebou tak si koupim ten E5200 něco málo přidam a koupim Corsair Power Supply VX450 450W nebo Enermax PRO82+ 425W...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Jeste k tomu procaku:
    Bohuzel eshop kde nakupuju nema E5200 v nabidce, ale co jsem koukal jinam, tak cena je nizsi cca o 700 a ja nakupuju bez DPH, tak radsi zustanu na vyssim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ok 700Kč a rozdíl 5% výkonu...Ale to je na tobě..Co ten zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Vsak se jeste uvidi, zatim se informuju a urcite to co se dozvim zvazim. V podstate zvazuju 2 obchody, kde to koupit, takze nakonec bude zalezet na tom kde to vyjde lepe a jaka bude aktualni nabidka. Pokud se tam objevi ten E5200, asi o nem popremyslim. Zdroj jsem moc kupovat nechtel i kdyz vim, ze to co mam je SHIT, ale nejdriv bych to zkusil s nim a teprve kdyz by byly problemy, tak pujdu po novym.
    Zatim na tom provozuju kvalitni vytopnu s parametry AthXP 2400+ 2Ghz/133/256Kb, 512BM400Hz DDR, X800GTO 256 MB/256 bit a Seagate 350 GB Sata I. Deska MSI KT6 delta (zaklad sestavy koupen 09/2002). Je to nevyvazeny, stary a liny :-D

    Jeste k tomu taktovani:
    Mam middle case a zatim jsem ho nedovybavil zadnym pridavnym vetranim. Pokud to budu tocit, pocitam s 1-2 120mm pomocniky. Jenze mi jde o to, aby to nervalo. Soucasna konfigurace je znacne hlucna, hlavne GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Do skříně bych dal 2 x 12cm Fan.Buď Nexus nebo o něco kvalitnější,ale také dražší Noctua NF-P12-1300.Na grafiku Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) a na cpu již zmiňovanou Noctuu a mělo by být ticho.Taky záleží na kvalitě zpracování skříně(jestli nejsou plechy moc tenké a nevibrují) a hlučnosti HDD(Ta se dá řešit koupí nového,nebo koupí ativibračního rámečku,ale byly tu také návody na jiná řešení)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Pekny, mozna bych premyslel o grafice Radaeon 4670 nebo 9600GSO XXX jestli uz se da sehnat. Zdroj je okamzite na vymenu za Enermax 425W nebo uplne minimalne 400W Fortron.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Skurutt Zobrazit příspěvek
    Zdroj jsem moc kupovat nechtel i kdyz vim, ze to co mam je SHIT, ale nejdriv bych to zkusil s nim a teprve kdyz by byly problemy, tak pujdu po novym.
    Jenom aby ty problémy nespočívaly v tom, že ti ten zdroj v ceně 0,000,- Kč odpálí novou komponentu za x,- Kč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Hele. Se 350W Eurocasem se to nepokousej zapnout, ani kdyby byl novej a kup si aspon ten 400W fortron. Ona jenom ta grafika ma na zdroj celkem pozadavky. Ted jsem mel malem vycitky, ze jsem nove PC (X2 4450e, 690G,1 disk) zapojil na rok stare 350W EC s jednou 14A 12V vetvi... posilam ti mraciciho se smajlika >:-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Ad all:
    Díky za rady a připomínky, bohužel plánované finance skončily jinde a jelikož HW již zachvacuje předvánoční horečka budu o tom uvažovat až se ceny zase uklidní. Mezitím asi dojde na trhu ke změnám, tak to pak zase předhodím k posouzení

    Jo a ten zdroj k tomu koupím jinej :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Názory na sestavu
    Od rendys v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 23:21
  2. Vodní chlazení: Novy vodnik - nazory?
    Od drops v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 11:15
  3. Odborné názory na tuto sestavu.
    Od Terry.Cooper v sekci PC - archiv
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 02:02
  4. PC sestava (nazory a zhodnoceni)
    Od Sweds v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-07-2007, 14:12