Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Potřebuji poradit se sestavou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím všechny diskutující, potřeboval bych poradit se sestavou..
    Prozatím mám vybrány tyto komponenty:

    Proc: Intel Core2 Duo E7200 2.53GHz
    Paměti: A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition
    Deska: Gigabyte GA-EP45-DS3R
    Grafárna: Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB
    Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
    Zdroj: Corsair VX450
    Skříň: Antec Three Hundred Ultimate
    Disk: Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS
    Mechanika: LG GH22LS30

    Hodlám počítač využívat na úpravu fotek, videa(after FX), občas nějakou hru(zaklínač, plánuju fallout 3), občas nějaký ten textík a surfování..
    Možná bych ještě přihodil nějaké penízky do procesoru(E8400) či grafárny(radeon 4850).. Systém bude nejspíš Vista 64b..
    Díky všem za připomínky..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Do tý grafárny přihoď, 4850 je dobrá volba. CPU klidně nech, trošku ho přetočíš a výkonu je dost a dost....

    Jinak sestava pěkná, jen zdroj bych asi volil Enera PRO82+ 425 W
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Pokud chceš taktovat,tak bych vzal kvůli tichu chladič cpu Noctua NH-U12P a na grafiku Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2).Ten zdroj Enermax je o trošku tižší,o trošku má vyšší účinnost,ale Corsair má záruku na 5 let,takže bych ho asi nechal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jo tak ta Noctua by samo byla o třídu jinde než Freezer, navíc určitě bude v provozu tišší
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ta skrin je alobal .. viz recenze na shw Vzal bych levnejsi a dle meho nazoru lepe stavenou Cetus YY-5601.
    Recenze zde.

    Dale bych vymenil disk za Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB

    Pokud to chces na hrani doporucuji stejnou kartu jako husky tzn .. HD4850.

    Zbytek sestavy si myslim je ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    disk od smasungu ti nedoporucim... vsechny co jsem mel tak divne kolisave cetly a obcas se zblaznily...

    jinak se podepisuju pod vsechno co ostatni napsali - 4850, 7200 nechat, YY Cetus 5601, 425W Enermax, Noctua i Accelero ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Díky za reakce.. Do té lepší grafárny asi půjdu, taky jsem nad tím uvažoval.. Možná zkusím i změnit i ten zdroj a možná chladič.. Smsungům nevěřím po špatné zkušenosti nevěřím.

    EDIT: Napadlo mě taky, jestli bych neměl jít do 4jádra(např. Intel Core 2 Quad Q6600), přece jen až tolik nehraju a na renderování v AE by se nějaké jádro navíc mohlo hodit.. co vy na to? jen nevím, jestli bych nějaké 4jádro mohl dát do téhle desky a jestli by to zdroj utáhl..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Do desky narveš všechny 4jádra., zdroj utáhne taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    disk od smasungu ti nedoporucim... vsechny co jsem mel tak divne kolisave cetly a obcas se zblaznily...
    )
    A nechovas se k nim nejak nestandardne? Nevim kolik disku se skryva pod tim pojmem vsechny ale tech 640 uz jsem radku skladal a nikdy zadny problem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    no, napred je shodim ze stolu, pak do nich mlatim kladivem... nakonec je otevru a srovnam vnitrek k obrazu svemu...

    uz jsi na nich nekdy pustil HDTune a nechal projet ten klasicky test rychlosti? mam pocit, jak kdyby byla pulka sektoru disku uz od vzrobz realokovana :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    ...Napadlo mě taky, jestli bych neměl jít do 4jádra(např. Intel Core 2 Quad Q6600), přece jen až tolik nehraju a na renderování v AE by se nějaké jádro navíc mohlo hodit.. co vy na to? jen nevím, jestli bych nějaké 4jádro mohl dát do téhle desky a jestli by to zdroj utáhl..
    Pokud AE (neznám, nepoužívám) umí využít více jader a s tím videem to myslíš vážně, o něčem jiném než o čtyřech jádrech ani neuvažuj. Pro práci s videem je taky potřeba mít minimálně dva samostatné disky - jeden pro systém, další pro data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    no, napred je shodim ze stolu, pak do nich mlatim kladivem... nakonec je otevru a srovnam vnitrek k obrazu svemu...

    uz jsi na nich nekdy pustil HDTune a nechal projet ten klasicky test rychlosti? mam pocit, jak kdyby byla pulka sektoru disku uz od vzrobz realokovana :-D
    Ne ale muzu zkusit na svem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Alf Zobrazit příspěvek
    Pro práci s videem je taky potřeba mít minimálně dva samostatné disky - jeden pro systém, další pro data.
    No, after effects je spíš postprodukce, tzn. různé vizuální efekty, ale dá se v tom udělat slušná upoutávka na nějaký pořad, reklamní znělky atd..
    tzn. moc videí z disku tahat nebudu, tzn. nepotřebuju je mít ani uložené, takže doufám že mi jeden disk prozatím bude stačit. To čtyřjádro mě ale fakt láká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Já vím co je AE - já jenom nevím, jestli je to multicore soft. V každém případě si myslím, že je dost náročný na výpočetní výkon a dá se přirovnat k renderingu videa. Už jsem to tu psal několikrát - renderig videa je u software, který umí multicore, téměř přímo úměrný taktu CPU a počtu jeho jader. Tzn. že pro rendering videa by čtyřjádru na 2,5 GHz mělo odpovídat dvoujádro s taktem cca 4-5 GHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Aha, já myslel že to nevíš, když jsi psal že to neznáš.. To je fuk. Každopádně myslím že AE podporuje více jader, tuším že se dá nastavit více vláknový render projektu.. Každopádně dík, asi jsem potřeboval rozhoupat..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potřebuji poradit s vylepšením PC
    Od Fox_25 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-05-2014, 15:51
  2. potřebuji pomoct s pc sestavou
    Od kuceraR v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-11-2010, 16:31
  3. Potřebuji poradit.
    Od mobidik1962 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-07-2008, 19:44
  4. DDR1: potrebuji poradit
    Od SpeedFilip v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2006, 19:14