Problém s gamepadem Genius MaxFire G-09D
Zdravím,
mám doma Genius MaxFire G-09D. Zapojil jsem ho při vypnutém PC do gameportu(100% funguje, testoval jsem na něj 2 joysticky), do konektoru gameportu je potřeba ještě zapojit přídavné napájení, to jsem samozřejmě také zapojil. Při spuštění PC se na gamepadu rosvítíla zelená kontrolka, která má pravděpodobně indikovat, že je gamepad zapojen. Při spuštění WinXP SP2 CZ jsem, ale v ovladacích panelech/herní zařízení nic nenašel a když jsem tam dal gamepad 6 tlačítek (moc na výběr tam nebylo) , tak to ukázalo, že není připojen. V zápětí jsem zkusil 2 další joysticky a fungovali bez problémů. Ovladač (verze s cd) na gamepad jsem měl samozřejmě nainstalovanej a postupoval jsem přesně podle návodu, ale moc daleko jsem se nedostal, když jsem spustil program na nastavení gamepadu, tak mě to samozřejmě napsalo, že zařízení není připojeno a tudíž jsem nemohl nic nastavovat. Zkoušel jsem ho rozjet tak, že jsem ho postupně zapojil na 3 jiné zdroje (polaritu jsem samozřejmě neměnil, napěti jsem nastavil přesně na stejné a proudově to také odpovídalo), ale stejně si ani neškrtl. Už nevím co by, tak vás velice prosím, abyste mi poradili.
mám doma Genius MaxFire G-09D. Zapojil jsem ho při vypnutém PC do gameportu(100% funguje, testoval jsem na něj 2 joysticky), do konektoru gameportu je potřeba ještě zapojit přídavné napájení, to jsem samozřejmě také zapojil. Při spuštění PC se na gamepadu rosvítíla zelená kontrolka, která má pravděpodobně indikovat, že je gamepad zapojen. Při spuštění WinXP SP2 CZ jsem, ale v ovladacích panelech/herní zařízení nic nenašel a když jsem tam dal gamepad 6 tlačítek (moc na výběr tam nebylo) , tak to ukázalo, že není připojen. V zápětí jsem zkusil 2 další joysticky a fungovali bez problémů. Ovladač (verze s cd) na gamepad jsem měl samozřejmě nainstalovanej a postupoval jsem přesně podle návodu, ale moc daleko jsem se nedostal, když jsem spustil program na nastavení gamepadu, tak mě to samozřejmě napsalo, že zařízení není připojeno a tudíž jsem nemohl nic nastavovat. Zkoušel jsem ho rozjet tak, že jsem ho postupně zapojil na 3 jiné zdroje (polaritu jsem samozřejmě neměnil, napěti jsem nastavil přesně na stejné a proudově to také odpovídalo), ale stejně si ani neškrtl. Už nevím co by, tak vás velice prosím, abyste mi poradili.
Inštalácia podľa návodu bola ako??? Gamepad nebol pripojený a ty si to nainštaloval alebo si ho mal pripojený a až potom si ho inštaloval? A ešte by som skúsil na stránkach výrobcu si nájsť najnovšie ovládače a použiť tie.
Instalace: 1. vypnout pc - zapojit gamepad do gameportu, připojit adaptér ke konektoru od gamepadu.
2. pote pc spustit a nechat načíst OS (WIN XP SP2 CZE) - naistalovat driver
3. přes ovladací panely/herní zařízení gamepad najít a nastavit - zde jsem zkejsnul, nenašlo ho to , takže jsem nemohl pokračovat dál. S tím driverem, se nainstaloval program ve kterém se podle návodu měl gamepad dokonfigurovat, ale těžko jsem mohl něco udělat, když mi i tento program samozřejmě nahlásil, že zařízení neni připojeno. Ty drivery určitě zkusím, moc tomu nedávám, ale za zkoušku to stojí.
2. pote pc spustit a nechat načíst OS (WIN XP SP2 CZE) - naistalovat driver
3. přes ovladací panely/herní zařízení gamepad najít a nastavit - zde jsem zkejsnul, nenašlo ho to , takže jsem nemohl pokračovat dál. S tím driverem, se nainstaloval program ve kterém se podle návodu měl gamepad dokonfigurovat, ale těžko jsem mohl něco udělat, když mi i tento program samozřejmě nahlásil, že zařízení neni připojeno. Ty drivery určitě zkusím, moc tomu nedávám, ale za zkoušku to stojí.
Něco mi říká, že ten gamepad mám ještě někde zahrabaný. Z vlastní zkušenosti ale vím, že jsem vždy prvně instaloval driver a pak až připojoval dané zařízení. Ted´ mám gamepad od Logitechu a postup stejný. Vyzkoušej nainstalovat windowsovský (hrozné slovo) driver pro gamepad se 4 tlačítky, ten by měl fungovat (samozřejmě omezeně) a pokud pojede, tak to vidím taky na ty ovladače. Btw pokud se nepletu, tak to přídavné napájení je pouze pro vibrace.
Je to přesně jak říkáš. Udělal jsem to přesně podle toho jak si mi řekl, nejdřív jsem nainstaloval Windowsovský driver (herní zařízení/4 tlačítkový gamepad), vše bylo OK, vypnul jsem PC, zapojil jsem gamepad a nechal naběhnout OS. Stav gamepadu v herních zařízeních byl OK, tak jsem ho hned nakalibroval a hned otestoval na Metal Slugovi 2, přes emulátor Neoragex, vše běželo, tak jsem hned na to nainstaloval driver 1.1, nejnovější od Geniusu. V herních zařízeních to hned našlo Genius maxfire G-09, tak jsem ho tam mrsknul a nakalibroval, vše šlo jak po másle. Přitom je zajímavé, že v manuálu píšou, to co jsem psal v prvním příspěvku, že nejdřív připojit gamepad a poté nainstalovat driver. Ty vibrace jsem zatím někde netestoval, gamepad jsem zatím při rozjíždění neodpojoval od adaptéru, myslím že v tom máš pravdu, protože kontrolka indikace, se rozvítí i když gamepad není připojen na adaptér.
Díky ti moc , konečne mohu oprášit staré emulátory a pořádně si zahrát nějakou, starou, dobrou a nesmrtelnou hru!!
Díky ti moc , konečne mohu oprášit staré emulátory a pořádně si zahrát nějakou, starou, dobrou a nesmrtelnou hru!!
Předpokládám, že ten driver 1.1 sis stáhnul a možná by to jelo i bez toho widláckého driveru. Myslel jsem to spíš jen tak na vyzkoušení, jestli je gamepad v pořádku po hardwarové stránce. Nicméně dobrý postřeh a hlavně že ti to jede. Btw reputační body můžeš udělovat pouze pokud máš napsaných 15 příspěvků a 10 bodů reputace (pravidla udělování reputačních bodů). Nicméně dík za snahu.:thumb