Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Rychlost ramek

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    Přeji všem pěkný páteční večer :-), zajímalo by mě, jak je velký výkonostní rozdíl mezi frekvencí 800mhz 1066??? o stejné latenci?? Dejme tomu jaký rozdíl ve výkonu je mezi A-data 800 a A-data 1066?? Rád bych si pořídil 4GB (2+2GB) kit. Vyplatí se vzít raději 1066? Díky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    k jakymu procesoru (chipsetu)? planujes taktovat?

    vetsinou vykon navic za to petikilo nestoji
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    bude tam procesor E8400 na chipsetu P45 a taktování se chci naučit...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    0-5% dle aplikace. Chipseet bych doporučil P35, míň topí a umí v podstatě totéž (až na PCIe 2.0, což je naprosto neužitečná vlastnost).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    myslíš že na hrách by se to projevilo??? myslím, že asi ani moc ne... tam je to víc věcí grafiky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Na hrách by se to určitě neprojevilo.Maximálně v nějakých benchmarcích,ale ve hrách ne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, jsou aplikace, který potřebujou rychlou paměť (např. různý numerický výpočty). Hry ale potřebujou hlavně grafiku, málokterá hra je schopna zcela vytížit procesor. A pokud jo, tak potřebuje počítat AI (umělou inteligenci) apod, což myslím příliš zátěž na RAM není. Ledažebys měl v plánu počítat pomocí CPU fyziku, ale zas na to potřebuješ nejmíň čtyřjádro a hry to ještě zdaleka nepodporujou. Na hry je AData ideální volba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od cc355 Zobrazit příspěvek
    myslíš že na hrách by se to projevilo??? myslím, že asi ani moc ne... tam je to víc věcí grafiky...
    Nijak zvlášť. Výsledky máš ostatně v magazínu, sekci Paměti RAM (např. zde).
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 10-10-2008 v 23:47 Důvod: Odstraněno formátování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    tak to je super.:-) aspoň mi ještě něco zbyde třeba na lepší chlazení...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Otázka ohledně RAMek...
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 23:25
  2. Procesory: kompatibilita ramek a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 15:15
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 22:40
  4. DDR1: Koupě ramek
    Od green14 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2008, 22:32
  5. DDR2: Frekvence RAMek
    Od Apophis66 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-10-2007, 21:26