Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Kontrola sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    Chystám se poskládat si novej komp a vybral sem si tyto komponenty (platěj ceny uvedený v závorkách):

    Intel Core 2 Duo E6300 (5 262)

    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 PRO 256MB, PCI-E (5 316)

    Gigabyte GA-965P-S3 - Intel P965 (3 574)

    1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12) GEIL (3 591)

    Asus A-45GA 450W (1 347)

    Case +/-600

    Celkem: 19700Kč (i s DPH)

    Vím, že deska nic moc, ale sem omezen rozpočtem - ledaže by stačil obyčejnej case se 450W zdrojem od EuroCasu (sám sem o tom uvažoval, ale bylo mi řečeno že EC zdroje sou na nic - ale osobně mám s EC zdroji dobré zkušenosti). Předem díky za jakékoliv připomínky a návrhy (jen si opravdu už nemůžu dovolit vetší investici).
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 05-11-2006 v 18:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Procesor a graficku si si vybral vyborne, ale byt tebou tak na doske nesetrim a kupil by som DS4 a ak by to cenovo pomohlo tak by som zobral RAMky s CL5 pretoze vela ludi pise ze rozdiel oproti CL4 je minimalny, pripadne zobral 667, alebo 675 MHz a nataktoval ich na 800MHz. Ako su na tom zdroje Asus neviem, ale niekto ich tu doporucoval, pripadne skus pozret nejake testy alebo diskusie. Zdroj od EC urcite nekupuj!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    S tou doskou si nelám hlavu, Gigabyte je pomerne solidný výrobca a určite tento model má všetko to, čo využiješ. Načo kupovať nejakú Deluxe verziu, ktorá má naviac periférie, ktoré nikdy nepoužiješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tu sestavu co jsis vybral jsi vybral dobře! Nemám co bych vytknul.
    Jinak ty RAMky ber 800MHz CL4! Nezhoršuj je. Ono kdyby jsi našel nějaké 800MHz CL5 tak si myslím, že ta cena by nebyla o moc nižší.

    A jak to máš s HDD? HDD nekupuješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Vyvážená sestava, mohu doporučit jen a pouze doporučit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od tgfh
    A jak to máš s HDD? HDD nekupuješ?
    Disk použiju svuj rok starej 250GB WD (WD2500KS - SATA). Jinak desku sem už objednal tu S3 - na dražší opravdu nemam. Nejhorší asi bude sehnat tu X1950 Pro od Sapphire - všude maj beznadějně prázdny sklady.. (Snad dorazí, za tu cenu se na ní vyplatí jeste chvili počkat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Glamb
    Disk použiju svuj rok starej 250GB WD (WD2500KS - SATA). Jinak desku sem už objednal tu S3 - na dražší opravdu nemam. Nejhorší asi bude sehnat tu X1950 Pro od Sapphire - všude maj beznadějně prázdny sklady.. (Snad dorazí, za tu cenu se na ní vyplatí jeste chvili počkat).
    No, dovozce Sapphire (100Mega Distribution) má v centrálním skladu zatím jen poznámku "připravujeme" - snad ji v průběhu týdne naskladněj, těžko říct... pak by ji hned měli mít i další obchody
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Sestava vypadá pěkně , dostatečně naddimenzovaného zdroje EuroCase bych se nebál, ale podmínkou je, že to musí být verze s 120mm fanem. Jinak pěkná sestava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Za tie peniaze ideálna hráčska zostava. Chvalim najme X1900PRO, a k tym pamatiam len tolko, aj pre nove Core 2 Duo je podstatnejsia frekvencia ako casovanie. Zmeni sa to az prichodom novej architektury s integrovanym pametovím radicom, podobne ako to mame u AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    Bohužel ten zdroj od ASUSu je dlouhodobě nedostupný, tak se chci jeste zeptat na nejakou jinou alternativu tak do 1400Kč. V úvahu přichází asi FSP400-60GLN (FORTRON) 400W (http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=57860), ale nevim jestli 400W neni málo. A nebo ten 450W EC (risknu, že budu mít i do třetice štestí s EC )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Fortron 400W bude kvalitnější než EC 450W , takže ani nemusíš moc riskovat. Nechceš si připlatit třeba ua Seasonic apod.? Nebo tendle fortron http://www.fajnceny.cz/zbozi/fortron...spx?p=z:56407? Mno ale i těch 400W by mělo stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Fortron 400W bude kvalitnější než EC 450W , takže ani nemusíš moc riskovat. Nechceš si připlatit třeba ua Seasonic apod.? Nebo tendle fortron http://www.fajnceny.cz/zbozi/fortron...spx?p=z:56407? Mno ale i těch 400W by mělo stačit.
    Souhlasím, Fortron 400W bude určitě lepší než EC 450W. Ale já mám doma tuhle obludku: http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=8875, kupoval jsem ji asi před rokem za 900,- a jsem vcelku spokojen. Trochu jsem se v něm poslední dny vrtal, protože mám hodně tichej PC a něco v něm vrčelo a vysokofrekvenčně pískalo, tak už jsem byl vcelku rozhodnutej, že půjde do kytek a já si koupím novej, ale po pár zprávách s Martinem Šejnohou jsem z něj vyoperoval bzučící PFC, takže to odstranilo vrčení a navíc se míň hřál a pak jsem i našel zdroj pískání - jeden kondík a teď už je zdroj naprosto neslyšitelný, nehřeje se, ventilátor jsem ještě zpomalil a je neslyšitelný... takže nádhera Pokud bys chtěl levnej zdroj, tak klidně i tenhle, ale spíš bych šel do toho fortrona, je to prostě značka
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    No 550W by taky bylo řešení, ale bojim se spotřeby (už takhle prej dost zatežuju domácí rozpočet - ne že by to nebyla pravda). Asi teda vezmu tu 400W Fortrona. Ještě malej dotaz: jakej je rozdíl mezi FSP400-60GLN a ATX-400PNF?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Glamb
    No 550W by taky bylo řešení, ale bojim se spotřeby (už takhle prej dost zatežuju domácí rozpočet - ne že by to nebyla pravda). Asi teda vezmu tu 400W Fortrona. Ještě malej dotaz: jakej je rozdíl mezi FSP400-60GLN a ATX-400PNF?
    ...bojím se spotřeby... LOL, ten 550W EC Ti nebude žrát víc než ten 400W Fortron -to číslo jen určuje teoretickej maximální výkon toho zdroje

    A co se toho rozdílu týče, myslím že oba prošly megatestem zdrojů zde na SHW. Tak na to mrkni
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od boboco
    ...bojím se spotřeby... LOL, ten 550W EC Ti nebude žrát víc než ten 400W Fortron -to číslo jen určuje teoretickej maximální výkon toho zdroje

    A co se toho rozdílu týče, myslím že oba prošly megatestem zdrojů zde na SHW. Tak na to mrkni
    Njn.. tak sem zase o neco chytřejší (mohlo mi dojít, že to byl zase jen další způsob jak me od toho počítače dostat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kontrola kompability sestavy
    Od killer_cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 22:47
  2. Kontrola kompability sestavy
    Od killer_cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 14:05
  3. Kontrola sestavy
    Od k750flasher v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 19:40
  4. Kontrola sestavy s Core 2 Duo
    Od Meint v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2006, 18:53