Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nefunkcne PCIe 16X... :(

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravim, mam problemik a hladam radu tu u vas co sa tomu vyznate . V kompiku mam dosku MSI K8N Diamond Plus ktora ma dva PCIe 16x cize SLI. Problem je v tom ze ked vlozim hoc aku grafiku do Secondary PCIe 16X tak obraz nabehne v pohode, no problem nastava ked kartu vlozim do Primary PCIe 16X a to obraz nenabehne uz vobec... ide o to ze pocitac pracuje, prejde normalne BIOSOM az do Windowsu akurat obraz ani netukne! Skusal som takto testovat uz 2 karty, ASUS ATi Radeon EAH2900XT a MSI ATi Radeon X1600XT... u oboch ten isty problem. Uz som skusal vselico mozne, reset biosu, flask biosu, vymenenie chipu biosu, a co ma dojalo najviac skusil som aj vytiahnut grafiku a nedat ju tam vobec, pustil som kompa bez grafiky a v pohode tak isto prejde BIOSOM az do Windowsu... Ono sa to chova ako by tam ta grafika bola ale v skutocnosti tam nie je. Neviem si s tym rady, nechapem to? Cim to moze byt?

    _________________
    MSI K8N Diamond Plus / AMD64 Wenice 3000+ / ASUS ATi Radeon EAH2900XT / Kingston Hyper-X 2x512MB 400MHz / WD Caviar® SE16 320 GB, 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM, SATAII (WD3200AAKS) / 2x LG GSA-4163B / Zdroj Fortron 400W / LCD NEC MultiSync 20WGX2 Pro 20" / GENIUS SW 5.1 Home Theater
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    ako si zistil toto?... "ide o to ze pocitac pracuje, prejde normalne BIOSOM az do Windowsu"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Metelo Zobrazit příspěvek
    a co ma dojalo najviac skusil som aj vytiahnut grafiku a nedat ju tam vobec, pustil som kompa bez grafiky a v pohode tak isto prejde BIOSOM az do Windowsu...
    Je zhola nemožný, aby se ti PC bez GK byť jen spustilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    A kdyz tam nemas grafickou kartu tak kam jsi strcil kabel od monitoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    2 Metelo Dřív ti to fungovalo normálně? Pokud ano, a nic jsi nemenil v biosu nebo na desce jumpery tak ji zkus vyreklamovat. Je docela možné že ti odešel PCIe slot.

    PC bez grafické karty jde spustit ale speaker začne vřískat a není možné aby nabootoval do Win.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    No zistil som to velmi jednoducho... pipne bios, a po chvili normalne zaznie spustacia zvucka Windowsu, aj co mam napr. Winamp ponastavovany na skratky tak si pustim hudbu a to vsetko bez grafiky, ta je na stole a doska nema integrovanu, aspon o tom neviem, tiez som neveril vlastnym ociam ked som to videl... nikdy som sa s takym niecim nestretol a to uz mam pocitacov odskladanych a poopravovanych viac nez dost... Hmm praveze neviem ci ten Primarny slot isiel alebo nie lebo doteraz som mal grafiku v Secundary koli tomu ze stara grafika mala velke chladenie a zavadzala si s chladicom chipsetu... teraz mam novu grafiku a ta si uz s nim nezavadzia tak som ju dal do primarneho a nic... . Je mozne ze ten Primary PCIe bude fungovat len pri rezimoch SLI?
    Naposledy upraveno uživatelem Metelo: 11-10-2008 v 21:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Metelo Zobrazit příspěvek
    No zistil som to velmi jednoducho... pipne bios, a po chvili normalne zaznie spustacia zvucka Windowsu, aj co mam napr. Winamp ponastavovany na skratky tak si pustim hudbu a to vsetko bez grafiky, ta je na stole a doska nema integrovanu, aspon o tom neviem, tiez som neveril vlastnym ociam ked som to videl... nikdy som sa s takym niecim nestretol a to uz mam pocitacov odskladanych a poopravovanych viac nez dost...
    S tím jsem se tedy taky nikdy nesetkal, ani o tom prozatím neslyšel.

    Citace Původně odesláno od Metelo Zobrazit příspěvek
    Hmm praveze neviem ci ten Primarny slot isiel alebo nie lebo doteraz som mal grafiku v Secundary koli tomu ze stara grafika mala velke chladenie a zavadzala si s chladicom chipsetu... teraz mam novu grafiku a ta si uz s nim nezavadzia tak som ju dal do primarneho a nic... . Je mozne ze ten Primary PCIe bude fungovat len pri rezimoch SLI?
    Oba sloty na tvé desce jsou plnotučné (16 linek), takže by měly fungovat bez rozdílů. Jestli spíše nebude problém někde v nastavení BIOSu. Podívej se na položku PNP/PCI Configurations ? Primary Graphics Adapter, zda není nastavená na PCIE2 -> PCIE1 -> PCI, popř. to zkus změnit na PCIE1 -> PCIE2 -> PCI (teoreticky by to nemělo hrát roli, ale jeden nikdy neví).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    jo to uz som tiez skusalnastavovat... tu prioritu PSIe slotov v biose ale ani to nepomohlo . Najlepsie na tom vsetkom je ze ten komp fici aj bez grafiky , je to sila. Rozmyslal som aj nad tym, ci neberie nahodou ako grafiku pripojeny monitor cez USB a preto ked prehodim grafiku zo Secundary PCIe do primary PCIe slotu tak nenabehne obraz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Metelo Zobrazit příspěvek
    Rozmyslal som aj nad tym, ci neberie nahodou ako grafiku pripojeny monitor cez USB a preto ked prehodim grafiku zo Secundary PCIe do primary PCIe slotu tak nenabehne obraz...
    Tak ho prostě odpoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    No jo, este to skusim, ale pochybujem o tom ze to pomoze. Toto je strasne cudne spravanie dosky... nepochopitelne, ta doska ako by si myslela ze v tom Primary PCIe ma grafiku a v skutocnosti tam nie je... a ked ju tam dam tak aj tak nema vystupny signal... Este skusim poodpajat vsetky zariadenia a skusit to tak, ale to az zajtra teraz sa mi nechce... potom sa ozvem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Vyklíruj CMOSku. Pokud to nepomuze, tak reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pojede PCIe 8x karta v PCIe 16x?
    Od Žanykill v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-09-2012, 22:05
  2. Sony E. VIVAZ PRO nefunkcne GPS
    Od Pakrik v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-08-2011, 16:17
  3. Socket 775: Deska, která jde zapnout USB klávesnicí, 775, 4x DDR2, PCIe x16, PCIe x1
    Od happymaster23 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 18:52
  4. Nefunkcne windows xp,nudzovy rezim ok
    Od kasr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2010, 10:58