Pokud ano, tak jakou?
Pokud ano, tak jakou?
mám doma stále voodoo 2 a plánuji ještě jednu a hodím je na staré mašině do páru, mimochodem je to můj první akcelerátor![]()
voodoo2 (jednu mel bracha a jednu ja, v SLI jely jen na vyzkouseni), voodoo 3000
uz jsou davno vsechny pryc
Jo jo, 3DFX jsme měli v prvním PC s procesorem Pentium 166MHz. Jednalo se o Voodoo 3 2000 pro PCI s 16MB pamětí (výměna za S3 Virge 2MB). Tehdy jsem na téhle zajímavé sestavě hrál i NFS 4: High Stakes. Díky té rychlé grafice a pomalému CPU se děla jedna zajímavé věc, hry stíhaly(nestíhaly) naprosto stejně pod rozlišením 400x300 jako pod 1024x768. Ale spíš nestíhaly, to je pravda
. Pak se měnila deska, procesor, paměti, disk a s Celeronem 566MHz se toho už dalo docela dost podnikat
. Voodoo pak šlo do světa a nahradila ho tehdy GeForce 2MX 64MB.
Naposledy upraveno uživatelem boboco: 04-11-2006 v 17:50
v mojom prvom PC Pentium II MMX 233 MHz, som mal prave kartu od 3Dfx Voodoo 2. So 4 MB VRAM. Na to čo to bolo za kartu som na nej spúšťal veci o ktorych sa mi ani nesnívalo že by vobec šli![]()
Mal som Voodoo 4 MB od Diamondu, následne som ho vymenil za 12 MB Voodoo II. Staré zlaté časy... ten skok v grafike bol skutočne šokujúci - žiadne štvorčeky, tá neskutočná rýchlosť, hehe.
Tieto dve karty som mal na Pentium MMX 233 MHz v kombe s legendárnou S3 Virge, hehe. Výhoda bola, že glide nebol náročný na RAM, dokonca si pamatám, že keď som prešiel na TNT2 Ultra 32 MB, tak moji kámoši veselo hrávali s Voodoo kartami Unreal Tournament, Quake III: Arena alebo Driver a mali len 64 MB operačnej pamäte, no mne tieto hry hrozne sekali, čo vyriešil až ďalší 64 MB RAM modul.
Naposledy upraveno uživatelem eraser: 05-11-2006 v 19:05
Klasika - VooDoo 2 12MBspolecne s Pentium 200 MHZ a 64 MB RAM jsem si zahral i NFS - Porsche ... ale bylo to tedy na hrane hratelnosti
![]()
Mel jsem nejdrive Voodoo I na pretaktovanym Pentiu 120Mhz (na 133Mhz). Pozdeji jsem od zakoupil nefunkcni Voodoo II, stacilo dopajet jeden vytrzenej odpor a zase jela v pohode. Skoda, ze jsem pri stehovani prisel o svoji sbirku, mohlo dneska muzeum komponent vypadat trosicku jinak
![]()
bohužel ne, strašně mě mrzí, že sem tohle období přečkal s Matroxem a později ATi... :/
Já měl (vlastně ještě mám) všemi haněnou Voodoo Rush, konkrétně Venus 3D od Biostaru. Měla 4 MB VRAM, a mohly se přikoupit, což jsem záhy udělal, další 2 MB. Spolu se Cyrixem 686 na 166MHz to byla vražedná kombinace.![]()
klasika S3 Virge + Voodoo II. Prv to bola len ta S3 Virge a po pridany Voodoo II to bola poriadna zmena.
Mel jsem S3 Trio 64V2+ a k ni Voodoo 1 pozdeji Voodoo II a pozdeji i v SLI Pak NVIDIA TNT 2 Ultra 32MB, Radeon 7500(128MB);9800Pro(128MB) a nyni Asus X1950Pro![]()
Já konkrétně jsem ji neměl, ale moje sestra ji má v pc (voodoo3 16MB), a můj kámoš měl voodoo 8MB a druhej kámoš měl voodoo2 12MB. V mém okolí to bylo celkem rozšířené, já v té době vlastnil 486 s GK trident3![]()
v době nějakých voodoo jak tady píšete sem ještě neměl moc potuchy co je to počítača jestli sem nějakou dynu nebo wormsy hral na něčem takovém tak už si to opravdu nepamatuju
![]()
jojo měl jsem jak původní přídavnou kartu do pci k grafice, tak 3dfx 3000, nutno dodat že jsem byl veliký fanda a byl jsem spokojený, nutno dodat že 3dfx 3000 se hřála na krásných 100 stupňů :-)