Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Umíte (nebo se učíte) programovat?

Hlasujících
233. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Ano, na profesionální úrovni (programování je má práce)

    26 11.16%
  • Ano, programování ovládám velice dobře, avšak není to má hlavní profese

    20 8.58%
  • Ano, ale v praxi se tomu věnuji jen příležitostně a spíše pro zábavu

    45 19.31%
  • Jen povrchně (teprve se učím)

    91 39.06%
  • Nikoli, avšak mám v plánu se to někdy v budoucnu naučit

    31 13.30%
  • Nikoli a ani to neplánuji

    20 8.58%
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 120

Téma: Umíte (nebo se učíte) programovat?

  1. #1
    Šéfredaktor SHW / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,200

    Pokud ano, tak v čem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    odklikol som "teprve se učím". Učim sa programovať už par rokov, ale stale mi to akosi nejde Na strednej to bol Pascal, teraz Delphi. No sranda to veru neni, ja som skor na hardware ako na software
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    zatim neumim a neucim se, ale chci co nejdriv zacit, abych treba neco umel do budouciho povolani (jsem na stredni)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Pouze HTML, okrajově a povrchně ještě PHP a XML. Chvilku jsem pokoušel i Basic, každopádně se programování nikdy nemíním profesionálně věnovat, jen když mám chuť tak trošku pokouším webovky, toť vše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kerry
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Pokud se mezi programování bere i (X)HTML s CSS tak občas programuju (hlavně když je čas což teď není). Chvíli jsem se učil PHP ale potom jsem s tím nějak přestal.
    Programovat se chci určitě učit. Hlavně až bude víc času.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na zakladce BASIC, na stredni PASCAL, VISUAL BASIC pro excel (z toho uz skoro nic neumim) a ted C (takovy sirsi zaklady), bash a od leta mi zacina java
    EDIT: jo a jeste teda HTML a lehoucce CSS
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele wector
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Nějakej ten základ v Packalu, ve škole teď C++ a z dřívějška samozřejmě HTML ( Notepad + "všema deseti" rules ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kerry
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od mech13
    na zakladce BASIC, na stredni PASCAL, VISUAL BASIC pro excel (z toho uz skoro nic neumim) a ted C (takovy sirsi zaklady), bash a od leta mi zacina java
    EDIT: jo a jeste teda HTML a lehoucce CSS
    Tak to závidim že už na základce jsi se učil programování (nemyslim (X)HTML apod.). My jsme ješte nebrali ani HTML natož aby jsme se učili v Basicu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Ar@gon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Dělám v JAVA, tedy přesněji J2EE dynamický stránky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    koukam co tady ostatni pisou- takze EDIT: HTML ovladam celkem slusne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Kerry
    Tak to závidim že už na základce jsi se učil programování (nemyslim (X)HTML apod.). My jsme ješte nebrali ani HTML natož aby jsme se učili v Basicu.
    tak ono to bylo takovy nic moc: par prikazu v DOSu - ktery sem stejne umel (nevedel sem jak naformatovat disketu na 360KB ), a v tom Basicu to bylo jenom takovy precti vstup secti napis mozna dokonce nejake IF ale to uz nevim jiste...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    na prumce Assembler (XT), QBasic (XT/286), Turbo Pascal (386+), pak dlouho nic, vsechno zapomenuto, ted PHP, HTML a podobny kravinky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od paia
    na prumce Assembler (XT), QBasic (XT/286), Turbo Pascal (386+), pak dlouho nic, vsechno zapomenuto, ted PHP, HTML a podobny kravinky.
    hups... tak na assembler sem jeste zapomel... snad toho uz vic nebude...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Klasika...na gymplu turbopascal, na výšce java...no...už jsem dost zapomněl. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    No, prešiel som si všeličím... najlepšie to podchytia moje ukázka, ktoré mám na webe, ktorý tiež patrí k prezentácii mojej práce.

    http://eraser.wz.cz/pages/utilities/

    Zhodnotím to tak, že som začal Pascal-om, následne som prešiel na Delphi, kde som začal neskoršie využívať čisté API, no a tým som pochopil, o čom tie Delphi vlastne sú a začali mi vadiť, keď som pracoval na TICQlib projekte, čo je vlastne komponenta pre Delphi, ktorá sprístupňuje komunikáciu cez ICQ protokol, pričom Delphi mi vadili najmä v implementácii ICQ klienta. Keďže išlo o diplomovú prácu, po skončení štúdia som sa na projekt vykašlal a vrhol som sa na čisté C a WinAPI, určitý čas som si radšej upravoval zdrojáky Mirandy, čo mi dosť pomohlo a zvýšilo prehľad v programovaní pod Windows.

    Samozrejme, na škole som zabrdol do ASM, trošku som kutil v AutoLISPe- fuj, to nechutné zátvorkovanie mi naháňa husiu kožu. Robili sme i s C++, no tento jazyk proste nemusím, všetky rutiny som písal radšej v C.

    Profesionálne som robil IS s využitím C#, ADO.NET, COM+ a MS SQL. Zopár systémových utilitiek pre zjednodušenie práce na tomto projekte - tu som vytvoril Simple DebugView (C+WinAPI, windows), freelib (C+WinAPI, console), Lazy coder - generátor kódu pre načítavanie dát medzi strednou a databázovou vrstvou (C# + WinForms).

    Momentálne pracujem na veľmi starom projekte, ktorého korene siahajú hlboko do minulého storočia... a všetko je robené v ANSI C s využitím Oracle. Keďže dobre platia, tak to snáď ešte nejakú chvíľku vydržím, no poviem na rovinu, to čo by som napr. v Delphi, či C# WinForms spravil za 30 minút, to tu robím 3 dni a ešte to nie je ono. To je tak, keď sa nepoužívajú štandardné a trhom overené API a nástroje.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 05-11-2006 v 16:45
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-12-2010, 22:06
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  3. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 16:38
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  5. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 22:49