Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Napětí na desce (CPUID Hardware Monitor)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele magix2008
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    29

    Cusz lidi,

    chtěl jsem se zeptat jestli tyhle hodnoty napětí jsou v pořádku???

    Dle mého je něco špatně ale nevím co.

    PC se mě náhodně seká - zamrzne obraz, shasne mě myš a musím použít tvrdý restart.

    Po restartu mě nenastartuje PC a musím ještě jednou resetovat (někdy i vícekrát).

    Občas se stane že mě to pak napíše že selhalalo OC nastavení BIOSu a nastaví se na default.

    Nemám žádnéj OC.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HW.JPG 
Zobrazení: 298 
Velikost: 68.9 KB 
ID: 7402  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zmer to nejakym multimetrem tyhle programy meri nejak - nijak
    s takovyma hodnotama by pc asi ani nenajelo kdyz norma dava +-10%
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele magix2008
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    29

    Nejsem elektrikar a nevim kde bych tohle napeti merit.
    Je nejakej jinej program na mereni napeti abych to mohl porovnat.

    Jinak jsem prave pred chvilkou prodelal dalsi sek a restart.

    Uz me to štve a zdáse mě že je čím dal častěji.

    PC je docela nové a v záruce, jen nevim co mam konkretne reklamovat (kupoval jsem jednotlive komponenty).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    pinout atx konektoru
    -5V se už nepoužívá a většina nových zdrojů tam ten drát ani nemá

    ze softů třeba speedfan umí zobrazovat napětí přesnost je opět bídná a hodnoty nelze brát vážně (co sem to doma zkoušel tak těmhle programům nědělá problém se seknout o 20V)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Větve -12 a -5 se na žádnou zátěž nevyužívají a je téměř vyloučeno aby měli na stabilitu PC vliv. Navíc -5tka už se nevyužívá vůbec. Chyba bude někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Tech nesmyslnych hodnot tam mas vice. Mimo jine i +12V a +3.3V. S takovymi hodnotami, co to ukazuje, by se PC asi ani nerozjelo. Spis bych hledal problem v komunikaci s RAM. Pameti byvaji nejvetsim zdrojem nekompatibilit a jejich koupe bez otestovani s danym MB je vzdy sazka do loterie. Zkus treba jednu vytahnout a zkusit, jak se to bude chovat a pak je prohodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele magix2008
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    29

    Paměti jsem testoval jak Memtestem tak GoldMemory (kazdy cca 5 hodin)
    a žádnou chybu to nenašlo.

    Zkusím je nějak prohodit nebo jednu vytáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket 775: Pretaktovani E8400 na desce GIGABYTE GA-X48-DQ6 s DDR2 2x2GB a jeho napeti aj.
    Od Subtech v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-01-2009, 08:06
  2. Socket 775: Správné napětí CPU?
    Od jerry_18 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 18:28
  3. Socket 754/939/940: Napětí CPU X2 4200+
    Od Mr.McJunior v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 17:58
  4. Socket 754/939/940: Napětí na AMD X2 procesorech
    Od Toams v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 09:32