Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jakou RAM do ntbk?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Zdravím, mám ntbk ASUS A6JE s 2x 512MB RAM a chtěl bych je vyměnit za 2x1024MB RAM. Které moduly zvolit? Dík za rady.

    Stávající RAM: viz příloha
    motherboard: viz příloha


    A ještě: je při výměně potřeba něco nastavovat v BIOSu? Časování, frekvence, dualchannel atd se nastaví samo? Já se v ntbk ještě nerejpal.
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: txt RAM.txt (34.8 KB, 93 zobrazení)
    • Typ souboru: txt MB.txt (31.7 KB, 98 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jakékoliv DDR2 paměti do NTB (SO-DIMM). Výborné zkušenosti mám s A-Data, nízká cena, kvalita.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jo nastavi se to samo. Maximalne te bude potreba vlezt do biosu a ulozit ho. Aby se ulozila nova velikost pameti. Ale nemusi to byt pravidlem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Taky doporučuju A-Data 1GB DDR2 667MHz.Sám je v NB mám a fungují skvěle,navíc bych se u nich vůbec nebál s kompabilitou jako u některých jiných výrobců..V biosu jsem nic nenastavoval,když jsem je do NB vložil.Frekvenci i časování si nastaví sami..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    ... V biosu jsem nic nenastavoval,když jsem je do NB vložil.Frekvenci i časování si nastaví sami..
    Kdyz jsem vkladal 1GB do Acer TM4402, tak to prave zustalo stat pred biosem nebo to do nej rovnou skocilo. Pak stacilo ten bios jenom ulozit. A to bylo vsechno. Taky jsem nic nenastavoval. Radeji jsem to sem napsal, aby treba zbytecne nepanikaril a nezkousel nic nastavovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele disruptor
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    111
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Taky doporučuju A-Data 1GB DDR2 667MHz.Sám je v NB mám a fungují skvěle...
    Vzal bych rovnou 2x A-Data 1GB DDR2 800MHz, za stejnou cenu 133MHz navíc , nikdy nevíš...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Vzal bych rovnou 2x A-Data 1GB DDR2 800MHz, za stejnou cenu 133MHz navíc , nikdy nevíš...
    A půjde tam 800MHz? Předpokládám, že když ne tak se to automaticky nastaví na těch 667, takže je lepší vzít tyto kdyby náhodou
    v ntbk nechci žádný OC, což toto vlastně ani není

    takže jenom vyhodím starý, dám nový a možná to bude chtít uložit BIOS, to dám
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 13-10-2008 v 17:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek

    takže jenom vyhodím starý, dám nový a možná to bude chtít uložit BIOS, to dám
    Ano presne tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    A půjde tam 800MHz? Předpokládám, že když ne tak se to automaticky nastaví na těch 667, takže je lepší vzít tyto kdyby náhodou ...
    JJ, no OC na ntb, to je jasné , já to myslel spíše tak, že když je něco "navíc" defacto zadarmo, tak proč to nevzít .
    Jinak no fear, samo ty 800MHz paměti, by se ti auto přeply na tvých 667MHz. Ale klidně vem ty 667MHz moduly, je to fuck, to byla jen taková úvaha
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    No, já vezmu ty 800, mě je to jedno těch 10 korun mě nezabijeobědnám ty A-DATA 2ks -> 2x1GB 800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak dnes přišly a musím říct, že práce je i subjektivně rychlejší, hlavně v Opeře a při startu antiviráku
    BIOS se ani neozval, jen jsem je přehodil a hned nabootoval systémto jsem rád, že to šlo takhle lehce. Tikají na těch 800MHz.

    EDIT: díky všem
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 17-10-2008 v 19:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    To je dobře!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Mel jsem orig 512MB, za mesic 1G za rok 1,5GB. Zrychleni je fakt poznat. Pokud nemas moc servisu a v Task manageru vidis dost volne pameti a nemas Visty tak zrus odkladaci soubor na disku, nebo mu nastav minimalni velikost. Pokud nepouzivas pametove narocne programy nemel by jsi mi problem a zase rychlejsi system. XPcka bohuzel maji horsi spravu pameti hned se snazi odswapnut na disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nova sitova karta do ntbk
    Od Georginek v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-03-2013, 23:48
  2. Jaky ntbk?
    Od Georginek v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-01-2011, 21:34
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 12:58
  4. DDR2: Jakou RAM?
    Od aquaris v sekci Operační paměti
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-04-2008, 23:06
  5. jak do biosu u ntbk Asus?
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 18:49