Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: Sítě: 1GB lan se hlásí jako 100Mbit

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Michal Holub

    Znění dotazu:
    Ahoj všichni,

    chtěl jsem postavit gigabit síť doma a něco je špatně, přestože všechny komponenty jsou Gbit "enabled"
    Vista Ultimate,
    GIGABYTE EP45-DS3R,
    Router Dlink 655,
    NAS Dlink 323
    kabeláž 5e (je to napsané na kabelu, ale jestli je to pravda nevím)
    připojení mezi routerem a desktopem se mi stále hlásí jako 100Mbit. Zkoušel jsem změnit nastavení síťovky v driveru - vynutil jsem 1Gbit, ale to nepomohlo. Router sice žádné specifické nastavení na 1Gbit nemá, ale předpokládám, že to pojede to nejvyšší možnou rychlostí. Samozřejmě mi jde o využití plného potenciálu NAS.
    Nevím, čeho se mám chytit, díky za rady.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Vista Ultimate,
    GIGABYTE EP45-DS3R,
    Router Dlink 655,
    kabeláž 5e (je to napsané na kabelu, ale jestli je to pravda nevím)
    Dlink 323

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A čim to máš spojený? Přímo kabelem nebo to vede skrz nějaký zásuvky na zdech apod.?

    Spadnutí rychlosti je možný když by byl třeba vadnej kabel, tj. nějakej z drátků by neměl kontakt (z těch, který se používají navíc pro GBit - 100Mbps používá jenom 4 z celkových 8mi). Desky Gigabyte mají v Biosu měření, úspěšně jsem tak odhalil špatně nacvaknutý drátky v UTP zásuvkách. Ukáže to jak daleko je kterej pár přerušenej, takže z toho pak lze odhalit co je špatně (nechat zapojený v routeru při měření, jinak ukáže přerušený všechny na konci kabelu ).

    EDIT: dle manuálu v Bios Integrated Peripherals/Smart LAN1/2 (záleží do který síťovky je zapojenej pokud to má 2), manuál strana 53. Pokud bude nějakej přerušenej, je to jasný, pokud ne, bude chyba nejspíš jinde.
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 13-10-2008 v 14:14



  3. #3
    Michal Holub

    Díky, zkusím se na to po práci mrknout a dám vědět.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Kabel je aky ? Nema osadene, zapojene iba 2 pary /cca 4 droty/ ? To je iba pra 100 mbps. Gigabit ich potrebuje 8. Taktiez ak je to pripojene NAHODOU krizenym kablom /kde je zapojenych vsetkych 8 drotov, tam je krizeny pre 100mbps iny ako pre 1000mbps/.

  5. #5
    Michal Holub

    Díky všem za reakce, problém byl skutečně v kabelu. Už to fachá jak má.

Podobná témata

  1. Core i5 2500k se hlásí jako tříjádro
    Od caldrl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-05-2012, 22:47
  2. DDR2: Ram DDR2-667 systém hlásí jako ddr2-533
    Od jindramasa v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 14:01
  3. MSI 915G SATA se hlásí jako IDE
    Od grafnev v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 00:17
  4. Jednoprocesorový se hlásí jako dvouprocesorový
    Od Brecht51 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-02-2008, 22:26
  5. Mobile AMD Sempron 3400+ 1,8 GHz se hlasi jako 198 MHz
    Od wolficek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 15:03