U zvukové karty upřednostňujete kvalitu zvuku, nebo funkce (technologie) čipu?
Kvalita zvuku je pro mě hlavní
Funkce (technologie/případně výkon) čipu jsou pro mě hlavní
U zvukové karty upřednostňujete kvalitu zvuku, nebo funkce (technologie) čipu?
kvalita reprodukovaného zvuku je prvoradá. Vzorkovacia frekvencia, datovy tok, skreslenie, odstup signal/šum a pod. su podstatou kvalitnej karty. A ak na ich vylepšenie použije vyrobca nejaku technologiu tak mi je to v podstate jedno, a uprednostnim aj kartu bez nejakych komercne nazvaných technológií pokial kvalitou reprodukcie zaostava za inou, poprípade je chudobnejšia na porty ale to je vecou použitia.
Nejlépe obojí. Byl jsem spokojen s SB Audigy 2 platinum, ale spíš jsem si vyhrál s funkcemi této karty než abych ocenil 96kHz/24bit... teď jsem spokojen i s integrovanou kartou![]()
Zvolil jsem možnost Kvalita zvuku je pro mě hlavní. A tak to i je.
Niesom žiadny audiofil, ktory postrehne kazdy nedostatok v kvalite, pre mna su skôr podstatnejsie I/O konektory zvukovky. To mi splnila SB Audigy 2 Platinum eX.
hlavně ať to nešumí a nezatěžuje cpu![]()
Původně odesláno od Karel Polívka
to je trochu nešťastně položená otázka
u zvukovky jde přece o výslednou kvalitu zvuku,jakým spůsobem se k tomu dobere mě nezajímá,nebo jen okrajově.
samozrejme kvalita zvuku. ale nemam nejakej super sluch abych potreboval neco extra, takze mi staci integrovana karta.
Zrejme to bolo myslené napr. takto... zoberme si príklad staručký SB Live, ktorý priniesol EAX... takže, otázka stojí následovne: Dal by som prednosť karte s chipom, ktorý podporuje technológiu EAX, aby som si vychutnal zvukové efekty v hrách alebo inej zvukovke za tú istú cenu, no s ďaleko čistejším zvukom?
Samozrejmosťou však je, že v oboch prípadoch musím vlastniť pomerne kvalitné repráky, inak by som zvukovú kartu degradoval.![]()
Ano... přesně tak.Původně odesláno od eraser
Ja jsem hluchej jako poleno a hraji na PC daleko vice hry nez posloucham hudbu, proto jsem zvolil SB Live 24-bit (integrovanej na desce).Původně odesláno od eraser
Čo máš presne za dosku, keď je na nej SB Live 24-bit?
MSI K8N Platinum SLI, viz.:http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=641.Původně odesláno od eraser
Co jsem puvodne neusetril na vyssi cene desky, to jsem nakonec usetril na zvukovcea nemam v kompu dalsi prebytecnou kartu
.
Inak integrované zvukačky sú známe pre svoje zaťaženie CPU, aký máš pocit z integrovanej SB Live, osobne by som predpokladal, že i keď je integrovaná jej procesor dokáže odbremeniť CPU.
Vzdy, kdyz jsem mel nejakou desku s integrovanou zvukovkou, tak jsem jako prvni dal v BIOSu hodnotu "On-board sound" na "disable". Az ted jsem udelal vyjimku (ale jen kvuli te SB Live) a ciste podle meho subjektivniho pocitu neni CPU vytezovany vice, nez by bylo v pripade normalni SB Live karty do PCI slotu. Rekl bych, ze se u MSI integrace povedla (pokud nepocitam jediny minus, a to vystupy na predni panel - piny jsou na MB vlevo dole a clovek musi tahnout snuru pres celej casePůvodně odesláno od eraser
).