Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Připojení LCD TV k notebooku přes HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    Zdravím, chtěl jsem svůj notebook Acer Aspire s Vistou (Home premium) připojit k LCD TV Panasonic Viera (32"), která disponuje dvěma HDMI konektory. Objednal sem si tedy patřičný kabel na propojení (konkrétně tento Belkin), kabel připojil do booku i televize, Vista mi ji ihned detekovala a nabídla možnost zobrazení obrazu na LCD, to jsem tedy potvrdil (zkoušel jsem jak režim přímého zobrazení obrazu pouze na LCD TV, tak i dvě nezávislé plochy, ale výsledek všude stejný). Obsah z PC se mi na TV skutečně zobrazuje, ale není to úplně ideální, z každé strany jakoby chybělo několik cm obrazu, například vůbec nevidím dolní stavovou lištu, ale nikde jsem nenašel, kde bych tohle zobrazení mohl zmenšit (ať už v LCD nebo v ovládací aplikaci v PC).

    LCD televize umí HD rozlišení (ne ale FullHD), na notebooku je 512MB grafická karta Nvidia GeForce 9500M GS, základní správa monitorů je v ovládacím panelu od Nvidie, kde si můžu vybírat režimy zobrazení, nenašel sem ta ale nic, co by mi pomohlo vyřešit můj problém). Zkoušel jsem hledat na google i tady na fóru, určitě to nebude žádný velký problém, budu proto vděčný, když mě někdo správně nasměruje. Díky :-)

    edit: Přidávám pár fotografií pro lepší představu, co mi to dělá:-(
    Takhle to vypadá standardně, když LCD TV připojím přes HDMI k notebooku


    Jen pro ilustraci s poměrem stran 4:3, část obrazu na okrajích tam prostě chybí :-(


    A ještě třetí fotka, kde je vidět detail, jak mi to ten obraz zobrazuje
    Naposledy upraveno uživatelem Jirkac_: 16-10-2008 v 21:09 Důvod: přidání obrázků
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    nemá ta televize náhodou rozlišení 1366 x 768 ? V tom bude zakopanej pes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    díky za odpověď, ano, má tohle rozlišení (alespoň jsem ho našel v manuálu), ale když TV připojím k PC, tak se mi na displeji TV ukáže rámeček, kde je napsáno
    HMDI - 1080 vstup, wide

    A jinak, když je v tom tedy "jádro pudla", jak to odstranit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Zkoušel jsi nVidia Control Panel? Tam se dá nastavit ledacos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    jj nVidia control panel jsem zkoušel, tam mi to LCD TV přes HDMI detekuje přímo, ale když u ní nastavím, aby používala vlastní rozlišení (a ručně tam přidám to 1366x768), tak se nic nestane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jak odstranit: změnit rozlišení z 1280x720 na 1366x768. když to nepude rovou tak
    pak hledat, jestli nebylo k tý televizi třeba cdčko s ovladačema (že by se tohle rozlišení pak přidalo do ovládacích panelů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    tak jsem zkusil nastavit rozlišení 1366x768 v nVidia ovládacím panelu, to se mi přidalo mezi další rozlišení. Ale když jsem ho použil, tak na LCD TV je ten obraz stále neúplný, sice už vidím část dolní systémové lišty z Visty, ale pořád to není ono. Zkoušel sem proklikat i nižší rozlišení, ale pořád to dělá tohle :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Možná je to pitomost, ale zkus restart a znova projít průvodce připojením TV, nebo jak se to jmenuje. Jestli tam teď máš to nové rozlišení, třeba se to bude tvářit jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    případně zkusit jiný ovladače na grafiku
    nebo v případě nouze použít powerstrip a kartě to rozlišení vnutit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    ok. vyzkouším, budu s tím laborovat a snad se to podaří díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Nevím jak u panasonicu, já mám LCD TV Samsunga (full HD) a ze začátku jsem to měl stejný, ačkoliv jsem měl na počítači nastavený správný rozlišení. Problém byl v tom, že na TV jsem předtím nastavil zoomování obrazu (aby byla 4:3 TV roztažená až do stran) a TV mi zoomovala i obraz z PC přes HDMI. Stačilo nastavit "Pouze skenování" (Just Scan - ale u různých výrobců se to asi může jmenovat různě) v nastavení velikosti zobrazení a rázem jsem viděl všechno dobře.

    Koukni jestli nemáš v menu u TV taky podobný nastavení velikosti obrazu, pokud jo, neměl by bejt nastavenej žádnej zoom, pouze scanování (1:1).
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 17-10-2008 v 14:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    Ha, už to konečně funguje a správně, díky moc všem za dobré rady. Nakonec jsem to vyřešil instalací úplně nových driverů od nVidie, kde ta konfigurační aplikace byla o poznání propracovanější a konečně jsem si tam mohl nastavit nezávisle na sobě různá rozlišení pro různé výstupy.

    Ještě se mi objevil jeden malý problém, svůj notebook mám standardně připojený na 22" LCD od Samsungu, ale jakmile do HDMI konektoru, který je asi 8 cm hned vedle VGA výstupu pro monitor, připojím kabel vedoucí k LCD TV Panasonic Viera, tak mi LCD od Samsung začne nepatrně blikat, u světlých barev to není vůbec vidět, ale když si například zobrazím nějaký přechod (černá-šedivá), tak tam je to hodně znát, monitor mi prostě bliká několikrát do vteřiny, nebo spíše tak zvláštně pulzuje. Čím by to mohlo být? Nějakým rušením (špatně odrušeným HDMI) kabelem (mám tento od Belkina). Škoda že vás neznám osobně, za ty dobré rady předtím byste si každej zasloužil alespoň pivo ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    VGA konektor je vždycky problém, mně bliká taky a to tam nemám připojenýho nic dalšího, zkoušel jsem různý VGA kabely a nepodařilo se mi to odstranit (přičemž na VGA kabelu mám takový ty odrušovací ferity, ovšem otázka je jak moc to funguje). Zlepšilo se to snížením úrovně jasu a kontrastu na monitoru (bliká sice určitě stále, ale neni to vidět ), trochu pomohlo pohrát si s nastavením Phase a Clock v menu monitoru.

    Přičemž normálně už se s tim dá pracovat, ale pokud jsem zkusil používat současně i displej notebooku (celkem by se mi při programování hodilo mít 2 displeje), začne to blikat mnohem víc a už se to nedá. Stejně tak se to trochu zhorší pokud zapnu wifi. IMHO jde o nějaký rušení na desce nebo je problém v graf. kartě, která už to při větší zátěži způsobený připojením více monitorů špatně zvládá a zhorší se tak parametry na výstupu VGA (je to analogovej signál).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    11

    oki, díky za vysvětlení. Ono já stejně zas tak často nepoužívám funkci, že bych třeba na HDMI do TV pouštěl film a sám pak pracoval na LCDčku (Dualview), většinou stejně sleduju jen jedno ale jen mě to zajímalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,
    já mám podobnýn problém. Otázka je jestli je to problém nebo standardní chování.

    Mám doma notebook DELL inspiron 1525 a klasické PC. Včera jsem si pořídil nový LCD monitor Samsung 2494HM s tím, že jej budu používat jako výchozí monitor pro PC a také jako druhý monitor notebooku. Jelikož grafická karta na PC je nějaká stará nVidia G-Force s výstupem pouze VGA, tak je nutné ji připojit k LCD pomocí VGA. Na notebook, jelikož ten disponuje rohraním VGA a HDMI tedy jasně padla volba na HDMI.

    Bohužel, připojím-li LCD k notebooku (Vista Home Premium, grafická karta integrovaná) přes HDMI, tak ačkoliv monitor je rozpoznán a je na něm obsah zobrazen, není zobrazen úplně korektně, nýbrž stejně, jak je uvedeno na obrázcích v dotazu zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php...
    Zkoušel jsem všelijaké nastavení, ale nic nepomáhá... Ovladače monitoru jsem nainstaloval z CD, nastavil jsem rozlišení 1920:1080, jak požaduje výrobce LCD, ale pořád je to zobrazení jaké je.

    Můžete mi, prosím, poradit, kde může být zakopaný pes a zda lze tento problém vyřešit?

    Ještě mám další doplňující otázku. Když jsem tak zkoušel používat tento nový LCD monitor při zapnutí obou počítačů najednou a přepínat na LCD zdroj, který chci právě zobrazovat, tak jakmile jsem přepnul z HDMI notebooku na VGA PC, tak se mi automaticky přeuspořádala okna na notebooku jako by ten monitor nebyl připojen. Což není moc fajn, když na němčem pracuji a pouze se potřebuji přepnout a na něco mrknout a pak se vrátit zpět v práci na notebooku... Samozřejmě že ta okna se zpět nepřeuspořádala do původního stavu, když jsem zase zdroj změnil na notebook.
    Lze to nějak řešit?

    Děkuji mnohokrát za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Špatné barvy při připojení přes HDMI
    Od Fredrik v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2014, 01:05
  2. Připojení notebooku k TV přes HDMI
    Od kazi0 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 17:01
  3. Monitory: Připojení LCD TV k notebooku-HDMI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2012, 17:51
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:13
  5. pripojeni pc k TV pres HDMI
    Od Peter123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 09:33