Zdravím, chtěl jsem svůj notebook Acer Aspire s Vistou (Home premium) připojit k LCD TV Panasonic Viera (32"), která disponuje dvěma HDMI konektory. Objednal sem si tedy patřičný kabel na propojení (konkrétně tento Belkin), kabel připojil do booku i televize, Vista mi ji ihned detekovala a nabídla možnost zobrazení obrazu na LCD, to jsem tedy potvrdil (zkoušel jsem jak režim přímého zobrazení obrazu pouze na LCD TV, tak i dvě nezávislé plochy, ale výsledek všude stejný). Obsah z PC se mi na TV skutečně zobrazuje, ale není to úplně ideální, z každé strany jakoby chybělo několik cm obrazu, například vůbec nevidím dolní stavovou lištu, ale nikde jsem nenašel, kde bych tohle zobrazení mohl zmenšit (ať už v LCD nebo v ovládací aplikaci v PC).
LCD televize umí HD rozlišení (ne ale FullHD), na notebooku je 512MB grafická karta Nvidia GeForce 9500M GS, základní správa monitorů je v ovládacím panelu od Nvidie, kde si můžu vybírat režimy zobrazení, nenašel sem ta ale nic, co by mi pomohlo vyřešit můj problém). Zkoušel jsem hledat na google i tady na fóru, určitě to nebude žádný velký problém, budu proto vděčný, když mě někdo správně nasměruje. Díky :-)
edit: Přidávám pár fotografií pro lepší představu, co mi to dělá:-(
Takhle to vypadá standardně, když LCD TV připojím přes HDMI k notebooku
Jen pro ilustraci s poměrem stran 4:3, část obrazu na okrajích tam prostě chybí :-(
A ještě třetí fotka, kde je vidět detail, jak mi to ten obraz zobrazuje
![]()