Dobrý den,
já mám podobnýn problém. Otázka je jestli je to problém nebo standardní chování.
Mám doma notebook DELL inspiron 1525 a klasické PC. Včera jsem si pořídil nový LCD monitor Samsung 2494HM s tím, že jej budu používat jako výchozí monitor pro PC a také jako druhý monitor notebooku. Jelikož grafická karta na PC je nějaká stará nVidia G-Force s výstupem pouze VGA, tak je nutné ji připojit k LCD pomocí VGA. Na notebook, jelikož ten disponuje rohraním VGA a HDMI tedy jasně padla volba na HDMI.
Bohužel, připojím-li LCD k notebooku (Vista Home Premium, grafická karta integrovaná) přes HDMI, tak ačkoliv monitor je rozpoznán a je na něm obsah zobrazen, není zobrazen úplně korektně, nýbrž stejně, jak je uvedeno na obrázcích v dotazu zde:
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php...
Zkoušel jsem všelijaké nastavení, ale nic nepomáhá... Ovladače monitoru jsem nainstaloval z CD, nastavil jsem rozlišení 1920:1080, jak požaduje výrobce LCD, ale pořád je to zobrazení jaké je.
Můžete mi, prosím, poradit, kde může být zakopaný pes a zda lze tento problém vyřešit?
Ještě mám další doplňující otázku. Když jsem tak zkoušel používat tento nový LCD monitor při zapnutí obou počítačů najednou a přepínat na LCD zdroj, který chci právě zobrazovat, tak jakmile jsem přepnul z HDMI notebooku na VGA PC, tak se mi automaticky přeuspořádala okna na notebooku jako by ten monitor nebyl připojen. Což není moc fajn, když na němčem pracuji a pouze se potřebuji přepnout a na něco mrknout a pak se vrátit zpět v práci na notebooku... Samozřejmě že ta okna se zpět nepřeuspořádala do původního stavu, když jsem zase zdroj změnil na notebook.
Lze to nějak řešit?
Děkuji mnohokrát za pomoc.