Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Nelze instalovat WIN

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Zdravim chlapi, mam problem s kterym si nevim rady.
    Mam pocitac a ani za zlate prasatko nemuzu nainstalovat winXP (profi nebo home). Zkousel jsem Ubuntu i Fedoru ta jede bez problemu, Vista jede taky v pohode, ale WinXP pri bootovani prestanou najizdet a tim to konci, kdyz uz se dostanu na prvni obrazovku tak stejne po rozdeleni disku a nakopirovani souboru se instalace jakoze sekne a konci :-( Zkousel jsem ATA disk i SATA disk, ruzne verze Xpecek SP1,SP2 a dnes i SP3 a stejne bez vysledku:-( menil jsem pameti,grafiku, flashoval bios ale stale bez uspechu,proste XP tam nechcou jit. Puvodni system tam byly XP a dva HDD-160GBSATA v Raid, ale oba disky jsem dal pryc, raid vypl dal tam jiny jeden SATA a nepodarilo se... na ATU taky ne... Uz jsem si rikal ze by deska mohla byt vazana na ten HDD co tam byl puvodni(coz je kravina-ale uz fakt nevim) tak jsem ho tam supl zpet a snazil preinstal a bez vysledku:-( Nemate nekdo nejaky tip????

    Diky

    Momentalni Konfigurace:
    HDD 30GB ATA
    CPU 3GHz Prescott sk.478
    MB Asus P4P800S-E
    1GB DDR
    GK GF440 64MB

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    len pre istotu (aj ked si menil ramky) memtest?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Jde zrejme o nastaveni biosu, ktere rika systemu, jak k disku pristupovat... zkus prepnout z AHCI na IDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Memtest jsem nechal bezet pres noc, mel jsem to oklestene na stole jen v zakladu aby tomu nahodou neco nevadilo:-/ bios jsem updatoval, prolezl polozku po polozce, daval SATU i ATU takze nejake prepinani? Muzu zkusit..

    Diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zkoušel jsi i jiné kabelyk diskům a mechanice/kám?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    myslim ze zkousel, ale jdu to schvalne zkusit jeste jednou.. uz ani nevim co jsem s tim delal ale vse mozne i nemozne nakonec jsem tam dal linux a fungoval, ale momentalne tam potrebuju zpet XP a bez vysledku.. Zkousel jsem i udelat image z win co tam kdysi byli puvodne ale nechyta se mi acronis ani 9.1 ani 10tka. vzydcky se kousne.. vypada to ze asi bude radic v haji, ale proc by tam sly ostatni systemy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    to hyro: ICH5 nepodporuje AHCI mod, tak tam nema ani co v BIOSe prepínať. Keby bol problem v tom, tak by ho neuvidel pri instalacii winXP.

    Radic moze byt v haji ale ostatne OS mozno dokazu zdetekovat problem a nastavit iny rezim, s ktorym to funguje. Skusil by som tam dat este raz Visty a pozriet sa v akom rezime pracuje disk (ak to vobec ide, neskusal som este).

    tiez by som skusil v BIOSe na staviť
    Main ->IDE Configuration -> OnBoard PCI IDE Operate Mode na Compatible Mode a takto skusit nainstalovat XP. Daj pozor, ked nastavis Compatible Mode, v tomto mode ti nebudu fungovat jeden kanal (bud primary IDE, alebo Secondary IDE alebo ti nebu fungovat SATA). Zalezi ako si nastavis polozku IDE ports stettings.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    tiez by som skusil v BIOSe na staviť
    Main ->IDE Configuration -> OnBoard PCI IDE Operate Mode na Compatible Mode a takto skusit nainstalovat XP. Daj pozor, ked nastavis Compatible Mode, v tomto mode ti nebudu fungovat jeden kanal (bud primary IDE, alebo Secondary IDE alebo ti nebu fungovat SATA). Zalezi ako si nastavis polozku IDE ports stettings.
    >> zkousel jsem

    uz jsem to vzdal a dal jsem tam prvni puvodni image nainstalovanych win XP co tam byly driv... akorat je procistil do pouzitelneho stavu, sice to neni to prave orechove ale bylo to jedine reseni jak to rozjet na XPckach...

    Dekuji za rady panove

    Vzdyt je to jen hromada srotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    v biosu je vsechno nastaveny dobre?

    nechci te moc strasit, ale mozna to bude deska :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Jj v boisu je vse v poradku,daval jsem tam novy i starsi a porad to same, jelikoz uz nevim co s tim a funguje to z image tak to nechavam tak... dokud to jede... bude to v desce, v nicem jinem uz ani nemuze, asi s radicem neco coz uz pro me je neopravitelne :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    jeste jedna vec, sice uz neni k tematu ale nechci zakladat nove tema, nepodarilo se vam nekomu rozjet na MB GA 965P-DS3 - CPU C2D s 1333MHz FSB? konkretne bych chtel na teto desce rozjet Core 2 Duo E6550 (2,33GHz, 4MB, 1333MHz). Akorat je problem ze nevim revizi(a momentelne to nemam jak zjistit) - :-( na netu se pise ze revize 3.3 umi uz tyto CPU s nejakou verzi biosu, nepodarilo se to nekomu treba rozchodit na teto desce s revizi 2.0 ?? Ofic. podpora tam neni ale kdyby byl nejaky tip.... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Tak uz nic, ale diky i tak ta deska je rev 3.3 takze CPU s 1333FSB tam pojede :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nedá sa instalovat
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-11-2013, 15:38
  2. Winupdate_nejde instalovat aktualizace
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-09-2013, 15:18
  3. Stav nouze - nelze instalovat
    Od Zoidik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-05-2009, 13:38
  4. nelze instalovat visty
    Od fablok v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 23:15
  5. Ako instalovat XP na Vistu
    Od Roderic v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 20:10