Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Detekce zdroje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravim vsechny a prosim o radu. Koupil jsem si novou graf. kartu a to ASUS EAH4850, kterou jsem dal do sestavy AMD Athlon 64 x2 5600+, 2Gb RAM, 2x HDD (SATA, IDE), zdroj PMAX PX1035 350W. Od te doby, mi PC zacalo pri hrach zamrzat, coz se starou GK nedelal. Podezrivam zdroj, ale nejsem si zcela jisty. Zkousel jsem i kalkulacku na zdroj, co jsem nasel tady na foru, podle ktere by to melo byt OK. Proto bych prosil o radu, jestli je mozne, ze uvedene problemy zapricinuje zdroj a prip. jestli existuje nejaky soft, monitorujici zdroj (a diagnostikujici pretizeni). Jeste by me zajimalo, jak presne se projevuje pretizeny zdroj - problemy mam pouze ve hrach - obcas hra spadne do WIN, obcas zamrzne PC (muze byt u obou variant na vine zdroj?). Predem dekuji za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Podle mého názoru je opravdu na vině zdroj.Na tuhle kartu to chce okolo 400W.Tý kalkulačce jsem taky dřiv věřil,ale teď vim,že výsledky z ní jsou většinou uplná blbost..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Okamzite ten zdroj vymen
    na tohle bych dal Enermax PRO82+ 425W ... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKH3L
    PMAX je fakt vrazda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    [B]Ten zdroj podozrievas spravne - ak sa jedna o PowerMax. [/B]
    Nedavno prebehol zaujimavy test zdrojov a povedal by som, znacka PowerMax bude asi na tom podobne.
    [url]http://www.cdr.cz/a/25473/2[/url]

    350W PowerMax moze byt pouzitelny leda jak pre kancelarsku zostavicku /starsia mikroATX doska s integrovanou grafikou, nenarocny CPU/. Ak nebude hned vadny :D Keby si tam mal 350W Fortron ten by to mozno utiahol. I ked na tu zostavu by som dal radsej minimalne slusnejsi 400W zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zdroj je zralý na výměnu, to je bez debat.
    Ale na vině může být věcí - co třeba ovladače, odinstaloval jsi korektně ty předchozí a vyčistil systém driver cleanerem, než jsi kartu měnil? Co teploty? Nová karta určitě hřeje víc než ta co jsi měl předtím a třeba už nestíhá chlazení.

    Edit: Soft na přetížení zdroje neexistuje, leda snad nějaký monitoring napětí, ale pokud by už ten vykazoval nějaký problém tak by PC spíš ani nenajelo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Aky taky test na stabilitu zdroja je - rusky program S&M

    Stranka http://testmem.tz.ru/snm.htm
    Priamo program v anglictine http://testmem.tz.ru/snm.zip

    Vie robit testy CPU, RAM, HDD, ale aj maximalizovat zataz zdroja /pomocou niektorych vypoctov CPU, pri ktorych vznika vacsi odber, plus zataz grafiky/. Chvalia sa tym, ze z podobnych programov ho vedia zatazit asi najviac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Zdroj je zralý na výměnu, to je bez debat.
    Ale na vině může být věcí - co třeba ovladače, odinstaloval jsi korektně ty předchozí a vyčistil systém driver cleanerem, než jsi kartu měnil? Co teploty? Nová karta určitě hřeje víc než ta co jsi měl předtím a třeba už nestíhá chlazení.

    Edit: Soft na přetížení zdroje neexistuje, leda snad nějaký monitoring napětí, ale pokud by už ten vykazoval nějaký problém tak by PC spíš ani nenajelo.
    Teploty v poradku. Co se ovladacu tyce, tak jsem pouze odinstaloval catalysty. Kazdopadne se stejne chystam na reinstal WIN, tak uvidim...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    350 zdroj je slaby. Mam athlon X2 4400+ EE a v max zatezi zere 240 - 260 W. Ted si vem kvalitu toho tveho zdroje. Proste na tuhle grafiku nestaci. Neni se cemu divit ze ti to pada ve hrach. Pouze ve hrach zatezujes tu grafiku na max.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: detekce RAM
    Od chalupník v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 10:22
  2. Detekce procesoru
    Od uzgorod v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 19:02
  3. Detekce TV tuneru
    Od Johak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 17:50
  4. Detekce paměti
    Od boby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 20:10
  5. instalace XP a detekce HDD
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 00:42