Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 76

Téma: ASUS P5N-E SLI (problém s přetaktováním)

  1. #1
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    čau měl jsem možnost mít desku Asus P5N-e sli za pouhých 890Kč. Tak jsem neodolal a koupil si ji. Doufal jsem ,že to bude lepší než předchozí deska s VIA chipem. Hlavně o co mi šlo bylo taktování CPU. Jenže. Když nastavím FSB tak jak bych je chtěl = 695/4= 173*23*=4Ghz tak deska prostě to nastavení neprovede. Ikdyž to uložím do OC profilu a dám uložit BIOS . Ani změna taktu pamětí nejde. Bios mi při bootování píše tohle (viz příloha) . Může to mít s tím něco společného? Díky

    sry za kvalitu fotky ,je to foceno mobilem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00001.JPG 
Zobrazení: 159 
Velikost: 419.9 KB 
ID: 7538  
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 23-05-2009 v 09:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Je po problému. Stačilo nahrát nejnovější verzi biosu a vše funguje jak má.

    Tak není po problému . Bios ukazuje při bootování 3,49GHz ale Windows ukazuje 3,06GHZ .Neví někdo co s tím.

    //-HoNY-: sloučeno
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 19-12-2008 v 07:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    A jake nastaveni ukazuje napr CPU_Z? Win nekdy spatne nactou nasobic pri taktovaní a treba jsou mimo i ted.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    CPU-Z ukazuje 3066MHz. Takže tady ty základní. už vím čím to asi bude. Včera jsem jen přehodil desky a nepřeinstaloval Windows. Takže tam asi budou nějaké chyby. Jak budu mít čas tak Windows přeinstaluji. Vím ,že se maji přeinstalovávat s každým novým HW takže , proto mě vzniká asi tento problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    No reinstall winu je lepsi, ale tim to urcite nebude. Win nemohou ovlivnit jestli vezmou nebo nevezmou FSB kterou nastavis v biosu. Problem bude jinde (spatna delicka na pameti a podobne)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Ale i když to dám v biosu přetaktovat pomocí jeho funkce aby si vše sám nastavil o 20% tak to stejně ve win ukazuje 3,06Ghz ,ale Bios ukazuje 3,69Ghz (nevím jistě to číslo).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    A nemůžeš mít zapnutý nějaký přetaktovávací program pod Windows, který to drží na původní hranici? Třeba já mám desku od MSI (už je jí nějaký ten pátek) a k ni byl takový prográmek a přetaktovával mi CPU z Win. V BIOSu bylo všechno default, ale když najel Wim, tak se zapnul a přetaktoval CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    to Scream CZE: to určitě ne. Aplikce na taktování CPU z Win nemám rád. Ledas ,že by to způsoboval RivaTuner ,ale ten je jen na grafiku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Budeš si muset s tim biosem trošku pohrát. Jako první bych aktualizoval verzi biosu na nejnovější, zrovna takovéhle chyby se často opravují. Pak si projdi všechny položky. Většinu nastavení je dobré přepnout na manuál. Sniž si děličku pamětí (1:1) a zkus fsb zvedat nejdřív třeba o 10 jestli deska vůbec reaguje na změny. (kontrolu si udělej v cpu_z, tam uvidíš fsb, násobič i děličku a frekvenci pamětí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Určitě si stím ještě pohraju. Ale asi až ob týden, smažu i Windows a udělám vše od začátku ,když budu mít na to hodně času. Ale i tak ten CPU už musí být přetaktovaný. Protože PC je o něco rychlejší než předtím. Převod videa zvládal také rychleji. Bios ukazuje stále 3,6xGhz a CPU-z 3,06Ghz.

    Edit: Bios sem už nahrál na nejnovější verzi 13xx a dělá to stále.

    Tak jsem dnes přeinstaloval Windows a problém stale přetrvává. Neví někdo co s tím.
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 19-12-2008 v 02:40 Důvod: sloučeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    tak jak to dopadlo?mám ji taky koupenou ,tedka čekám než mi příjde tak sem zvědav co z ní vymáčknu,ale kámoš má o nějakou tu třídu nižší a přetočil sem mu E2160 na 3Ghz jako mávnutím proutku,a nezlobí disky ,nepadá systém prostě vše funguje jak má a to tam nešlo měnit Vcore takže na Auto myslím že to byla asus p5n-mx nf610i,takže u týhle by to mělo jít jak po másle ale co kus..........
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Bohužel problém stále přetrvává. Mam ale podezření ,že to je pouze procesorem, který s tímto chipem nechce moc spolupracovat. Proto až budu mít peníze půjdu do něčeho novějšího
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    no a zkoušel sis uložit profil kterej si v biosu nastavíš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    jo to jsem zkoušel už několikrát a stále nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    asi budu vypadat jako lama ale nemohla by to dělat špatná baterka?protože si myslím,když vypneš komp tak ta baterka udržuje nějaké napětí stále (i pro bios čip) akdyby byla špatná tak se asi bude dít to co právě tobě,protože si nepamatuje bios co si nastavil a jede to pak na default,nevím to je moje ůvaha tak mě za to nebombardujte
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední