Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Teplota na diodě CPU, teplota CPU

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Mam takovej problém, mam Athlona 2500+ přetaktovanýho na 2.25GHz, nasobic 11x
    Teplotu na diodě CPU mam kolem 67-72°, teplota CPU 57-60°
    Chtěl bych se zeptat jesli tyto hodnoty sou ještě bezpečné
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Mno je to dost, ale myslim, že se to dá ještě přežít (těch 60°C). Těch 70° už je asi moc .

    EDIT: čim to měříš a chladíš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    hmm chladim to vetrackem, kterej ma regulovatelny otacky az na 3500votacek, zatim se to toci na 2300votackach...hmm jak myslíš čim to měřim
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Ty teploty: říkáš na diodě, tim asi myslíš normální čidlo na desce ne? A co je ta teplota CPU? Nebo čemu říkáš dioda? Nějak to přepiš . A proč teda nezvedneš otáčky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    no teploty měřím Everest Ultima Edition 2006, votáčky toho větráčku se nastavujou samy, a to podle teploty na jeho čidle.
    A čidlo mam strčený v chladiči, ale chtěl bych to ňák nacpat k procíku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ono i 60 Stupňů je moc. Já bych ty otáčky nereguloval nechal bych je stále na full, ať ten CPU trošku žašetříš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    No, oproti Athlonům64 vydrží Athlony (a Durony) daleko vyšší teploty, ale zbytečně bych ho netrápil, do 60°C je to OK, ale nad 60°C (máš už skoro 70°C! ), to už není moc dobré. Otáčky dej na full a uvažuj eventuálně nad novým chladičem nebo aspoň mrkni, jestli není zanesený moc prachem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    no a co je ta CPU dioda? mam pocit, ze je to neco jinyho nez u teplota CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od XKrik
    no a co je ta CPU dioda? mam pocit, ze je to neco jinyho nez u teplota CPU
    CPU dioda je jen nepřesnej překlad Everestu, bohužel. Jedná se o "reálnou" teplotu čipu. Teplota se čtě přímo z některého registru v CPU a tudíš by měla být přesná. Čidla na desce jsou mnohdy velmi nepřesná a měří teplotu chladiče (okolí CPU). Zkrátka, směrodatná je ta vyšší teplota, v Everestu nazvána jako CPU dioda. Když jsem doma měl ještě AMD Venice 3200+, čidlo na desce (tj, SpeedFan, BIOS, atp.) ukazovaly teplotu např. 45°C a když si člověk spustil CoreTemp (nebo nový everest, kde je ona "CPU Dioda"), teplota byla i třeba 55°C. Snad jsem to moc nezamotal -teď ale koukám, že Ty máš Athlona 2500+ tj. soc.A. V tom případě ten Everest zobrazuje nějakou zcestnou hodnotu... Tady se řiď teplotou ve SpeedFanu nebo v Biosu, Everest bych teď PRO JISTOTU vynechal, je to dost zvláštní...

    EDIT: tu "reálnou teplotu čipu" podporují pouze nové CPU s.754 počínaje, takže pro to bych teď Everest vynechal, nechápu, co to tam zobrazuje za teplotu. Jakou Ti hlásí SpeedFan nebo Bios v porovnání s tím Everestem?
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 06-11-2006 v 20:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    super, du rozmontovat kompa a dat cidlo vetraku trochu bliz k prociku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od XKrik
    super, du rozmontovat kompa a dat cidlo vetraku trochu bliz k prociku...
    teplotu člověk stejně zjistí bezpečně, jen když si sáhne na chladič (za předpokladu, že chladič sedí dobře na CPU a je použita kvlaitní pasta)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    nedaly by se nějak zvýšit otáčky větráku, kterej se řídí teplotou svýho čidla?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od XKrik
    nedaly by se nějak zvýšit otáčky větráku, kterej se řídí teplotou svýho čidla?
    Jedině to čidlo vyřadit, co je to konkrétně za chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele XKrik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    hmmm ten chladič má moc nízkej profil já požívám tohle
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25598
    a teptoly se drží na 54°C (barton 2500+ 1.8Ghz @ 2000Ghz) 2000ot/min
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Teplota PCH
    Od hadd1 v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2013, 18:24
  2. M3A - Teplota
    Od Putos v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-05-2010, 13:00
  3. Teplota CPU v notebooku při zátěži
    Od mistel v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-12-2009, 23:06
  4. Teplota GPU
    Od Burcak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2009, 16:30
  5. teplota
    Od Manu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 11:41