Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Reklamace pevneho disku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Mam problem s diskem nevim jestli je to na reklamaci?

    Tady je log z diagnostic programu od WD, ten disk je nakej celej zpomalenej a jeste pri startu pc hlasi SMART chybu.

    Test Option: WRITE ZEROS
    Model Number: WDC WD4000KS-00MNB0
    Unit Serial Number: WD-WCANU1335656
    Firmware Number: 07.02E07
    Capacity: 400.09 GB
    SMART Status: FAIL
    Test Result: COMPLETE
    Test Time: 00:48:47, October 21, 2008

    Test Option: QUICK TEST
    Model Number: WDC WD4000KS-00MNB0
    Unit Serial Number: WD-WCANU1335656
    Firmware Number: 07.02E07
    Capacity: 400.09 GB
    SMART Status: FAIL
    Test Result: FAIL
    Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 1!
    Test Time: 00:49:14, October 21, 2008


    Test Option: EXTENDED TEST
    Model Number: WDC WD4000KS-00MNB0
    Unit Serial Number: WD-WCANU1335656
    Firmware Number: 07.02E07
    Capacity: 400.09 GB
    SMART Status: FAIL
    Test Result: PASS
    Test Time: 09:53:29, October 21, 2008


    Test Option: QUICK TEST
    Model Number: WDC WD4000KS-00MNB0
    Unit Serial Number: WD-WCANU1335656
    Firmware Number: 07.02E07
    Capacity: 400.09 GB
    SMART Status: FAIL
    Test Result: FAIL
    Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 1!
    Test Time: 09:54:01, October 21, 2008

    V tomdle se fakt moc nevyznam tak pls poradte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Jestli můžeš, zkus disk kompletně přeformátovat, vyndat, zandat a pokud se chyba bude hlásit pořád, je to na reklamaci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Uz jsem ho formatoval dvakrat jednou asi pred pul rokem, to mi poskodil naky data, po formatu byl OK az minuly tyden zase zacal zlobit, tak jsem radsi data prehrnul jinam a zformatoval ho, pote jsem pustil ten WD Diagnostic a log jsem postnul vyse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zrejme bude vadnej, vypis smartu z windowsu by nam rekl vic... ale vidim to na reklamacku. jeste vymen kabel a rekni nam, co mas za sestavu a co mas za zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Základní deska
    Typ CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4800+
    Název základní desky Asus A8N32-SLI Deluxe (3 PCI, 1 PCI-E x4, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Čipová sada základní desky nVIDIA nForce4 SLI X16, AMD Hammer
    Pracovní paměť 3072 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    DIMM1: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
    DIMM2: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
    DIMM3: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
    DIMM4: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)


    Zobrazení
    Grafický adaptér NVIDIA GeForce 8800 GTX (768 MB)
    3D-akcelerátor nVIDIA GeForce 8800 GTX
    Monitor Samsung SyncMaster 940BF/MagicSyncMaster CX903B/CX916B (Digital) [19" LCD] (HMCL202188)

    Multimédia
    Zvuková karta Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04) - Audio Codec Interface

    Nosiče dat
    Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE
    Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE
    Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE
    Ovladač úložných zařízení SCSI/RAID Host Controller
    Ovladač úložných zařízení Silicon Image SiI 3132 SoftRaid 5 Controller
    Disková jednotka WDC WD3200KS-00PFB0 (298 GB, IDE)
    Disková jednotka WDC WD4000KS-00MNB0 (372 GB, IDE)
    Disková jednotka WDC WD5000AAKS-65A7B0 (465 GB, IDE)
    Disková jednotka WDC WD740ADFD-00NLR5 (74 GB, 10000 RPM, SATA)
    Optická jednotka SONY DVD RW DRU-810A (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)
    Optická jednotka UT5442M SNB714Z SCSI CdRom Device
    Stav SMART pevného disku OK

    Oddíly
    C: (NTFS) 146.5 GB (27.2 GB volných)
    F: (NTFS) 151.6 GB (151.2 GB volných)
    X: (NTFS) 465.8 GB (196.4 GB volných)
    Celková velikost 763.8 GB (374.8 GB volných)

    Zdroj mam Thermaltake 700W
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hm, zkusil bych na to natahnout 64 bitovy system... stahni HD tune, vyfot SMART toho inkriminovanyho disku a hod ho sem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    hm, zkusil bych na to natahnout 64 bitovy system... stahni HD tune, vyfot SMART toho inkriminovanyho disku a hod ho sem
    Proc 64 bitovy system? Ja ten disk stejne mam jen na data.

    Tak jsem pustil ten HD Tune a vysledek teda hruza

    Ted uz je mi jasny ze to na reklamaci je.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vystrizeno2_edited.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 71.9 KB 
ID: 7650   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Vystrizeno_edited.jpg 
Zobrazení: 170 
Velikost: 92.0 KB 
ID: 7651  
    Naposledy upraveno uživatelem Marxik: 22-10-2008 v 11:29 Důvod: Doplneni informaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    69

    No ja bych se ridil zlatym pravidlem ... diagnostic tools od vyrobce hlasi chybu:
    1) Vytisknout na papir (s logem diagnostiky co dava program od WD)
    2) Jit reklamovat (s tim papirem). Nevim od jake to je firmy, ale meli by to vyreklamovat bez nejakejch zadrhelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Disk je na vyhozeni. Reklamace. Staci jim rict SMART error a dostanes novy kus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od grafnev Zobrazit příspěvek
    No ja bych se ridil zlatym pravidlem ... diagnostic tools od vyrobce hlasi chybu:
    1) Vytisknout na papir (s logem diagnostiky co dava program od WD)
    2) Jit reklamovat (s tim papirem). Nevim od jake to je firmy, ale meli by to vyreklamovat bez nejakejch zadrhelu.
    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Disk je na vyhozeni. Reklamace. Staci jim rict SMART error a dostanes novy kus.
    Diky to jsem potreboval vedet, to jste to taky nekdo mohl napsat driv SMART Eror = SMRT Disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od Marxik Zobrazit příspěvek
    Diky to jsem potreboval vedet, to jste to taky nekdo mohl napsat driv SMART Eror = SMRT Disku
    Ne vždy to platí Uvedu svůj příklad. To mi takhle vyskočil při bootu SMART Error, řikám si doprčic... Nějak jsem na to šáhnul a ejhle, najednou to bylo v pořádku a od tý doby nic. Pak tomu věř
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Pristi tejden ten disk poslu na reklamaci, dit i ty prenosovy rychlosti jsou strasny.
    Jenom jsem zvedavej jestli mi daj novej disk a nebo cenu pri koupi 3400 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Spíš počítej novej disk... Jestli nebude totožnej, tak ti daj ten s nejbižšíma parametrama
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    89

    Ja som reklamoval WD 1600YS a priložil som výpis z ich test. utilitky a.... do 5 dní som mal doma nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Přerozdělení pevného disku
    Od excaliber v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-03-2014, 12:31
  2. Oprava pevného disku
    Od kobop v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 22:57
  3. Rozdělení pevného disku
    Od cv-24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 14:41
  4. Přehrání Blue Ray z pevného disku
    Od The_derava_bota v sekci Video a TV
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 13:58
  5. Šifrování dat: Šifrování pevného disku
    Od George eLzyx v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-11-2007, 10:00