Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Komponenty do 7000,-

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    11

    takze potreboval by som skompletizovat pc (gkartu, hd, dvd mechaniku, kejs mam) a rozpocet je spominanych 7000,- a od znameho mi bolo doporucene toto:

    http://www.alza.sk/zakladni-deska-asus-m2n-d71015.htm
    http://www.alza.sk/amd-dual-core-athlon-d94586.htm
    http://www.alza.sk/4gb-kit-2x2gb-ddr2-d94777.htm
    http://www.alza.sk/zdroj-xilence-power-480w-d86533.htm

    nejake navrhy na zmenu? alebo je to to najlepsie co sa v danej cenovej relacii da zohnat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    K cemu bude sestava slouzit a jakou k tomu mas grafiku ? Je nutne nakupovat v alze?

    BTW pevni pruser co vidim je zdroj xilence ee..


    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000GK4
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083000000JGH
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45082000000FNH

    K doporuceni zdroje by bylo dobre znat jaka bude v pc graficka karta
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 21-10-2008 v 15:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Dost šílená sestava....

    CPU: zbytečný (+ velká spotřeba), vezmi 5400 Blacka + nějakej chladič (aspoň Freezera) nebo nějakej e4X50
    MB: tragédie, nForce430 je trošku za zenitem
    RAM: dejme tomu, to by šlo
    PSU: úplnej nesmysl, radši než tohle ber 400W Fortrona nebo Modecom Feel III

    Jinak doplň zbytek sestavy, hlavně VGA....


    EDIT: nebo to zkus podle pas!ka postavit na Intelu....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 21-10-2008 v 15:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele R Peter R
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    32

    Pravda pravda... od Xilence ruky preč... Ešte dávno mi v jednom nemenovanom obchode skladali zostavu a dali tam zdroj Xilence (zostava mala odber cca 200W, no oni tam dali radšej 400W), zdroj po týždni odišiel do večných lovíšť, ale bol samozrejme v záruke, tak som ho dal vymeniť - po týždni opäť odišiel (samozrejme nový kus)... Vtedy som sa do toho nejak nevyznal, tak som im ho znova reklamoval a znova mi tam dali ten istý Xilence, no ževraj inovovaný typ, ktorý by sa už pokaziť nemal . Tentokrát odišiel až po 2 mesiacoch Povedal som si že dosť, kedže sa už 3 krát pokazil, mal som možnosť ho vrátiť a na základe doporučenia od známeho som tam dal Seasonic (dokonca len 300W), ten beží už niekoľko rokov bezproblémovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No a nechtěl bys e5200 + nějakou P35 desku? Výkoný by to bylo skoro jako ten athlon, po OC rozhodně výkonnější, navíc levnější a chladnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    11

    ok, takze grafika k tomu je gf 8600 gts 512mb, za nejaky cas zrejme upgrade, hd seagate 320giga nejaky a kejs nejaky mid noname ... zostava bude sluzit tak nejak klasicky, hry, filmy... ziadne graficke programy ani nic podobne... zdroj uz mi bol teda doporuceny iny, nejak fortron: http://www.alza.sk/SK/pocitacovy-zdr...00w-d81448.htm co sa taky nutnosti nakupovat v alze tak nutne to nie je, ale maju relativne dobre ceny a zatial vsetko od nich bolo v pohode, takze uz je to taky zvyk u mna... (btw to si ty pasiku z pugu? :P punky)

    logout: z tvojej vety som toho vela nepobral, pre mna su to vsetko len nezname cisla, vobec neviem ake komponenty to v skutocnosti predstavuje... v pc oblasti som total laik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele R Peter R
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    32

    E5200= Intel Pentium Dual Core E5200 2,5GHz
    P35 doska= doska s čipsetom Intel P35 - tj. napr. Gigabte EP35-DS3 a mnoho ďalších
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    11

    aha, ok dik... a oc je co? len tak typnem ze overclocking? ale ked mam problem uz len so skratkou tak je jasne ze nieco take ako taktovanie riesit nebudem cize treba to brat tak ze to co kupim budem mat, nijake zvysovanie vykonosti nech je na to ten procesor akokolvek stavany

    inak pasiku tu tvoju intelacku zostavu som sa nahodil cez nase eshopy a vyslo mi to tak na 8300,- (musis to brat tak ze kc nie je sk predsa len ) co je uz o 1300,- viac jak som chcel a to tam este nie je zdroj cize s nim by to ratam prestrelilo aj o 2500,-... rad by som sa zmestil do tych 7000,- (neviem, asi tak 5500kc?) cize pokial by ste mali nejake navrhy, tak keby to slo do tej ceny bolo by to fajn
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Promiň, opakuje se to tu dost dokola, tak jsem to moc zestručnil. OC je overclocking, dělat to nemusíš, výkoný to bude stejně. R. Peter ti nadhodil přesně to, co bych koupil spíš než ten athlon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    11

    nie v pohode, je to skor moja chyba, mal som upozornit ze je to pre mna spanielska dedina, pre vas su take vyrazy asi bezne no... ale k veci teda... oplati sa ten intel teda viac aj ked sa ho nechystam vobec taktovat? co je zle na tom athlone 6000+ husky ze je "zbytecny"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, podle mě vyplatí, protože bude +- stejně rychlej, většinou asi spíš pomalejší
    (test: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...c-e5200_9.html)
    a přitom je dražší a víc hřeje
    (a teda chladič dělá větší rámus a sežere víc elektřiny a je větší pravděpodobnost
    že se s počítačem něco neblahýho stane).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Hockto Zobrazit příspěvek
    ....oplati sa ten intel teda viac aj ked sa ho nechystam vobec taktovat? co je zle na tom athlone 6000+ husky ze je "zbytecny"?
    Ten 6000+ má TDP (spotřebu) 89 W, naproti tomu 5400+ "jen" 65 W. A těch 300 MHz se případně snadno dotaktuje.... proto sem ti navrhoval 5400+....

    Ale každopádně líp uděláš s tím Intelem E5200 nebo E7300 a P35 od Gigabytu, viz výše
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    11

    ok, cize...

    Intel:
    http://www.alza.sk/gigabyte-ep35-ds3-d86603.htm 2598,-
    http://www.alza.sk/SK/intel-pentium-...ore-d97195.htm 2212,-
    http://www.alza.sk/4gb-kit-2x2gb-ddr2-d94777.htm 1567,-
    http://www.alza.sk/SK/pocitacovy-zdr...00w-d81448.htm 1251,-
    ---------
    7628,-


    AMD:
    http://www.alza.sk/gigabyte-ma770-ds3-d86634.htm 2016,-
    http://www.alza.sk/SK/amd-dual-core-athlon-d94585.htm 2065,-
    http://www.alza.sk/SK/chladic-arctic...-64-d56766.htm 407,- (je tam sice napisane ze vhodne len do 5000+ ale bolo mi povedane ze je to v pohode)
    http://www.alza.sk/4gb-kit-2x2gb-ddr2-d94777.htm 1567,-
    http://www.alza.sk/SK/pocitacovy-zdr...00w-d81448.htm 1251,-
    ---------
    7306,-

    k tomu ta spominana gf 8600 gts 512mb (niekedy v horizonte mozno tak pol roka vymenena za nejaky lepsi model)

    cenovo skoro rovnake... jak teda vykonovo, lepsie ten intel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    T intel sestava uz vypada celkem k svetu .. akorat pokud planujes dokoupit vykonejsi grafiku vzal bych minimalne tento zdroj ..
    http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-...450-d79840.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ta sestava Intel vypadá dobře a bude výkonnější,jen bych tam dal taky CORSAIR VX450 jako pas!k.Jinak slušná sestava..Časem bych ještě dokoupil chladič na cpu Freezer 7 PRO ty boxy fakt nejsou nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 27" LCD do 7000 Kč
    Od Suprak v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2014, 16:00
  2. LCD: LCD 22" cca 5-7000 kč
    Od mav2 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 14:20
  3. Upgrade pc (~7000 CZK)
    Od Kozouš v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 13:06
  4. Sestava do 7000
    Od Jerome82 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 25-03-2008, 18:54
  5. LCD: 19"LCD do 7000 kč
    Od RainMakeR v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-09-2006, 12:05