Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 132

Téma: Pomožte se sestavou cca 12t

  1. #91
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jasně že. Právě jsem mu to fotil. Ale jsem pomalej.
    @Razi3L: A to si to neměl nataktěný. Zkus zvýšit takty a uvidíš, jak to "dobře" chladí.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 79 
Velikost: 208.7 KB 
ID: 8236  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 13-11-2008 v 12:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Riva Tuner ukazuje v idle 44°C a v Burn 79°C (jen v jednom místě - je to maximum).
    Předtim měřené hodnoty byly průběně sledovány shozením benchmarku zmáčknutím ctrl+alt+delete
    Nevim, proč bych měl chtít zvyšovat takty....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    Riva Tuner ukazuje v idle 44°C a v Burn 79°C (jen v jednom místě - je to maximum.
    Hm. Takže to vidíš sám. Kolik je rozdíl tvých 80°C se slušným hučákem vs. mých 50°C s Accelerem v BURNu při OC a naprostém tichu?
    Nechci nijak shazovat tvoji snahu o stišení stock chladiče, ale tudy podle mně cesta nevede. Proto se hodně lidí snaží dát co nejrychleji na svoji kartu to Accelero.

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    Nevim, proč bych měl chtít zvyšovat takty....
    Kvůli ještě vyššímu výkonu?
    Už jsi zkoušel, jaký je rozdíl v nastavení medium vs. very high třeba v Crysis, nebo jak to vypadá s Enhanced Full Dynamic Lighting v Clear Sky? Jaký je vizuální rozdíl při vypnutým/zapnutým AA x krát..... zkoušel jsi si změřit FPS při různých nastaveních?
    Tak proto se to přetaktování dělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Aby to mělo význam, tak by to muselo jít o dost nahoru. A v nativním rozlišení bych tohle nastavení stejně nedal, takže je mi to jedno. Grafiku jsem stejně nikdy netaktoval a v případě, že bych chtěl taktovat, tak bych koupil Accelero. Tahle varinta mi přijde OK - neshazuju kvalitu Accelera je to prostě bezkonkurenční chlazení, ale mě stačí to, co mám (je ticho a teploty extrémní nejsou)
    A AA v 1920x1200 stejně zase tak moc znát neni (je, ale ne tolik jako na 1680x1050 nebo na 1280x1024).
    Co se týče hlučnosti, tak zregulovanej fan na týhle grafice neni slyšet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    Aby to mělo význam, tak by to muselo jít o dost nahoru. A v nativním rozlišení bych tohle nastavení stejně nedal, takže je mi to jedno. Grafiku jsem stejně nikdy netaktoval a v případě, že bych chtěl taktovat, tak bych koupil Accelero. Tahle varinta mi přijde OK - neshazuju kvalitu Accelera je to prostě bezkonkurenční chlazení, ale mě stačí to, co mám (je ticho a teploty extrémní nejsou)
    A AA v 1920x1200 stejně zase tak moc znát neni (je, ale ne tolik jako na 1680x1050 nebo na 1280x1024).
    Co se týče hlučnosti, tak zregulovanej fan na týhle grafice neni slyšet.
    O.K. Důležitý je, že jsi spokojený a teploty a hluk nejsou na obtíž. A jak jsi psal, vyšlo to levněji a nemusíš nic bastlit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Přesně tak, ne že bych se bál předělat chladič - to by nebyl vůbec problém. Vyjde to levněji a hlavně je to celkem neobvyklé řešení a to jsem chtěl hlavně vyzkoušet - jestli to uchladí v normě a bez hluku a to ten chladič splní , ale je to na hraně, být ty teploty tak o 7°C vyšší, tak bych neváhal kupoval Accelero.
    Jsem rád, že si rozumíme
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak je složeno a vyladěno a v krátkosti bych zhrnul své dojmy a výkon TÉTO SESTAVY, kterou jste mi pomohlui složit. Takže začínáme:

    CASE Yeong Yang Ara YY-5605 černá:
    +hezký design, kvalitní zpracování
    +poměrně masivní
    -postrádá tlačítko "Reset"
    -podle mě dost nevhodné příčné řešení umístění "koše" (boxu) na disky. Široké plechy pro kolejnice dost výrazně brání proudění vzduchu z Intake. Musel jsem druhou a čtvrtou kolejnici odpreparovat, aby vzduch mohl slušně proudit do case.
    -zbytečně husté a masivní mříže na otvorech pro vstup./výstup. FANy.
    -nemá v základu ani jeden fan (to by zas až tak nevadilo).
    -bočnice pořádně nepřiléhají k samotné skříni a vybrují. Je nutno podložit.
    -vibrace a zvuk pevného disku se velmi přenáší na celou CASE a je to někdy dost obtěžující.
    Po této zkušenosti bych raději znovu volil vzhledem k ceně Cooler Master Elite 33x s dokoupenými fany na vstup/výstup, nebo tuto, ale s home made zavěšením HDD.

    CPU Intel Pentium Dual-Core E5200 BOX: Tady to bude rychlý.
    +Výkonný procesor za příznivou cenu.
    +Skvělé přetaktování při velmi nízkém Vcore.
    +Nízké teploty i při použití lowend chladiče Arctic-Cooling Freezer 7 Pro.

    RAM A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz:
    Trošku mě zklamaly možnostmi nastavení nižšího časování, nebo vysoké frekvence, které jsou při zachování "rozumného" napětí (2,2V) téměř nemožné. Zůstal jsem u CL5 a frekvence 800MHz při 1,84V real.
    Ale jinak vůbec netopí a při zvýšení FSB se i propustnost sběrnice výrazně zvýšila a jejich výkon vzrostl.
    A jak již bylo mnohokrát psáno, nízké časování a vysoká frekvence RAM vám FSP ve hrách nepřidá.

    MB Gigabyte GA-EP35-DS3L (rev.1.0):
    +velmi dobrá v poměru cena/výkon
    +snadné přetaktování i na vyšších FSB (dobrá stabilita)
    +pro základní OC má poměrně dobrou výbavu BIOSu
    -NB a SB docela dost topí (prstoměrka) a proto bych pro vyšší a dlouhodobější OC volil sérii DS4.

    Chladič CPU Arctic-Cooling Freezer 7 Pro:
    +na to, že je za "pár" stovek mě velmi mile překvapil svým chladícím výkonem a nízkým hlukem ventilátoru. Použil jsem tovární pastu, která byla nanesená na chladiči z výroby a teploty při frekvenci CPU na 3GHz (OC 120%) nepřesáhly na jádrech po dvou hodinách OCCT a Orthosu 48°C na jádrech.
    -do cca 1200 ot./min. byl ventilátor skoro neslyšný, poté se jeho otáčky v max. zátěži pohybovaly kolem 1800ot./min. a byl již trochu slyšet, ale nic, co by nějak obtěžovalo. V každém případě při hraní her ho s jistotou překoná svým zvukem chladič VGA.

    Ventilátory Airen RedWings 120:
    Opět mne mile překvapil jejich velmi tichý chod. V porovnání s Arctic-Cooling AF12025, který jsem dával do sestavy rodičům jsou o třídu lepší.

    ZDROJ Enermax PRO82+ 425W:
    +velmi tichý a kvalitní zdroj se stabilním napájením a vysokou účinností.
    - podle mě naprosto stupidní cable management. Prostě nechápu, jak může někdo vymyslet takovou hovadinu, že ze zdroje vytáhne tři větve, ze kterých se po 20-ti centimetrech dělí další a ještě k tomu krátké. Čtyři SATA napájecí konektory na jedné větvi s malým rozsahem, jako kdyby neexistovaly mechaniky s tímto napájením, ke které už SATA konektor nedosáhne a pod.
    V tomto směru u mě naprosto vyhrává Fortron. (Ten je ale bohužel o něco hlučnější a má o malinko nižší účinnost).

    HDD Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ:
    +relativně velmi "rychlý" disk
    +velmi nízké teploty (22-24°C)
    -vyšší hlučnost. Zřejmě je to "vlastnost" pouze tohoto kousku, páč ten předešlý, co jsem měl v ruce byl krásně tichoučký, nebo je to tím (a to nejspíš), že se jeho zvuk velmi přenáší na case. Ale docela mi to vadí. Bude home made zavěšení.

    VGA PowerColor HD 4830 512MB DDR3:
    Tak tady jsem na rozpacích, jestli tu kartu nevrátím. V defaultím nastavení (CPU 2,5GHz a taktech VGA 575/1800MHz) je výkon v D Marku´06 10.000 bodů. Tj. o 250 bodů méně, než s Asus nv8800GT 256MB DDR3 na stejné sestavě. Ta ale již bohužel není v prodeji. Po OC na 700/2000MHz její výkon vzrostl na 10.700 bodů. To vše ale při velmi pěkných teplotách do 65°C.
    Podává stabilní výkon a vše funguje jak má. Žádné artefakty, padání, zamrzání.
    Jen ten stock chladič, resp. jeho ventilátor je trochu hlučnější. Ale nic, co by člověka moc vytáčelo.

    Co ale nedokážu pochopit je, proč při nastavení frekvence monitoru na 75Hz a následném restartu prostě monitor nenaběhne a zelená kontrolka power na monitoru jen bliká. LCD na chvíli napíše "mimo rozsah" a nazdar. V reproduktorech je ale slyšet, jak OS normálně naběhne, spustí se všechny programy po startu a pak zazní takový ten zvuk ohlašující chybu "něčeho". V možnostech nastvení monitoru je možnost 60/70/75Hz, ale to okýnko s možností zaškrtnutí "Skrýt stavy, jež monitor nedokáže zobrazit" je zašedlé a neaktivní. Při 60Hz jede vše naprosto v pohodě. Drivery jsem zkoušel ty přibalené i poslední z webu ATI a stále stejná situace. CCC a Everest zobrazují korektně frekvence GPU i GDDR, ale GPU-Z píše blbosti a Riva Tuner se nějak taky nechytá (viz screen).
    Čím to může být? Nevyladěnýma driverama? Nic jinýho mě nenapadá.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: VGA.jpg 
Zobrazení: 91 
Velikost: 274.7 KB 
ID: 8371  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže YY nebude zase takový zázrak, co se vibrací a hlučnosti týče oproti "papírákům" CM Elite a Tt M9, jak tu někteří tvrdí? Ono to asi nebude jen o hmotnosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Takže YY nebude zase takový zázrak, co se vibrací a hlučnosti týče oproti "papírákům" CM Elite a Tt M9, jak tu někteří tvrdí? Ono to asi nebude jen o hmotnosti...
    Přesně tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Zajímavý.Někde tu na tu Aru byla poměrně slušná recenze a teď tohle .Nakolik jsi ten E5200 nataktil náš OC Guru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Zajímavý.Někde tu na tu Aru byla poměrně slušná recenze a teď tohle .Nakolik jsi ten E5200 nataktil náš OC Guru?
    Jen jsem mu ho lehce loupl na 3GHz, abych nemusel moc přidávat Vcore a zachoval příjemný teploty. (Teď 1,2Vcore real a v BURNu 48°C na jádrech) Max jsem nezkoušel. Mám?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    no jistě, že máš Ať víme, co v tobě je

    Imho by měl jít přes 4GHz bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Určitě jo!A neříkej,že se na to celej netřeseš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ten Freezer to už pak nebude moc stíhat kucí. Víme? Pro vysoký frekvence to bude chtít víc nakrmit a bude taky víc topit a moc se mi nechce ho trápit.
    Spíš mi objasněte ten problém s tou VGA.
    EDIT: Ani se moc netřesu, páč to není moje a nerad bych mu to odpálil, i když startovní Vcore má dost nízký.
    Ale slibuju, že když dostanu odpověď na ten problém s VGA, tak mu pustím žilou.
    Jo, a co ten Riva Tuner? Proč kua nechodí? A neříkejte, že nevíte.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 19-11-2008 v 19:59
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomožte vybrat manželsou postel ;)
    Od Liqid v sekci Volná témata
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-04-2016, 16:55
  2. Pomožte s nastavením WiFi sítě.
    Od pulcik v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 15:49
  3. Je spolu všetko kompaktibilné ? Pomôžte !
    Od hans1168 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 00:39
  4. Pomožte s návrhem sítě
    Od Grouwr v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 16:51