Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 132

Téma: Pomožte se sestavou cca 12t

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Dobrý den,jelikož dolar stoupá,rozhodl jsem se nečekat a objednat si sestavu.Nejsem žádný velký hráč,má být pro běžnou práci,internet,filmy,foto a když se nudím,tak si taky zahraji nějakou tu hru,prostě zlatá levná střední třída.Jen mám požadavek,aby měl firewire,protože do něj zapojuji kameru.Z toho plyne,že občas chci upravit nějaký film z dovolené,tak bych asi volil intel.Tady jsem si to nějak poskládal,není to z mé hlavy,spíše jsem procházel forum a vybíral z toho,co jste radili ostatním :


    jeste bych dodal,že časem plánuji koupit 22monitor samsung
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Prvni problem co vidim je deska se starym chipsetem 965. Urcite se poohledni po novejsich P35,43,45.. treba neco podobneho http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000IHH

    Dalsi vec co bych menil je case .. ten CM je alobal .. Celkem levne a konstrukcne kvalitne provedene skrine jsou Yeong Yang ani s jednou ze tri skrini v nabidce neudelas chybu..

    A jeste pameti bych vzal osvedcene vitesty http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45082000000D89

    Dale bych vymenil zdroj za Enera 425 V pripade ze bys uz ted vedel ze casem treba dokoupis i vykonejsi grafiku tak rovnou 525

    Zbytek mi prijde ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek

    Dale bych vymenil zdroj za Enera 425 V pripade ze bys uz ted vedel ze casem treba dokoupis i vykonejsi grafiku tak rovnou 525

    Zbytek mi prijde ok ..
    425 ti bude stacit snad na kazdou single grafiku. Znovu davam odkaz. http://ati.amd.com/products/certifie...ies.html#pstop
    Vic opravdu nema smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Souhlasím s ostatníma.Jen ještě přihodim jednu případnou alternativu skříně kdyby se náhodou žádná z Yeong Yang nelíbila-Cooler Master Centurion 534.Ještě bych zapřemýšlel nad diskem a možná vzal 640GB variantu Samsung SpinPoint F1 640GB ,který by se mohl v budoucnu hodit a má v současnosti nejlepší poměr cena-výkon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Díky moc za rady.Tak jsem to poopravil :
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...6N018N001J9Y01

    Ještě bych potřeboval vědět,co říkáte na grafiku.Zahraji si s ní něco?Rozumně, Crysis nevyžaduji.
    Ten disk mám menší,protože dostanu externí 320GB.Hledal jsem v osvědčených ZK P35,jenže žádná nemá firewire,tak jsem vzal tu P43.A do budoucna se ta sestava jeví jak?Budu moct přidat lepší grafiku,procesor..?
    Jo a ještě beru jen jeden modul pamětí 2GB,protože časem plánuji přidat ještě jeden,tak který mám vzít.
    Zatím dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Bomba sestava (za ty prachy) až na jednu vyjímku. Kup rovnou 4gb ram. Pár stovek do limitu zbývá a ceny jdou pomalu ale jistě nahoru.

    Grafika: Hodně záleží na jakém rozlišení budeš hrát. HD4670 bude na menší rozlišení (do 1680*1050) v pohodě a rozhejbe všechny dnešní hry (většinu bych řekl na slušný detaily). Můžeš vzít i nVidii 9600GSO. Je to hodně vyrovnaná dvojice. nVidia má krapet vyšší výkon, ATi má zas novější technologie a menší spotřebu..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 23-10-2008 v 00:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ty pamětimůžeš vzít třeba OCZ, ale i s těmahle A-Datama se vejdeš do 12k. A máš vyřešíno!
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 23-10-2008 v 00:56 Důvod: písmenko
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Nezlobte se,že otravuji,ale když už tady jste,tak toho využiji.Hodně se píše,že by se na ty ATI grafiky mělo dávat Accelero.Platí to i pro tuhle?Nebo je to jen a převážně kvůli hluku?A uchladí ji ten pasiv?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Když jsem dostal za úkol složit sestavu do 12 tisíc, navrhl jsem to, co je v příloze. Vychází to celkově asi na 13 tisíc, čili tisícovku přes limit, ale nepřijde mi to jako až taková hrůza. Kdyby to náhodou bylo fakt urgentní a 13 tisíc bylo moc, dalo by se ušetřit na procesoru, případně si myslím, že místo Seasonicu by stačil Fortron.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 233.8 KB 
ID: 7658  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    HD4670 má malou spotřebu a moc nehřeje. Pokud ti nebude vadit lehkej svist při hraní, tak chladič měnit nemusíš.

    2intri:Myslim že desku a procesor a zdroj sme trefili líp, zbytek je stejnej. edit: tak i case tam má nunyn lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Deska souhlasím, tu asi vyměním za P43-DS3 i v té mé sestavě, zdroj mi přijde tak nějak nastejno, ale procák až tak moc nechápu. Ten můj je sice podstatně dražší, ale nedodá taky za ty prachy znatelně víc? U mé sestavy šlo hlavně o zpracování fotek, i když Crysis byl v podmínce taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Deska souhlasím, tu asi vyměním za P43-DS3 i v té mé sestavě, zdroj mi přijde tak nějak nastejno, ale procák až tak moc nechápu. Ten můj je sice podstatně dražší, ale nedodá taky za ty prachy znatelně víc? U mé sestavy šlo hlavně o zpracování fotek, i když Crysis byl v podmínce taky...
    A co teda dát procesor Intel 7200? Ten Crysis není až tak důležitý,spíše to foto.Vyčetl jsem tady,že se ale dá ten 5200 doře nataktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Teď jsem koukal na Alfu a dospěl k závěru, že ono možná na levnější procák stejně přijde... 8500 zdražila o rovné 3 stovky. A do Vánoc už to nebude lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Prvni problem co vidim je deska se starym chipsetem 965. Urcite se poohledni po novejsich P35,43,45.. treba neco podobneho http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000IHH

    Dalsi vec co bych menil je case .. ten CM je alobal .. Celkem levne a konstrukcne kvalitne provedene skrine jsou Yeong Yang ani s jednou ze tri skrini v nabidce neudelas chybu..

    A jeste pameti bych vzal osvedcene vitesty http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45082000000D89

    Dale bych vymenil zdroj za Enera 425 V pripade ze bys uz ted vedel ze casem treba dokoupis i vykonejsi grafiku tak rovnou 525

    Zbytek mi prijde ok ..
    Tak jsem se rozhodl pro tu case Yeong,dokonce má i IEEE/1394,jenže neumím dát PC dohromady,tak musím kupovat na czechcomp. a tam ji nemají.Zkuste mi poradit obdobnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od nunyn Zobrazit příspěvek
    Tak jsem se rozhodl pro tu case Yeong,dokonce má i IEEE/1394,jenže neumím dát PC dohromady,tak musím kupovat na czechcomp. a tam ji nemají.Zkuste mi poradit obdobnou.
    Napis odkud si a myslim ze treba najdem nekoho tady kdo by byl ochotny ti to slozit ..

    Citace Původně odesláno od nunyn Zobrazit příspěvek
    Nezlobte se,že otravuji,ale když už tady jste,tak toho využiji.Hodně se píše,že by se na ty ATI grafiky mělo dávat Accelero.Platí to i pro tuhle?Nebo je to jen a převážně kvůli hluku?A uchladí ji ten pasiv?
    Accelero je hojne doporucovany chladic od serie 38xx a hojne se vyuziva i na 48xx u te tve grafiky to potreba neni ale pokud bys kladl velky duraz na hluk tak ti nic nebrani tomu to vymenit .. Byt tebou tak ale nejdriv zkusim to co na ni je ted a uvidis jak ti to bude vyhovovat.
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 23-10-2008 v 08:57
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomožte vybrat manželsou postel ;)
    Od Liqid v sekci Volná témata
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-04-2016, 17:55
  2. Pomožte s nastavením WiFi sítě.
    Od pulcik v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 16:49
  3. Je spolu všetko kompaktibilné ? Pomôžte !
    Od hans1168 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 01:39
  4. Pomožte s návrhem sítě
    Od Grouwr v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 17:51