Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Problém s Grafickou kartou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Dobrý den, dnes jsem si koupil grafickou kartu Gigabyte nVidia 8500GT pasiv 512MB DDR2
    po upspesnem nainstalovani do pc sem zjistil že počítač začal využívat jenom 500mb paměti z původních 1536 po vyjmutí karty opět využívá původní počet ale jakmile je karta v počítači omezí se maximální počet RAM paměti na 500 mb Paměti v PC mám 512 ddr Buffalo 400mhz Cl 2.5 a 1024 Adata 400mhz Cl2.5 zdroj mám Forton 300w, základovou desku ASUS P5Rd1-VM s integrovanou kartou ATI radeon Xpress 200
    nevím čím by to mohlo být tady je odkaz pro podrobnější info o grafické kartě http://www.barbone.cz/index.asp?stii...%20HDTV%20PCIE
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele matheasek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    145

    koukal jsi do nastavení v BIOSu? mrkni a zkus si pohrát nastavení:-) jinak přes co jsi zjistil že ti jede jen 500MB paměti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od matheasek Zobrazit příspěvek
    koukal jsi do nastavení v BIOSu? mrkni a zkus si pohrát nastavení:-) jinak přes co jsi zjistil že ti jede jen 500MB paměti?
    nejdřív sem si toho všiml ve windowsu a pak sem se koukal i do biosu a v nastavení biosu sem nepřišel na nic co by to mohlo vyřešit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Nevím jak je to s Nvidiemi, nemám s nimi poslední dobou žádné zkušenosti (naposledy GF FX), ale nemůže být problém v tom, že si systém alokuje spoustu paměti jako TurboCache? U těchto low-end karet se často stává, že mají povoleno využívat sdílení paměti a dosti často si alokují absurdní kapacity. Zkus se tedy podívat do nastavení ovladače GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zkus prohodit paměti ve slotech co to udělá. Pokud to samé, tak vyzkoušej každý modul zvláště. Pokud nic, tak flashni bios na novější verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Zkus prohodit paměti ve slotech co to udělá. Pokud to samé, tak vyzkoušej každý modul zvláště. Pokud nic, tak flashni bios na novější verzi.
    Paměti ve slotech sem zkoušel prohodit a nepomohlo to je to pořád stejný...napadlo me jesli to nemuze bejt tim že na grafce mam ramky ddr2 a v počítači ddr1 někdo mi říkal že to vadí tak nvm
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    V biosu by mel byt setting IGX memory size (pro tu integrovanou na desce) zkus ho nastavit a disable, Pak je tam dalsi setting "init display first" a je jsou tam moznosti "PEG" tu zapni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Vezir Zobrazit příspěvek
    Nevím jak je to s Nvidiemi, nemám s nimi poslední dobou žádné zkušenosti (naposledy GF FX), ale nemůže být problém v tom, že si systém alokuje spoustu paměti jako TurboCache? U těchto low-end karet se často stává, že mají povoleno využívat sdílení paměti a dosti často si alokují absurdní kapacity. Zkus se tedy podívat do nastavení ovladače GK.
    Tohle by mozna mohlo být ono zkusim se na to mrknout všem moc dekuji za rady )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    V biosu by mel byt setting IGX memory size (pro tu integrovanou na desce) zkus ho nastavit a disable, Pak je tam dalsi setting "init display first" a je jsou tam moznosti "PEG" tu zapni.
    mno tohle vcechno už sem zkoušel a nastavil a nepomohlo to včera sem kartu vyndal a nainstaloval puvodni obladače pro ATI dneska rano mi to nedalo a vzazil sem tu ge forcku do pc zatím Bez ovladaču a počítač normálně využívá 1.5 gb paměti takže to asi bude ovladačema
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Ted sem nainstaloval ovladače problém s ramkami vymizel ale jakmile spustim nějakkou grafickou aplikaci tak jde ještě hůř než na integrované kartě..pokud se vůbec spustí
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    mno ted sem znovu přeinstaloval ovladače a aplikace už jdou normálně ale přeci jen například hra STALKER se mi z ničeho nic začne hrozně sekat ale po chvíli to zase jede normálně myslíte že to může být tím že mám slabý zdroj a proto se snižuje výkon grafiky? mám 300w a v manuálu doporučujou 450
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Stalker je dost náročnej na velikost ramky a když mu dojde, začne swapovat na HDD a pak to cuká.... zkus si pohrát s nastavením hry (rozlišení, zobrazování vzdálenosti, vyhlazování atd). Navíc 8500 GT není zrovna herní VGA a celkově ani tvůj komp není zrovna moc herní. Zázraky čekat nemůžeš

    Jinak jestli v kompu provozuješ ovladače pro IGP ATI a zároveň pro NVIDII, nikdy to imho nebude dělat dobrotu. Těch driverů pro ATI se zbav, pořádně komp vyčisti třeba Driver Cleanerem a pak nainstaluj jen drivery pro 8500 GT.

    No a nakonec ten noname zdroj 300 W je samozřejmě potenciální problém, pořiď si značkovej 400 W (minimálně Fortron)....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Stalker je dost náročnej na velikost ramky a když mu dojde, začne swapovat na HDD a pak to cuká.... zkus si pohrát s nastavením hry (rozlišení, zobrazování vzdálenosti, vyhlazování atd). Navíc 8500 GT není zrovna herní VGA a celkově ani tvůj komp není zrovna moc herní. Zázraky čekat nemůžeš

    Jinak jestli v kompu provozuješ ovladače pro IGP ATI a zároveň pro NVIDII, nikdy to imho nebude dělat dobrotu. Těch driverů pro ATI se zbav, pořádně komp vyčisti třeba Driver Cleanerem a pak nainstaluj jen drivery pro 8500 GT.

    No a nakonec ten noname zdroj 300 W je samozřejmě potenciální problém, pořiď si značkovej 400 W (minimálně Fortron)....
    ATI ovladaču sem se zbavil jako první a zdroj je 300 w Fortron ale určitě koupim novej aspon 400 w no takže si pohraju s nastavenim stalkera a je to diky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od JusT1ce Zobrazit příspěvek
    ....takže si pohraju s nastavenim stalkera a je to diky za radu
    No to nevím, jestli "je to", to byl jen první nápad. Třeba je problém jinde....

    Ve Stalkerovi hlavně vypni dynamický stíny (nebo jak to tam je)

    Co máš vlastně za sestavu (CPU, LCD atd.)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No to nevím, jestli "je to", to byl jen první nápad. Třeba je problém jinde....

    Ve Stalkerovi hlavně vypni dynamický stíny (nebo jak to tam je)

    Co máš vlastně za sestavu (CPU, LCD atd.)?
    no mam CPU: Pentium D 2.66ghz RAM: 512 buffalo 400 CL2.5 a 1024 ADATA400 CL2.5 Grafka : Geforce 8500GT monitor: LCD acer AL1716 zdroj: 300w Fortron Zakladovka: AsusP5RD1-VM (sestava je tak 2 roky stará)
    mno a zdá se mi že grafika rozhodně nepracuje na plnej výkon když sem ji vrazil do pc prvně a zmizelo mi giga ramek tak sem zapl wowko dal ho na max detaily a bez problemu sem vytahl 70 FPS ted sice mam zpatky tolik paměti kolik bych měl mít ale když dam wowko na plný detaily tak to nueděla ani 10FPS zkoušel sem i nastavit grafiku na maximalni vykon ale nepomohlo nevím co s tím zkusim koupit lepší zdroj protože nic jinýho než nedostatečný napájení mě nenapadá (kdo by nevěděl co je WOWko tak je to World of Warcraft )
    Naposledy upraveno uživatelem JusT1ce: 25-10-2008 v 11:08
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s grafickou kartou
    Od Hagy1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-05-2013, 02:52
  2. Problém s grafickou kartou
    Od Skullnocker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 17:30
  3. Problém s grafickou kartou
    Od Gulde v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 22:00
  4. Problém s grafickou kartou
    Od chongoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 20:26
  5. Problem s Grafickou Kartou
    Od bia v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 23:45