Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zamknuty profil

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Zdravim,
    přinesl jsem si HDD od kamoše, že mu zalohuju jeho data co ma na svuj disk. A narazil jsem na problem, že při cestě D:\Documents and Settings\User(jeho jemno)\ a v tomhle bodě mi to vyhodí hlášku, "Není přístupný; přístup byl odepřen" !!!

    Jeho heslo, pod kterým se přihlašuje do systemu normálně vim, ale nevim jak ho tady použít abych otevřel tu jeho složku!!

    Diky za rady !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Bud přes Total Commander sem to dělal
    Bo přes Ubuntu či jinej linux
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    Bud přes Total Commander sem to dělal
    Bo přes Ubuntu či jinej linux
    Tak to jsem zkoušel a v Commanderu se přihlasit tam mi to vyjede jako na přihlášení pro Administratora ale ja si nepamatuju, že bych nějaky heslo pro něj při instalaci daval. Tak nevíte jak¨ý jsou ty defaultní hesla pro Administratora? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od pancoo Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    přinesl jsem si HDD od kamoše, že mu zalohuju jeho data co ma na svuj disk. A narazil jsem na problem, že při cestě D:\Documents and Settings\User(jeho jemno)\ a v tomhle bodě mi to vyhodí hlášku, "Není přístupný; přístup byl odepřen" !!!

    Jeho heslo, pod kterým se přihlašuje do systemu normálně vim, ale nevim jak ho tady použít abych otevřel tu jeho složku!!

    Diky za rady !!!!
    Musíš mít na svém disku vytvořen také účet se stejným přihlašovacím ID a PSW, jako byl na tom jeho disku. Jinak bude nutno převzít práva vlastníka i v podřízených kontejnerech a auditovat je. Pak jej můžeš zase odebrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Musíš mít na svém disku vytvořen také účet se stejným přihlašovacím ID a PSW, jako byl na tom jeho disku. Jinak bude nutno převzít práva vlastníka i v podřízených kontejnerech a auditovat je. Pak jej můžeš zase odebrat.
    Tak jsem to zkoušel a taky bez výsledku .... Tak nevim už jak na to ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Musis na tom profilu (slozce) nastavit sebe jako vlastnika a povolit dedeni prav z nadrazene slozky pro podrizene objekty ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Musis na tom profilu (slozce) nastavit sebe jako vlastnika a povolit dedeni prav z nadrazene slozky pro podrizene objekty ..
    Tak to jsem zkoušel a nějak se mi nepodařilo přijit jak na to ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jednoduše to očůrej. Já poslední roky dělám zálohy disků/oddílů/souborů v Acronis True Image. Tam prostě jen vybereš zdroj (co chceš zálohovat) a pak kam chceš tu zálohu umístit a je to. Obnova probíhá přesně opačně a žádná uživatelská práva nemusíš řešit. Nic tě nebude otravovat, jestli k té a té složce máš přístup, nebo že to a to nelze zkopírovat, protože to používá určitý proces.

    Pravda je, že se ti vytvoří jeden komprimovaný soubor zálohy s příponou .cab (jako třeba .rar) , do který nelze prostě vlízt jako do normální složky, ale musíš přes "obnovu" kde si rozklikáš ve stromový struktuře cestu k danému souboru.
    Ale skvělý je, že když uděláš zálohu (obraz) celýho diskovýho oddílu, tak ho můžeš připojit jako virtuální disk v položce "ověření zálohy" a normálně už s ním pracuješ, jako s každým jiným diskem a souborama na něm.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 26-10-2008 v 11:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    No to ale nevyresi jeho problem protoze ta slozka bude stale se stejnyma pravama a nebude do ni mit pristup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    No to ale nevyresi jeho problem protoze ta slozka bude stale se stejnyma pravama a nebude do ni mit pristup.
    On potřebuje ty data zazálohovat, tzn. že je potřebuje přenést. Toto nemá s právama nic společnýho, resp. použitím Acronisu toto elegantně obejde. Jednoduše si při tvorbě zálohy ve stromový struktuře Acronisu rozkliká, co všechno chce zálohovat a je to.
    A jestliže by s nima potřeboval pracovat, stačí, když si konkrétní soubory "vytáhne" z tý vytvořený zálohy funkcí "obnova" a strčí si je do nějaký svý složky. Na jednotlivé soubory se práva už vztahovat nebudou. Ty se vztahují na složky, do kterých mu je samozřejmě přístup odmítnut.

    Jinak ano, naprosto s tebou souhlasím, že daleko snažší je převzetí vlastnictví. Ale, když mu to nejde, tak to moje řešení je cesta kolem. Jinak, když mluví o záloze, je Acronis daleko lepší řešení, než primitivní kopírování složek a souborů.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 27-10-2008 v 09:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    No ja si nevsim ze to chce jen zalohovat predpokladal sem ze chce okamzite k tem datum ..
    Odpovídat lze po přihlášení