Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: HD4850 4*AA + 16*AF a par problemu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    15

    Prosim vas nekdo mi poradte.

    Poridil jsem si 4850ku a zajima me, jak par veci funguje. Nekde jsem se docetl, ze kvuli architekture teto karty je zapnuti 4* antialiasingu temer bezztratove, takze jsem jej v 8.10 Catalyst Control Center zapnul, a k tomu jsem jeste pridal 16* anisotropni filtrovani (to zase kvuli ostrym hranam a dalce).
    Me ovsem zajima, jaky ma tato kombinace realny dopad na vykon, protoze skoro vsude v testech se jede na 4*AA a zadne AF, nebo zadny AA + 16*AF, ale nikdy(?) spolecne.

    (Core 2 Duo 2,7 GHz, 2 GB RAM, Vista 32 bit, vsechno hraju na 1280*1024)

    1.) Proc se Crysis na high neda hrat a musim ho hrat na medium, kdyz Far Cry 2 hraju bez problemu na very high?

    2.) V kazde hre je v nastaveni neco a neco zase v jine, jak treba poznam v Crysis, ze mi to nebeha na DX10? Ve Far Cry 2, Bioshocku a treba Stalker Clear Sky je moznost volby DX9 ci DX10, takze volim samozrejme DX10?

    3.) Jaky ma vliv na hratelnost a plynulost hry Vertical Sync? monitor mi bezi na 75 Hz, ale treba v Stalker Clear Sky je moznost zapnout 60 Hz, k cemu je to proboha dobre oproti 75 Hz, cim nizsi frekvence, tim hur pro oci ne? v Catalyst Control Center mam zaply Vertical Sync always on, protoze ze zkusenosti drivejsich vim, ze je hra pak plynulejsi (neskace to nad, ale jenom pod)

    4.) Je lepsi v Catalyst Control Center ty veci jako je AF a AA atd. vynutit, nebo v kazde hre zapnout zvlast? Nedela to nejak konflikty mezi sebou?

    5.) Pro pana jana :) co ma znamenat v system infu Total Local Texture Memory = 516 MB (to jeste jde) a AGP Aperture Size = 770 MB (ale toto!)?

    6.) Je mi k necemu strankovaci soubor ve Vistach? Mam nastaveno Virtualni pamet 4 GB - nemam to zmensit radsi?

    Moc vas prosim o rady, predem dekuju. Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    0)Neni pravda. Ocividne si se musel divat na spatne testy nebo si neco spatne cet. Vetsina webzinu testuje v modu "bez aa+af" a v modu "xaa+16af", neboli maximalni kvalita
    1)protoze crysis a farcry 2 jsou dve odlisne hry.
    2)Vetsina z tebou vyjmenovanych her ma nalepku dx10 pouze jako takove jakesi marketingove pozlatko.
    3)Vertikalni synchronizace odstranuje "plavani obrazu". Pokud mas CRT kterei ti bezi na 75Hz tak uprimnou soustrast, pokud mas lcd tak je to skoro jedno.
    4)Zalezi co od toho ocekavas. Pokud hrajes mene narocne hry (coz crysis rozhodne neni) tak je lepsi to vynutit v ovladacich. Pokud hrajes narocnejsi hry, nechal bych ovladace ve vychozim stavu a zapinal to v jednotlivych aplikacich.
    5) co ja vim
    6) Osobne bych to nevypinal. Sice nektere programy donutis neukladat si veci do pagefilu na hdd, ale jen do ram, na druhou stranu nektere programy PF vyzaduji. Zalezi taky kolik mas ram. Pokud bys mel rekneme 8GB ram, idealni reseni by bylo vytvorit 2GB ram disk a soupnout PF tam a je klid.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Citace Původně odesláno od Vhiter Zobrazit příspěvek
    Poridil jsem si 4850ku a zajima me, jak par veci funguje. Nekde jsem se docetl, ze kvuli architekture teto karty je zapnuti 4* antialiasingu temer bezztratove, takze jsem jej v 8.10 Catalyst Control Center zapnul, a k tomu jsem jeste pridal 16* anisotropni filtrovani (to zase kvuli ostrym hranam a dalce).
    podle testů je lepší zapnout rovnou 8xAA - rozdíl ve výkonu ATi 48xx oproti 4xAA je minimální

    1. Crysis je náročnější než FC2 a podle mě má Crysis i lepší grafiku
    2. V Crysis DX10 se zapíná tím, že se nastaví detaily na Very High
    3. Já osobně mám v ovladačích nastaveno V. sync OFF - prohledej si různá témata zde na fóru týkající se FPS (v několika hrách je totiž znát rozdíl 60 FPS vs např. 120 FPS - tohle se ale týká jen starších her)
    4. Jelikož máš výkonnou grafiku a hraješ v nízkem rozlišení, tak bych to asi vynutil v ovladačích (ale nastavil bych tam 8xAA 16xAF) - ve hře se to dá vždycky snížit
    5. viz dokaz na google
    6. souhlasím s cool.userem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    15

    Dekuju vam, tak uz mam jen 2 otazky.

    1.) jak je ale mozne ze mam AGP aperture size, kdyz mam PCI-E 2 kartu? zda se mi to podezrele, hlasi to 3D Mark Vantage v system infu

    2.) CCC:

    -k cemu je Adaptive Antialiasing OFF x ON (Performance + Quality)?
    -Catalyst AI Disabled x Enabled (Standard + Advanced)?
    -Mipmap mam na high quality?

    jaky to ma vysledek na vykon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    4. Jelikož máš výkonnou grafiku a hraješ v nízkem rozlišení, tak bych to asi vynutil v ovladačích (ale nastavil bych tam 8xAA 16xAF) - ve hře se to dá vždycky snížit
    Imho nastaveni v ovladacich je nadrazene nastaveni v hrach.

    1) neres
    2) Na vsechno tohle ti odpovi google behem 5 sekund. AAA je vylepseny AA (a taky vyrazne narocnejsi v nekterych hrach), CAI jsou optimalizace ovladace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Možná bych doporučil prostě si vzít FRAPS a v pár hrách si vyzkoušet různé módy nastavení vyhlazování v ovladačích. Takhle ti nikdo neřekne jak se ovlivní výkon×kvalita, se musíš podívat sám.

    ad AGP Aperture Size - možno to je Hyper Memory, pro kterou prostě program nemá název a tak jakoukoliv část RAM bufferovatelnou GPU označí jako AGP Aperture Size ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Možná bych doporučil prostě si vzít FRAPS a v pár hrách si vyzkoušet různé módy nastavení vyhlazování v ovladačích. Takhle ti nikdo neřekne jak se ovlivní výkon×kvalita, se musíš podívat sám.
    to Vhiter: Jj. FRAPS je na to ideální. Já například pro každou hru používám profil v ovladačích. I když už tam jsou přednastavené (hlavně kvůli režimu SLI), tak většinou tam ještě něco změním. Spustím, mrknu jak to jede, popř. ještě něco doladím. Prostě chce to si s tím pohrát. Jo a při testování výkonu vypni V-Sync.
    Odpovídat lze po přihlášení